3a divisió FEF

Triple objectiu a la Unió

3a divisió. El Figueres s’estrenarà demà amb una plantilla que encara necessita retocs de qualitat però amb una idea clara i ambiciosa de què vol aconseguir en un curs de transició

Després de tancar les renovacions de només cinc jugadors del curs passat i de pujar els juvenils Carreras i Medinilla, el Figueres s’ha vist obligat a mudar la pell aquest estiu. De moment ja ha tancat nou incorporacions, però encara n’espera fer cinc més que serveixin per fer un salt de qualitat –no hi ha pressa per fer-les, i és que un cop tancat el mercat de segona B hi pot haver opcions interessants–. El que ha quedat clar és que aquest curs serà de transició per a la Unió, i és que després de tenir una base de la plantilla de jugadors veterans amb experiència, el Figueres ha apostat aquesta temporada per jugadors joves amb projecció. Tot i això, el club vol ser ambiciós.

Amb una idea ferma

Els grans canvis que experimentarà la Unió aquesta temporada no han impedit que el nou gerent del club, Javi Salamero, hagi traçat les directrius del nou projecte, que ha explicat aquesta setmana en una roda de premsa. El principal objectiu és ambiciós, i és que després de la reconstrucció de la plantilla el Figueres vol millorar la classificació dels últims anys, en què l’equip ha quedat sempre a mitja taula. Per aconseguir-ho, el repte és millorar els resultats a Vilatenim, un estadi que els dos últims cursos ha vist guanyar molt poc el seu equip.

A més, la Unió vol fer un pas endavant en el futbol de base per aconseguir que el primer equip es pugui nodrir molt més dels joves del planter. Per això, la relació entre el juvenil i el primer equip serà molt més estreta, i tots els equips tindran una idea de joc comuna per fer més fàcil la progressió. Cal tenir en compte que els figuerencs aquest any tindran 28 equips, entre els quals s’estrenaran els tres de futbol femení amb el sènior, que competirà a segona, com a protagonista.

Finalment, i com ha estat habitual des de l’arribada de l’actual president, Narcís Bardalet, la Unió vol dur fins al límit el rigor econòmic intentant buscar l’equilibri amb el rendiment esportiu. Per això, el club és conscient que té un pressupost limitat i ha establert un control salarial.

Entre els altres objectius dels figuerencs també hi ha el d’exportar talent, com aquest estiu s’ha fet amb Víctor Valverde.

LA VALORACIÓ

Hem de millorar respecte als últims cursos i per això hem de practicar un futbol ofensiu i atractiu que a més convenci els aficionats
A mitjà termini hem d’aconseguir tenir jugadors de producció pròpia al primer equip
Javi Salamero
gerent del figueres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)