Girona

ALBERTO LÓPEZ

EX ENTRENADOR DE L’ALAVÉS

“Té un colpeig de pilota impressionant”

“En origen era més un extrem i el que li demana el cos és tirar cap amunt, posar centrades, que les fa molt bé, i donar suport al joc d’atac”

“L’estil de joc del Girona li escau molt”

“És un lateral esquerre que en origen era més un extrem. Amb els anys ha millorat molt defensivament”

La consolidació de Raúl García Carnero va arribar al Deportivo Alavés, on va aterrar a principis del 2014 i on va trobar-se amb Alberto García a la banqueta, que el va dirigir dues temporades (2013/14 i 2014/15) a segona A. Sota la direcció de l’entrenador basc, el defensa gallec, que fins aleshores només havia aconseguit ser indiscutible en equips de segona B, va guanyar-se un lloc, va fer-se un nom i va arribar a la maduresa futbolística.

Com el definiria?
Un lateral esquerre, que en origen, de jove, era més extrem. Aleshores, al seu dia, es va reciclar com a lateral i destaca ara per ser un lateral llarg, de molt recorregut, de moltes repeticions i amb molt bon colpeig de pilota. És un lateral que sobresurt, especialment, en l’apartat ofensiu.
En quina posició el feia jugar més? Perquè a primera divisió, fins i tot ha arribat a actuar de central, tant a l’Alavés com amb el Leganés.
Amb mi va jugar de lateral i també a banda, en partits en què ens interessava doblar el lateral el feia jugar al davant. Sempre a l’esquerra, el 90 per cent de les vegades de lateral i algunes altres endavant perquè en origen és més extrem que lateral.
Quines són les seves principals virtuts?
Té un colpeig impressionant. Recordo un partit que vam disputar al Benito Villamarín contra el Betis i que el vam guanyar per 1 a 2, en què ell va marcar un golàs espectacular des de fora de l’àrea. Colpeja molt bé a la pilota tant en xuts com en centrades laterals i a pilota aturada. També, amb el pas dels anys, ha millorat molt l’aspecte defensiu, i és per això que a vegades l’han posat de central, però a ell el que li demana el cos és tirar cap amunt, posar centrades i donar suport al joc d’atac.
I el seu caràcter?
És un noi molt obert, molt positiu, molt treballador, molt centrat en la dinàmica de l’equip, que sempre intenta ajudar. És molt bon paio.
És un jugador forjat a segona, aquesta és la seva tercera campanya a primera.
S’ho ha guanyat, clarament s’ho ha guanyat. Ha completat l’evolució d’un jove que va començar buscant el seu lloc. Amb nosaltres va fer un salt de maduresa, es va mostrar com un jugador superfiable, sempre podíem comptar amb ell, en tots els partits en què el necessitéssim, i això no és fàcil perquè en la segona divisió hi ha uns salts mentals de la gent jove, els costa perquè és una categoria molt llarga, i amb nosaltres, que vam viure situacions difícils, va ser un noi molt estable. Després, l’any següent, amb l’ascens, ja es va constatar que era un jugador important, i finalment, ara al Leganés ha acabat de madurar, desenvolupant el seu joc i patint el que és mantenir la categoria; això fa créixer.
Fa pinta, doncs, que pel perfil de futbolista que té encaixarà bé en el sistema de joc del Girona, fent de carriler.
En aquest cas coincidirà amb el preparador físic que va estar amb mi a l’Alavés i m’imagino que li haurà donat bones referències d’ell a Eusebio. És evident que l’estil de joc del Girona li escau molt, poder jugar de carriler llarg per poder treure centrades, que les posa molt bé, però s’ha d’anar amb compte perquè no és senzill arribar a un equip nou, amb la temporada ja en marxa. Pel que el conec, el noi sempre fa tots els possibles i si hagués d’apostar doncs diria que sí, que hi encaixarà, però el futbol no és matemàtica pura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)