2a divisió FEF

L’Andorra, a tres dies de saber si és de segona B

Segona B. El club propietat de l’empresa de Gerard Piqué va comunicar ahir, abans que s’acabés el termini, la seva intenció de pagar els 452.022 euros i la RFEF es pronunciarà dilluns

Cada vegada sembla més clar que el Futbol Club Andorra serà qui ocuparà la vacant del Reus en el grup tercer de segona B. Ahir, que era l’últim dia abans que s’acabés el termini per dipositar l’ingrés dels 452.022 euros amb què la federació espanyola de futbol (RFEF) ha xifrat la plaça del club roig-i-negre, l’entitat que dirigeix l’empresa Kosmos Holding, propietat de Gerard Piqué, va enviar a l’ens federatiu estatal la seva sol·licitud de fer efectiu aquest pagament. Hi ha altres clubs que també es postulen, però no pertanyen a la federació catalana (FCF). El Zamora, campió del grup 8 de tercera que va ser eliminat en la fase d’ascens, és qui més mèrits esportius acumula de tots ells. També sonen l’Alcobendas, el Linares i l’Inter City Sant Joan d’Alacant.

La normativa, però, diu que, en un cas com aquest, la prioritat és per als clubs de la federació territorial a la qual pertany l’equip descendit. Per tant, si el Reus és l’equip que s’ha de substituir, els clubs catalans passen davant dels de la resta de l’estat espanyol. “Després de veure el que diu l’article 194 del Reglament General de la RFEF, això és el que pensem nosaltres”, confirmava ahir a aquest diari Oriol Camacho, el secretari General de la FCF.

Oriol Camacho assegura també que ha comunicat a tots els clubs dels grup cinquè de tercera divisió la normativa. “En el casos de l’Hospitalet i de l’Andorra, tan bon punt hem sabut del seu interès, ens hem posat a la seva disposició”, hi afegeix. Tenint en compte, però, que, dilluns passat, el CE l’Hospitalet va manifestar la seva total disconformitat davant la quantitat que demana la RFEF i va proposar poc menys que una rebel·lió contra l’organisme que presideix Luis Rubiales, cal pensar que el club del Barcelonès, tot i que és qui té la màxima prioritat per obtenir la plaça del Reus, no hi optarà. Per tant, si no hi ha cap altre club català de tercera divisió capaç d’arribar a aquesta xifra -i res no fa pensar que així sigui-, no és arriscat assegurar que el FC Andorra té tots els números de convertir-se en equip de segona B.

La federació espanyola va tancar ahir el termini per dipositar l’ingrés dels 452.022 euros i haurà de decidir entre les ofertes presentades. No serà fins dilluns, però, que farà oficial el nom del club que ocuparà el lloc del descendit Reus.

EL REGLAMENT RFEF

L’article 194 diu que la prioritat és per als clubs de la territorial del club descendit

NOMÉS UN CATALÀ

No sembla que l’Hospi ni cap altre club català puguin pagar el que demana la RFEF

NO TENEN PRIORITAT

El Zamora, l’Inter City, el Linares i l’Alcobendas pugnen des de fora de Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)