Girona

Alternatives apagades

El Girona, que necessita compensar en el mercat d’hivern els buits als carrils, haurà d’analitzar també les possibilitats de reforçar l’atac

Amb Doumbia i Lozano molt espessos i Roberts lesionat, els recursos al trio ofensiu habitual són limitadíssims

A dues setmanes de l’obertura del mercat d’hivern, el Girona té assumit que reforçar els carrils és necessari, després de les baixes de llarga durada de Mojica i Aday i els problemes musculars de Planas i Muniesa, que han obligat Eusebio a fer invents a l’esquerra. Els carrils, però, no són l’única preocupació. Si el límit salarial li ho permet, el club tindrà molt present també la possibilitat de reforçar la línia ofensiva. L’equip que té el segon màxim golejador de primera divisió –Cristhian Stuani acumula onze gols, tres menys que Messi– està trobant a faltar molt l’aportació dels altres davanters. L’uruguaià és fix al davant juntament amb Portu i Borja García com a jugadors ofensius, i per darrere d’ells l’aportació de les alternatives és entre decebedora i preocupant. Amb Patrick Roberts fora de combat fins al febrer, Seydou Doumbia i Choco Lozano estan molt lluny d’oferir un nivell que faci discutir la titularitat dels habituals o que, com a mínim, ajudi a regirar partits que es compliquen, com va passar a Sevilla.

Titular a Anoeta i a Mestalla –pels problemes musculars de Stuani–, Doumbia va marcar a Cornellà-el Prat el seu únic gol amb el Girona. La diana, però, no va ser, ni de bon tros, cap impuls per despertar l’instint d’un futbolista que està rendint a un to que no té res a veure amb el que havia ofert en els seus millors anys en el futbol europeu. Fitxat com una aposta forta a l’estiu, i amb un contracte per tres temporades, fins ara l’ivorià hi ha posat voluntat, però ben poca cosa més. Des de la titularitat a Mestalla, Eusebio no l’havia fet jugar més de sis minuts. I quan va decidir fer-lo entrar en el minut 70 al Pizjuán, Doumbia va durar tot just deu minuts al camp, per un cop al turmell que no serà res greu.

Choco Lozano, fitxat durant el mercat d’hivern del curs anterior pagant traspàs al Barça, s’ha apagat tant o més que Doumbia. Va començar la lliga en l’onze inicial i va acumular tres titularitats, fins que una targeta vermella contra el Rayo va coincidir amb la seva davallada. L’hondureny no ha marcat cap gol en tota la temporada, i en les últimes oportunitats –sobretot en la copa, titular tant en l’anada com en la tornada– s’ha mostrat molt desactivat. El més cridaner va ser que diumenge, amb la lesió de Doumbia, Eusebio va preferir fer entrar Granell i va deixar inactiu Lozano.

SEYDOU DOUMBIA

Aposta forta i amb tres anys de contracte, és una ombra del nivell ofert fa anys

ASSENYALAT

Choco Lozano no ha aprofitat gens les diverses oportunitats i ja ni va jugar a Sevilla

Avançar Porro, una possibilitat de moment inviable

X.M.

Stuani, Portu i Borja García tenen el lloc assegurat quan estan en condicions. A l’hora de buscar recursos ofensius nous, i sense Patrick Roberts, no queden més alternatives que Doumbia i Choco Lozano al primer equip. El cos tècnic tindria la possibilitat també d’avançar la posició de Pedro Porro, que s’ha consolidat al carril dret però que va completar l’etapa de formació com a extrem. El problema és que la falta de carrilers fa de moment inviable l’operació amb l’extremeny. Prou ha fet Porro garantint la continuïtat ininterrompuda a la seva posició quan tan limitat ha estat l’equip a l’altre costat, perquè qualsevol contratemps seu ho hauria agreujat tot. El Girona ha hagut de fer invents al carril esquerre, situant-hi Àlex Granell abans de fer debutar el jove Valery, i ha agraït que Pedro Porro hagi estat capaç d’encadenar vuit partits de lliga sense descans, amb l’única excepció del Girona-Leganés, substituït ja en el minut 90. Eusebio es podria plantejar avançar Porro si rebés reforços al carril o, a tot estirar, situant-hi Ramalho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)