2a divisió FEF

Guanyar, o empatar i resar

2a divisió B. El Peralada sap que una derrota contra l’Alcoià l’envia a 3a divisió –virtualment o matemàticament– i que un empat el fa dependre gairebé d’un miracle

El Peralada viurà una autèntica batalla al seu camp diumenge a les 18 h contra un rival directe, l’Alcoià, tot i que hi ha sis equips més que busquen sobreviure a la lluita i evitar el descens a 3a divisió. Les últimes quatre derrotes han deixat l’equip en una situació dramàtica quan queda molt poc temps per resoldre la situació, ja que en el pitjor dels casos els de Chicho podrien perdre la categoria matemàticament aquest mateix diumenge.

No es pot perdre

El Peralada només perdrà la categoria després del partit contra l’Alcoià si perd i la resta de resultats de la jornada li van en contra. El més negatiu per al conjunt xampanyer, faci el que faci ell, és que el Terol superi l’Olot, el Mestalla guanyi al camp del Vila-real B, el Castelló al del Conquense i el Sabadell guanyi a l’Eixea. Ara bé, per confirmar-se el descens del Peralada només faria falta que es donessin tres d’aquests casos, ja que amb la derrota els de Chicho ja no podrien avançar dos equips per arribar a disputar el play-out. Ara bé, encara que només es donessin dos resultats d’aquests, el descens seria pràcticament virtual.

L’empat no és bon negoci

Si el Peralada empata contra l’Alcoià en cap cas baixarà aquest mateix diumenge, perquè els empats a punts en general el beneficien –excepte amb el Castelló–. Tot i això l’escenari que li quedaria podria ser nefast, ja que si cap dels altres resultats acompanyés necessitaria gairebé un miracle per salvar-se –la derrota del Sabadell a Olot i que l’Alcoià no guanyés a casa contra el Conquense–. Sent més optimistes, i pensant que no tots els rivals directes guanyessin aquesta jornada, s’obriria alguna possibilitat més per al Peralada, però mai dependria d’ell.

El triomf, imprescindible

Els escenaris amb què es pot trobar el Peralada per l’última jornada en cas de perdre o empatar no són gens positius, així que els de l’Alt Empordà saben perfectament que la victòria contra l’Alcoià és l’únic camí possible. De fet, és l’única opció que, passi el que passi en la resta de la jornada 37, permetrà que el Peralada arribi a l’última jornada depenent d’ell per jugar el play-out, ja que el Sabadell-Eixea de l’última jornada l’afavoreix –si suma els 6 punts n’avançarà segur un dels dos–. El panorama encara seria millor si el Sabadell no guanyés aquesta jornada o el Castelló o el Mestalla perdessin, perquè després el Peralada dependria d’ell per aconseguir la permanència directa.

LA VIA SEGURA

Passi el que passi als altres camps, si el Peralada guanya dependrà d’ell per jugar el ‘play-out’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)