2a divisió FEF

Del cel a l’infern

2a divisió B. El Peralada falla un penal quan va guanyant 2-1 i acaba encaixant una derrota inexplicable que pràcticament l’envia a tercera divisió

peralada 2 alcoià 3

PERALADA:Suárez; Maxi Villa, Ferraresi, Santi Bueno, Montes; Rober Sierra, Paik (Pau Miguélez, 73’), Giorgi (Jofre, 56’); Juanma Boselli, Andzouana (Baró, 89’) i Pachón.ALCOIÀ:Bañuz; Barreda, Fomeyem, Navarro, Hermosa; Primi, De Lerma, Lino, Vicente (Tomás Ruso, 89’); Braulio (Pino, 65’) i Rubio (Eldin, 78’).GOLS:1-0 (45’+3’) Paik. 1-1 (55’) Vicente Pérez. 2-1 (57’) Montes. 2-2 (64’) Lino. 2-3 (86’) Vicente.ÀRBITRE:Sureda Cuenca.T.G.:als locals Giorgi, Juanma Boselli i Andzouana; i als visitants Primi, Fomeyem, De Lerma, Hermosa i Tomás Ruso. PÚBLIC:uns 350 espectadors.

La derrota contra l’Alcoià (2-3) pinta el futur de color negre. Encara no s’ha acabat, perquè els números ho diuen així, però a ningú se li escapa que el Peralada serà equip de tercera el curs que ve. Només un miracle, amb una combinació de resultats gairebé inimaginable, faria que els xampanyers encara tinguessin possibilitats de salvar la categoria jugant el play-out, però després de veure el que ha viscut l’equip en les últimes setmanes, sembla més una utopia que un escenari al qual aferrar-se.

De temps per buscar responsables, ja n’hi haurà, però abans de buscar-los al camp segurament caldrà mirar a les oficines. La planificació de la plantilla, en línies generals, ha estat un desastre. Durant molts mesos semblava que els que estaven a la gespa ho podrien arreglar, però les mancances –algun davanter amb gol, laterals després de les baixes a l’hivern, més profunditat en segons quines posicions, etc.– han acabat aflorant. Al camp, el desencert i les errades, puntuals però definitives, també hi tenen el seu pes.

Sobre la gespa el Peralada va somiar durant molts minuts. En un partit marcat per la tramuntana els xampanyers van ser molt intel·ligents en la primera part. Amb el vent en contra van deixar passar els minuts sense que passés gaire res i encara va aconseguir arribar al descans amb avantatge amb un golàs de falta de Paik en l’afegit de la primera part.

El partit semblava encarrilat, però encara ho va semblar més quan després que Vicente marqués el gol de l’empat i Montes tornés a avançar els xampanyers immediatament el Peralada va tenir el 3-1 a les mans amb un penal sobre Andzouana on incomprensiblement no es va expulsar a Fomeyem. Paik el va xutar prou bé però Bañuz va evitar el gol amb una estirada sublim. Era la sentència, però es va convertir en l’inici de l’apocalipsi. I és que això va inflar de moral l’Alcoià, que va empatar just després amb un gol de Lino en un córner mal defensat pels xampanyers. Era el 2-2, i quedava gairebé mitja hora. El Peralada tenia temps de buscar el tercer però ho va fer a la desesperada i sense generar cap ocasió clara. Per si no n’hi havia prou, els visitants van fer el 2-3 en un contraatac culminat per Vicente i van convertir el municipal de Peralada en un mar de llàgrimes, i és que la 3a ja sembla una realitat.