Girona

El VAR i un autogol, dues creus

Un gol en pròpia porta d’Alcalá (81’) ensorra les aspiracions del Girona, sense verí en un partit de control gairebé absolut

Despropòsit total de Varón Aceitón a la gespa i d’Ocón Arraiz al VAR, amb tres decisions (un penal i dos gols) que van perjudicar els d’Unzué

Si a primera divisió et poden matar en qualsevol moment per qualitat, a segona A no hi ha rival petit i pots sucumbir de mil maneres diferents. Ahir, el Girona va claudicar després de tenir el control gairebé absolut per un autogol d’Alcalá, que no va aprofitar la seva alçada per fer mal a Tomeu Nadal a l’àrea de l’Albacete però que va retratar el seu porter en una acció molt desgraciada quan el partit entrava a la recta final i el Girona, ja amb Gumbau i Samu Saiz sobre la gespa, semblava decidit a arriscar una mica més per buscar els tres punts.

L’autogol va ser tan letal com també ho va ser l’arbitratge. S’hi van lluir tant el de la gespa com el del VAR: un penal passat per alt i dos gols, un de Jairo i un de Gual, que no va quedar clar en cap dels dos que fos fora de joc. El VAR també és de segona.

Dibuix retocat

Tot i que el Girona va deixar molt males sensacions en la primera part del debut contra l’Sporting i només va millorar a partir de l’expulsió d’un jugador rival i dels canvis cantats que va introduir Unzué, el tècnic navarrès no va voler tallar caps a les beceroles del campionat i va optar per donar un vot de confiança als mateixos futbolistes que van començar la lliga amb l’únic canvi, obligat, d’Aday per Mojica. Això sí, l’entrenador va introduir un retoc en el dibuix i en comptes del 3-4-2-1 va plantejar una mena de 3-3-2-2, amb Granell jugant a la mateixa alçada dels carrilers; Diamanka un pèl més despenjat (al costat de Borja) i Jairo jugant en punta juntament amb Gual.

El VAR devia instal·lar-se amb retard al Belmonte, perquè tan difícil és explicar que Varón Aceitón s’empassés un penal de Fran García sobre Diamanka com que Ocón Arraiz (sí, el famós àrbitre de l’Almeria-Girona el curs de Rubi) no avisés el col·legiat de l’atropellament que va patir el senegalès quan va entrar a l’àrea (5’). Com si res no hagués passat, però, els d’Unzué van continuar a la seva i van tenir el comandament de la primera meitat. De possessió, de domini i d’arribades a tres quartes parts de camp. No pas d’ocasions, perquè als visitants els va fallar la penúltima passada i també la rematada. I quan per fi va trobar el camí de la porteria i de les xarxes, el VAR va tornar a aixafar la guitarra als gironins després de treure l’escaire, el cartabó, traçar línies mestres i determinar que Jairo, que havia batut Tomeu Nadal amb un bon xut creuat, va arrencar en posició antireglamentària.

Defensivament, el Girona va tenir uns primers 45 minuts plàcids perquè l’Albacete amb prou feines va inquietar Juan Carlos més enllà d’un parell de centrades laterals i d’alguna pilota aïllada buscant Zozulia, que es va haver de buscar la vida com va poder enmig de tres torres com Juanpe, Alcalá i Ignasi Miquel. Els locals van haver de dedicar més esforços a defensar-se per tapar les pujades de Maffeo i sobretot d’Aday o les pilotes filtrades cap a Borja García i Diamanka, força millorat respecte del partit contra l’Sporting.

Sense que ningú mogués fitxa en el descans, el VAR va tornar a acaparar de seguida el protagonisme per tornar a donar la raó a l’assistent i perjudicar el Girona en una altra jugada en què si Gual hagués fet dos números menys de peu o hagués portat el cabell més curt, qui sap si hagués colat i el 0-1 hagués pujat al marcador. A banda del videoarbitratge, el recital de despropòsits de Varón Aceitón va ser molt alt. El balear va incendiar el Belmonte quan va perdonar la segona targeta (la primera havia estat injusta) i l’expulsió a Ignasi Miquel. L’Albacete va saber nedar entre la confusió i al Girona se li va acabar tirant el temps al damunt, sobretot després de la desgraciada acció del 0-1.

Aleshores, tot van ser presses. Unzué va jugar la carta de Choco i el Girona va cremar les naus. I a pesar que l’Albacete va treure les urpes i es va defensar amb l’ajuda de permissivitat arbitral, el travesser va evitar l’1-1 de Gumbau en el temps afegit, en què Juanpe també va poder marcar. I així es va escapar el partit, de manera inversemblant.

AMB UN 3-3-2-2

Unzué va avançar Diamanka i Jairo i el Girona va jugar molta estona en la parcel·la local

DÈFICITS

El domini visitant no es va traduir en gols ni tampoc en presència a dins de l’àrea

CAMES AJUDEU-ME

Després de l’1-0, el Girona va cremar les naus i va generar, però no hi va ser a temps

L’1-1, A PROP

Gumbau, que va rematar de cap al travesser, i Juanpe haurien pogut fer l’empat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)