2a divisió FEF

L’Olot rescata un puntàs

En el temps afegit. Un gol de Carles Mas en el minut 91 permet als olotins igualar el que havia marcat Merveil (66’) i sumar un punt molt treballat i valorat contra un dels equips més poderosos de la categoria

olot 1 barça b 1

OLOT:Ginard, Blázquez, Alan Baró, Carles Mas, Alfredo (Pep Chavarría, 85’), Masó, Hèctor Simón, Guzmán, Xumetra (Eloi Amagat, 68’), Pedro (Marc Cosme, 80’) i Marc Mas.BARÇA B:Ezquieta, Guillem, Araujo, Mingueza, Miranda, Oriol Busquets, Riqui Puig (Kike Saverio, 81’), Merveil, Carles Pérez (McGuane (63’), Monchu i Abel Ruiz (Chumi, 89’).GOLS:0-1 (66’) Merveil. 1-1 (91’) Carles Mas.ÀRBITRE:Eiriz Mata.T.G.:al local Blázquez (11’) i al visitant Riqui Puig (75’).T.V.:directa a Guzmán (69’).PÚBLIC:1.650 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va esgarrapar un puntàs contra el Barça B (1-1), un dels equips amb més qualitat i poder de la categoria. El conjunt garrotxí va signar l’empat en el primer minut del temps afegit, quan Carles Mas va saber aprofitar un error de blocatge d’Ezquieta. Merveil havia avançat un Barça B que va dominar la possessió de la pilota.

Davant la proposta del filial del Barça, l’equip dirigit per Raúl Garrido va apostar per nedar i guardar la roba i posicionar-se bé damunt del camp per evitar deixar espais a Carles Pérez, Merveil, Abel Ruiz i tot el reguitzell de jugadors ofensius. El primer a avisar va ser l’Olot, en el minut 5, quan Guzmán va recollir un refús a la frontal, va provar el xut i Ezquieta hi va posar la mà. El nou refús el va rematar sol Marc Mas, però massa tou.

Després de l’avís garrotxí, el Barça B va començar a carburar. En el minut 7, Miranda va combinar amb Abel Ruiz, però va xutar massa desviat; en el 20, Minqueza va pentinar al primer pal un córner que va obligar Ginard a intervenir, i en el 27 i el 35, va ser Abel Ruiz qui va tenir dues arribades clares per fer el 0-1. En la primera, no va aprofitar un refús a dins de l’àrea i va rematar als núvols; en la segona, va rebre una bona passada de Merveil, però el seu xut amb la punta de la bota va anar fluix i centrat.

Abans d’arribar al descans, l’Olot va inquietar la porteria blaugrana a través d’una rematada amb el cap de Carles Mas al segon pal després d’una centrada de Blázquez a rosca canviada (39’).

Tornen el cop en el 91

La segona part va continuar amb la mateixa tònica. Si bé l’Olot va tenir una ocasió d’entrada, amb una rematada de cap de Masó que un defensa va bloquejar amb l’esquena, el Barça B va tornar a generar més sensació de perill. En el minut 56, Carles Pérez va provar un xut des de la frontal que gairebé sorprèn Ginard després que la pilota botés davant seu. I només vuit minuts després, Abel Ruiz va cometre l’errada del matx quan va fer un misto a una centrada a plaer de Monchu.

La insistència del filial del Barça va tenir el premi del gol en el minut 66, quan una centrada d’Abel Ruiz no la va poder rematar en primera instància McGuane. Al segon pal, Merveil va controlar la pilota i va superar Ginard.

El final del matx es va escalfar –Guzmán va ser expulsat en el minut 69–, però tot i això l’Olot va treure les forces d’on semblava que no n’hi havia per forçar l’empat. Hèctor Simón (83’) i Alan Baró (88’) ho van intentar des de la frontal, però va ser Carles Mas en el minut 91 qui va aprofitar una errada d’Ezquieta per afusellar la porteria i fer esclatar d’eufòria un municipal que feia goig i que va acabar ovacionant l’esforç dels seus.

BLÁZQUEZ, A L’EIX DEFENSIU; XUMETRA, A DALT

El tècnic de l’Olot, Raúl Garrido, va tornar a apostar per la fórmula que tan bons resultats li ha donat en els darrers partits al municipal. El valencià va apostar per situar Albert Blázquez a l’eix de la defensa i per posar al carril dret Alfredo Gutiérrez. Per l’esquerra, Iván Guzmán va ocupar el lloc de Pep Chavarría, titular en els tres últims enfrontaments, mentre que els futbolistes que van ocupar l’atac van ser Pedro del Campo, Marc Mas i Jordi Xumetra, en la referència d’atac. Els canvis respecte al matx contra el València Mestalla van ser dos: Xumetra i Guzmán van entrar en el lloc de Lluís Aspar i Chavarría.
Estic molt orgullós dels meus jugadors, ja que hem fet un partidàs contra un equip molt fort. Hem demostrat tenir caràcter fins al final
L’equip s’ha rebel·lat contra la injustícia i ha fet el cor fort. Hem estat valents, no especulem mai
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
En lloc de tancar el partit, tot s’ha trencat. Hem tingut el 0-2 a tocar, però l’Olot ha empatat