Reus

Un inici d’any crític

Reus. La plantilla roig-i-negra, amb només dotze futbolistes amb fitxa del primer equip, torna per fi als entrenaments en un ambient entre enrarit i resignat per preparar el duel de Màlaga

El Reus va fer ahir a la tarda el primer entrenament d’un any, el 2019, que es preveu dur i difícil. Era la primera sessió de treball després de les vacances de Nadal, que la plantilla roig-i-negra hauria d’haver acabat dissabte passat però que es van allargar fins ahir, vistos els últims esdeveniments i la tensió que envolta l’equip i el club. Així, nou dies d’aturada i només quatre per preparar el pròxim partit, diumenge a les 8 al camp del tercer, el Màlaga. L’ambient, de fet, era significatiu, amb cares llargues i, sobretot, una plantilla en quadre. Els jugadors estan molt molestos amb la direcció del club i fins i tot els ha passat pel cap la possibilitats de negar-se a jugar a La Rosaleda. En principi, però, hi haurà partit.

Xavi Bartolo va dirigir un entrenament amb només tretze futbolistes del primer equip. D’aquests, cal descomptar-ne Karim Yoda, que no té fitxa des de l’afer de les inscripcions i el límit salarial de l’agost, i cal recordar els casos de Jesús Olmo i David Querol, amb el procés de denúncia en curs i que podran abandonar el club el 8 de gener si no se’ls abonen les tres nòmines impagades. Ja va dir dissabte passat el màxim accionista, Joan Oliver, a la recerca desesperada d’inversors, que, ara mateix, no pot garantir el pagament dels salaris, ni els pendents ni els futurs. Olmo i Querol podrien córrer la mateixa sort que Edgar Badia, Fran Carbia, Vítor Silva, Mikel Villanueva, Shaq Moore i Tito Ortiz, desvinculats ja del Reus i als quals ahir es va trobar a faltar, especialment als tres primers, herois de l’ascens del 2016. Badia i Carbia van passar abans de la sessió per acomiadar-se dels que han estat els seus companys, igual que el fins ara segon entrenador, Abel Mourelo, que se’n va al Japó. Villanueva i Moore ja s’han incorporat, respectivament, al Màlaga i el Llevant. Isaac Cuenca, que s’entrena amb el Reus des de l’estiu sense contracte ni fitxa, i diversos futbolistes del filial, que hauran de ser més importants que mai a partir d’ara, van completar l’entrenament.

GANES DE PROTESTA

A l’equip, molest, li ha passat pel cap no jugar a Màlaga, però hi haurà partit

Edgar Badia: “Marxo trist”

A Edgar Badia, al Reus des del gener del 2014, clau en l’ascens a segona A i titular indiscutible a la categoria de plata, li hauria agradat acomiadar-se d’una altra manera, però les circumstàncies –la rescissió del contracte després que el club no pogués abonar les nòmines que li devia després de la seva denúncia– l’han obligat a fer-ho a través d’un comunicat que va difondre ahir, “un dels dies més tristos i difícils” de la seva vida. “Marxo trist perquè no sé què passarà i amb l’únic desig que tot acabi bé. Ningú no mereix la situació que hem viscut. Espero que arribi una solució total abans que no sigui massa tard”, diu el porter, que repassa els que, assegura, han estat “els millors anys” de la seva carrera i es mostra orgullós per la professionalitat de l’equip en una “situació límit”.

Fran Carbia: “Tot s’ha embrutat”

Fran Carbia també s’ha acomiadat de la que ha estat la seva afició des del 2013 a través de les xarxes, en una comunicat en què repassa un anys intensos i plens d’èxits i critica la situació actual: “Vaig arribar a un club familiar i, sobretot, unit, però aquesta última temporada s’ha anat embrutant tot i ha deixar de ser aquell club en què em vaig començar a il·lusionar. Aquests últims mesos possiblement han sigut els pitjors com a jugador del Reus, psicològicament he acabat desgastat i no trobo aquesta felicitat anomenada futbol. Em costa molt veure el Reus en aquesta situació, pels aficionats; amb els treballadors i els tècnics sense cobrar, i amb els companys que estan en un lloc on és impossible ser feliç. No mereixen aquesta situació per una gestió pèssima.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)