Girona

El cor de Montilivi se’n va

El migcampista de Sant Martí Vell, un dels capitans, accepta l’oferta de l’Alavés per continuar a primera i deixa 2 milions d’euros a la caixa de Montilivi

Pere Pons deixa el Girona després de set temporades, 203 partits de lliga (a la LFP només el supera Migue, amb 215) i 7 de copa

Després de set temporades disfrutant d’ell, Montilivi es quedarà la temporada que ve sense veure Pere Pons, que ja és nou jugador de l’Alavés per tres anys, després que els dos clubs tanquessin ahir el seu traspàs, valorat en uns 2 milions d’euros (la clàusula de rescissió que tenia després del descens). Amb aquest moviment, el Girona perd un dels capitans del curs passat que va acabar amb el desgraciat descens –Granell, Aday, Stuani i Alcalá eren els altres quatre–, però sobretot l’ànima de Montilivi, un dels pocs jugadors capaços de fer passar l’estadi del silenci a l’èxtasi per la seva capacitat d’encomanar energia.

De fet, la història més brillant del club de Montilivi va lligada al migcampista de Sant Martí Vell, un dels grans representants de l’Orgull Gironí juntament amb Àlex Granell. La feina, en l’àmbit esportiu, serà de la direcció esportiva per intentar trobar un jugador en el mercat que sigui capaç de fer oblidar, o si més no suavitzar, la pèrdua que suposa Pere Pons al mig del camp, on ha estat indiscutible les últimes cinc temporades.

Al podi de la història

Tan important ha estat Pere Pons pel Girona que el de Sant Martí Vell deixa el club sent el segon jugador que més partits ha vestit la samarreta blanc-i-vermella en la LFP tot i tenir només 26 anys. Montilivi el va descobrir la temporada 2012/12, quan només en tenia 19 i formava part d’una gran generació en el juvenil, tot i que estava jugant amb el filial a 2a catalana. El seu desplegament físic no va passar inadvertit per a Rubi, que el va fer debutar en un partit de copa al camp de l’Sporting i li va acabar donant l’oportunitat de debutar a 2a A –en un històric Girona-Las Palmas (5-0)– i acabar el curs amb 9 partits d’experiència a l’esquena a plata. El curs següent encara no es va guanyar el lloc i en el mercat d’hivern va haver d’anar cedit a l’Olot per tenir minuts a segona B. Aquella decisió de fer un pas enrere va ser per agafar embranzida per fer-ne dos endavant. I així va ser. Amb Pablo Machín ja a la banqueta, Pere Pons va tornar la temporada 2014/15 per convertir-se des del primer moment en un dels emblemes del Girona. Des d’aleshores ho ha jugat pràcticament tot. A segona A i a primera. També des de l’arribada d’Eusebio, amb qui semblava que el joc de Pere Pons no acabava d’encaixar en el seu perfil. Al final, el tècnic també es va haver de rendir a l’evidència.

Han estat, en total, 203 partits a la LFP amb el Girona, repartits entre primera divisió (65) i segona A (132, dels quals sis de fase d’ascens). També n’ha jugat set de copa. Aquests 210 partits de lliga el situen com el segon jugador de la història del Girona amb més duels a la LFP, només darrere de Migue, que en va jugar 215, tots a 2a A.

Inevitable

La seva pèrdua és de les més doloroses que ha viscut el Girona, però també era pràcticament inevitable, després que el descens fes baixar la seva clàusula fins als 2 milions d’euros, una quantitat molt assumible –un regal– per un jugador com Pere Pons que ha demostrat la seva vàlua a primera i a qui encara li queden molts anys de carrera. No és la primera vegada que el seu nom ha estat lligat a un traspàs cap a un equip de primera, i és que al final del curs 2015/16, després de quedar-se a les portes de l’ascens a 1a per segona vegada consecutiva, la seva sortida semblava cantada, però al final es va quedar a Montilivi per viure l’ascens en primera persona.

Els 2 milions que deixa el seu fitxatge per l’Alavés semblen escassos, però tot i així és el segon traspàs més alt que ha rebut el Girona, darrere del de Portu, i doblant els traspassos d’Alcaraz i Pablo Machín, que van deixar el club l’estiu passat a canvi d’una xifra pròxima al milió d’euros. A més, Pere Pons entra en el reduït grup de futbolistes formats en el Girona dels quals el club ha pogut treure un benefici econòmic. L’últim cas va ser el de Gerard Gumbau, que va marxar al Barça a canvi d’uns 30.000 euros més variables. El Girona s’ha reservat una opció de recompra d’aquí a tres anys. El preu és de 4 milions d’euros, tot i que variaria en funció dels escenaris –les categories de cada equip– i variables.

El club gironí li ha arribat a oferir el mateix sou que a primera, però no l’ha retingut
El Girona torna a omplir la caixa amb el segon traspàs després del descens

DARRERE PORTU

Els 2 milions que deixa són la segona operació més fructífera de la història

L’ACORD

El Girona té un dret preferent de recompra, de 4 milions d’euros

UN DE CASA

És un dels pocs jugadors formats en el club de qui el Girona ha cobrat un traspàs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)