2a divisió FEF

Empat sense clarividència

Intensitat. L’Espanyol B i el Cornellà són incapaços de traduir la seva intensitat en ocasions de gol en un duel en què, amb l’espessor dels creadors, les defenses esdevenen millors que els atacs

ESPANYOL B 0 CORNELLÀ 0

ESPANYOL B:Edu Frías, Víctor, Nil, Iago, Lluís, Manchón, Doncel (Pau, 81’), Damià, Alberto (Bermejo, 63’), Ferran (Campuzano, 71’) i Moha.CORNELLÀ:Ramon, Pere (Esteve, 73’), Manu, Roman, Borja, Fall, Eloy, Pep Caballé, Jaume (Juan, 85’), Agus i Ignasi (Pujol, 89’).ÀRBITRE:González Francés.T.G.:als locals Doncel, Damià i Manchón; al visitant Fall.PÚBLIC:600 persones a la ciutat esportiva Dani Jarque.

Ni el Cornellà va poder allargar la seva ratxa triomfal (encadenava tres victòries seguides) ni l’Espanyol B va solidificar la seva reacció amb el segon triomf consecutiu. En el duel català tots dos es van quedar a mitges en un partit dominat per la intensitat i l’esforç defensiu dels dos equips, fet que va impedir veure ocasions de gol de manera fluida. La valoració que mereixen els equips no és dolenta, ja que, si bé cap dels dos va aconseguir el premi, ningú va perdre les bones maneres en cap moment.

Després del xiulet inicial no es va veure cap dominador clar, tot i que el filial blanc-i-blau va ser el primer a intentar-ho, a través d’un xut de Ferran que va marxar per sobre del travesser. Els homes de Xavi Calm hi van respondre amb una de les ocasions més clares del duel, mitjançant Eloy: els visitants van recuperar la pilota al mig del camp i es van plantar en una acció d’un contra un amb Edu Frías, però el porter periquito va aconseguir mantenir el 0-0 en el marcador amb dues grans intervencions. Arran d’aquesta acció, el Cornellà es va envalentir i va començar a controlar el partit. I, a més, sense patir gaire en defensa, ja que els homes de David Gallego estaven espessos en la zona de creació, i ni Manchón ni Damià aconseguien trobar espais. És per això que gran part del perill dels locals va venir per les bandes, amb el jugador del juvenil Nil molt actiu pel carril esquerre i amb un Doncel que no deixava d’intentar l’un contra un.

D’aquesta manera, la primera meitat es va tancar amb una jugada personal de Iago que Alberto va estar a punt d’aprofitar a l’interior de l’àrea, però la seva rematada, molt forçada, la va impedir un defensor del Cornellà.

Després del descans, el guió va continuar sent exactament el mateix. El fred començava a ser protagonista a la Dani Jarque, i això va fer que les ocasions escassegessin cada vegada més. Una de les més clares per al bàndol blanc-i-blau la va tenir Marc Manchón quan, després de caçar un refús, va xutar molt a prop de la creueta de la porteria de Ramon. Però el Cornellà no es rendia i de nou Eloy Gila, aprofitant una passada de Jaume Pascual, va estar a punt d’inaugurar el marcador, però va a tornar a aparèixer Frías.

ELS VESTIDORS

Hem fet un bon partit contra un equip que domina els registres en què som més dèbils. I, a més, mantenim la porteria a zero
El Cornellà té mèrit, perquè ha reduït el nostre potencial, i nosaltres no hem estat al nivell
David Gallego
entrenador de l’espanyol b
En el tram final, el partit s’ha convertit en una anada i tornada i no ens interessava. Però ho hem sabut controlar
L’equip ha fet un gran esforç en general. Hem estat valents amb la pilota
Xavi Calm
entrenador del cornellà

Quatre partits seguits sense marcar a casa

L’Espanyol B es manté en una zona còmoda en la taula classificatòria, però la seva solidesa com a equip ha quedat mutilada pel pobre registre golejador que presenta en els darrers partits a la Dani Jarque. El filial periquito no ha marcat en els quatre últims enfrontaments a casa, una estadística que contrasta amb la fiabilitat que tenia a principis de temporada, en què va marcar nou gols en els primers cinc partits al seu feu. “Potser ens està faltant frescor i encert ofensivament”, reconeixia ahir després del partit l’entrenador, David Gallego, que atribuïa l’empat contra el Cornellà a aquesta mancança: “La tasca col·lectiva és important, però de vegades cal guanyar els duels individuals per imposar-te al teu rival: una pilota disputada, una centrada...”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)