Nàstic

Inspiració oportuna

Nàstic. Els grana es van endur tres punts imprescindibles gràcies a un golàs de falta de Fali en l’acció de l’expulsió de De las Cuevas (59’). Després, la manca d’encert els va impedir sentenciar

NÀSTIC 1 CÒRDOVA 0

NÀSTIC:Bernabé; Salva Ferrer, Djetei, Fali, Abraham; Pipa (Pol Valentín, 83’), Thioune, Imanol García, Javi Jiménez (Brugui, 67’); Luis Suárez i Manu Barreiro (Uche, 73’).CÒRDOVA:Carlos Abad; Loureiro, Luis Muñoz, Quintanilla, Quezada (Jesús Valentín, 78’); De las Cuevas, Álex Vallejo (Quim Araujo, 67’), Aguado; Jaime, Piovaccari i Sebas (Andrés Martín, 64’).GOLS:1-0 (59’) Fali.ÀRBITRE:Pérez Pallas.T.G.:Als locals Bernabé i Thioune, i als visitants Jaime i Aguado.T.V.:Directa al visitant De las Cuevas (57’).PÚBLIC:5.211 espectadors.

El Nàstic estava obligat a començar l’any amb una victòria. Derrotar ahir el Còrdova, rival directe, era imprescindible perquè els grana no s’enfonsessin més en l’última posició. I ho va aconseguir, no sense patiment, no sense fases del partit en què semblava encallat, però amb solvència defensiva, amb la intensitat que demana Enrique Martín força assimilada i, sobretot, amb l’encert d’aprofitar la gran oportunitat que li va oferir el partit. En el minut 57, quan més igualat semblava l’enfrontament, el visitant De las Cuevas va voler jugar la pilota en una zona molt perillosa i amb els centrals molt oberts. La pressió de Thioune, que va debutar amb nota amb la samarreta grana, va ser clau, ja que el migcampista va perdre la pilota, que es va endur Luis Suárez. El colombià va enfilar la porteria, i De las Cuevas va interpretar que la millor manera d’arreglar la seva errada era impedint a tota costa que el davanter grana entrés a l’àrea. El va agafar fins que l’àrbitre, que hauria pogut donar la llei de l’avantatge perquè Luis Suárez no va arribar a ser aturat, va xiular falta i va expulsar De las Cuevas, que va abandonar el camp resignat i capcot, i resant perquè el Nàstic no aprofités la falta. Fali, però, no va fallar, amb un llançament magistral (59’). Després del gol, el Nàstic va tenir unes quantes ocasions per sentenciar. En no fer-ho, no va poder-se estalviar uns últims minuts de cert patiment per assegurar tres punts que no el treuen de l’últim lloc però que li donen aire i l’acosten a la zona de salvació, de moment a quatre punts.

Enrique Martín guarda el seu habitual 5-3-2 i continua apostant pel 4-4-2, ja que veu l’equip més còmode. Ahir, el tècnic navarrès va posar dos laterals a cada banda –Salva Ferrer i Pipa, l’altre debutant, a la dreta i Abraham i Javi Jiménez a l’esquerra– per donar a l’equip més consistència, complementada pel treball del doble pivot, format per Thioune i Imanol. La idea era posar-hi ritme des del principi, amb pilotes a l’àrea del rival buscant el joc aeri de Manu Barreiro i la mobilitat de Luis Suárez. Dels dos jugadors van ser les primeres accions de perill, sobretot una del colombià, que va fallar davant Carlos Abad després d’una gran assistència d’un Salva Ferrer que continua creixent (7’). De mica en mica, però, el Còrdova va aconseguir posar pausa al joc, mentre el Nàstic feia un pas enrere. En l’última fase de la primera meitat, el partit ja era més igualat, amb dos equips molt centrats en no cometre errades, conscients que qui marqués primer ho tindria molt guanyat.

De fet, la tònica es va mantenir després del descans, fins que va arribar l’acció decisiva, amb De las Cuevas maldestre, Thioune asfixiant, Luis Suárez viu i Fali inspirat. Després de l’expulsió i l’1-0, amb el Còrdova tocat, el Nàstic va tenir diverses ocasions per fer el segon gol, però a Pipa, Suárez i Uche els va faltar encert. Arribar als últims minuts amb només un gol en contra va revifar el Còrdova, que va tenir l’empat a tocar amb una rematada de Piovaccari salvada per Bernabé (83’) i que va posar alguna pilota a l’àrea rival per fer patir els locals abans que respiressin alleujats.

Les vacances ens han anat molt bé per netejar la ment. Ara iniciem un nou campionat en què ja estem al nivell de qualsevol equip
No fer el 2-0 ens ha complicat les coses. Al final, no volia la pilota, volia fer el segon gol
Enrique Martín
entrenador del nàstic
Ha sigut un partit igualat en què ells esperaven els errors nostres, que han sabut aprofitar
Curro Torres
entrenador del còrdova

Els dos reforços d’hivern, titulars

A Enrique Martín no li va caldre donar més temps d’adaptació als dos fitxatges que de moment ha fet el Nàstic en el mercat d’hivern i ahir, en la primera oportunitat per fer-los jugar, els va situar a tots dos en un onze inicial en què també hi havia l’altre reforç a mitja temporada, Imanol García, fitxat al novembre aprofitant la fitxa lliure deixada pel lesionat de llarga durada César Arzo. Pipa, habitualment lateral dret, va ocupar la banda dreta del mig del camp, al davant de Salva Ferrer, mentre que Thioune es va situar al doble pivot, fent parella amb Imanol. Pipa, que va estar molt actiu en atac, no va acabar el partit, ja que va ser substituït en el tram final per Pol Valentín. Thioune, per la seva banda, el va disputar sencer, i va mostrar un bon nivell. Enrique Martín va elogiar després del partit els dos futbolistes, destacant la guspira i profunditat de Pipa i la capacitat de treball, la lectura del joc i la bona entesa amb Imanol García de Thioune. El tècnic del Nàstic, que espera algun reforç més, sobretot a l’eix de la defensa i a l’atac, va assegurar després del partit que els que no estiguin a gust poden marxar –en referència a Albentosa– i que els fitxatges no ho tindran fàcil, ja que assegura que el nivell de l’equip va pujant. El navarrès va destacar el partit de Djetei i Salva Ferrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)