2a divisió FEF

La desconnexió surt cara

2a divisió B. El Peralada empata amb un gol al final contra l’Espanyol B un partit que tenia guanyat al descans, amb 1-0 i un jugador més, però que es va capgirar en l’inici de la segona

peralada 2 espanyol b 2

PERALADA:Suárez; Maxi Villa (Jofre, 78’), Ferraresi, Rober Sierra, Iago López; Montes (Giorgi, 78’), Paik; Mario (Marc Baró, 56’), Juanma Boselli, Andzouana; i Pachón.ESPANYOL B:Adri, Víctor, Soria, Iago, Nacho, Manchón, Doncel (Erik, 74’), Pol Lozano (Álex Salto, 46’), Campuzano (Max, 80’), Bermejo i Moha.GOLS:1-0 (18’) Pachón. 1-1 (48’) Bermejo. 1-2 (52’) Moha. 2-2 (86’) Andzouana.ÀRBITRE:Usón Rosel.T.G.:Als locals Ferraresi, Montes, Paik i Rober Sierra, i als visitants Doncel, Salto, Iago.T.V.:Directa al visitant Nacho (40’).PÚBLIC:uns 500 espectadors al municipal de Peralada.

Tocarà patir. No queda cap altra sensació que aquesta després de veure l’empat d’ahir del Peralada contra l’Espanyol B al municipal. I és que hi ha errors que no es poden perdonar i que surten molt cars. Arribar a la mitja part amb avantatge al marcador (0-1) i jugant contra deu és el que tothom desitjaria, però, tot i això, els de Chicho van acabar suant de valent per salvar un punt, i és que l’inici de la segona part va ser nefast, amb una desconnexió incomprensible que van saber aprofitar els visitants per capgirar el resultat. Al final, com a mínim, el gol d’Andzouana a les acaballes serveix per treure l’equip del descens. Ara bé, el partit d’ahir ha de ser un toc d’atenció i és que per acabar-se salvant han de millorar moltes coses.

Com es podia esperar, el partit va estar molt obert des del primer moment. La igualtat entre dos equips que volien tenir la pilota era gairebé absoluta, però per una vegada qui hi va posar la contundència a les àrees va ser el Peralada. Boselli, que en l’estrena a casa va tornar a estar a molt bon nivell tot i no brillar tant com a Vila-real, va buscar el gol amb un xut des de la frontal, però Adri va poder rebutjar amb els punys. Pachón, el més llest i atent de la classe, no va deixar escapar l’oportunitat en el rebot i va firmar l’1-0 amb un xut ras (18’). El primer objectiu estava complert i no calia fer res més que ser sòlid en defensa. Fins al descans, els de Chicho ho van fer perfecte. Tot i que l’Espanyol B va tenir la pilota, no va generar perill i l’ocasió més clara la van tenir els de l’Alt Empordà en un xut de Pachón que va sortir fora per poc. La segona gran notícia per al Peralada abans del descans va ser l’expulsió de Nacho, que va veure la vermella directa en el 40’ per una dura entrada sobre Iago.

Els errors es paguen

El guió del partit era perfecte, però el Peralada ho va tirar a la brossa en cinc minuts. En la primera acció de la segona part, a la sortida d’un córner, Bermejo va aprofitar la passivitat de la defensa –va estar sol com un mussol tota la jugada– per empatar el partit (48’). I en la segona, mentre tothom es mirava una volea gens perillosa de Víctor Moha, sol a la frontal de la petita, va desviar el xut per superar Suárez i fer l’1-2 (52’).

Veure per creure. El Peralada havia deixat escapar un partit que tenia guanyat i després li van entrar totes les presses. Els nervis no li van permetre recuperar el bon nivell de la primera part. No és que jugués malament, però els blanc-i-blaus tampoc van patir gaire defensant-se amb deu i encara semblava que algun contraatac podria acabar amb la sentència. De talent, però, el Peralada en té de sobres i per això en el 85’ va acabar empatant a dos amb una bona definició d’Andzouana dins l’àrea.

MALA RATXA

5
punts
dels últims 21 en joc ha sumat només el Peralada, amb un balanç d’una victòria, dos empats i quatre derrotes.
És incomprensible la desconnexió amb què sortim en la segona part. No pots anar a cops de cor.
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
Aquest partit no es pot jugar així. Hem de fer molt més i s’han de canviar actituds i aptituds. El punt que sumem no ens el mereixem

Paik torna a Peralada dos mesos després

Una de les bones notícies del partit d’ahir va ser el retorn del coreà Paik Seung Ho, que feia més de dos mesos que no es vestia amb la samarreta verdiblanca del Peralada. L’últim partit del migcampista amb el conjunt xampanyer havia estat el 22 de desembre al camp de l’Alcoià (0-0). Des de llavors, Paik estava en dinàmica del primer equip, amb qui va jugar tres partits de copa –un contra l’Atlético de titular i dues estonetes en els dos duels contra el Madrid– i dos de lliga –contra el Barça i l’Osca. La recuperació dels lesionats que tenia el Girona ha provocat que Paik torni al filial, i és que en les dues últimes convocatòries d’Eusebio no ha ni entrat a la llista de divuit.