Girona

La competència creix a l’eix

Els centrals. Amb Ignasi Miquel acumulant treball amb el grup i Juanpe ja en plenes condicions, Pep Lluís Martí haurà de decidir si dona continuïtat a l’única parella que ha utilitzat

Ignasi Miquel, inactiu des de la segon jornada per culpa d’una lesió, té més a prop la seva reaparició. Integrat a l’activitat del grup des de la setmana passada, no va entrar encara en la convocatòria per viatjar a Ponferrada. El futbolista de Corbera de Llobregat torna a estar a punt en un moment de màxima competència a l’eix de la defensa. Juanpe Ramírez, que ja es va asseure a la banqueta a El Toralín, està en plenes condicions, però Pep Lluís Martí haurà de decidir si fa lloc al canari, intocable en l’arrencada, o manté la confiança en la parella formada per Pedro Alcalá i Jonas Ramalho, l’única que ha format des que va arribar a Montilivi com a relleu d’Unzué i Juan Carlos Moreno.

Alcalá i Juanpe van començar la temporada com a titulars i es mantenen com la combinació més repetida –la meitat dels setze partits de lliga– a l’eix de la defensa. La lesió de Juanpe, però, va obrir la porta de la titularitat a Ramalho, que havia estat titular en un partit amb Unzué (el Girona-Las Palmas, amb Juanpe sancionat) i que, curiosament després de l’acomiadament d’Unzué, ja no s’ha mogut més de l’onze inicial. El defensa de Barakaldo, repescat a l’estiu setmanes després d’haver acabat el contracte amb el Girona, encadena quatre partits sencers, que han coincidit amb la sèrie més llarga de partits invictes (dos empats i dues derrotes) dels blanc-i-vermells.

De tres a dos

La presència d’Ignasi Miquel en les dues primeres alineacions de lliga del Girona es va combinar amb la d’Alcalá i Juanpe, en l’aposta per tres centrals que va fer d’entrada Unzué. L’exjugador del Màlaga torna ara a un eix que ha passat a tenir dues peces, amb la qual cosa s’encareixen les expectatives de jugar. I amb Alcalá, Juanpe, Ramalho i Ignasi Miquel a punt, encara ho tindrà més magre el cinquè central, l’uruguaià Santi Bueno, que no ha debutat en la lliga.

AMB DOS CENTRALS
Alcalá i Juanpe (8)
3. Girona-Màlaga 1-0 4. Girona-Rayo 3-1 5. Cadis-Girona 2-0 8. Osca-Girona 1-0 9. Girona-Deportivo 3-1 10. Racing-Girona 0-3 11. Girona-Elx 0-2 12. Oviedo-Girona 4-2
Alcalá i Ramalho (5)
7. Girona-Las Palmas 1-0 13. Girona-Alcorcón 0-0 14. Extremadura-Girona 1-3 15. Girona-Tenerife 1-0 16. Ponferradina-Girona 1-1
AMB TRES CENTRALS
Alcalá, Juanpe i Ignasi Miquel (2)
1. Girona-Sporting 1-1 2. Albacete-Girona 1-0
Maffeo, Juanpe i Ramalho (1)
6. Almeria-Girona 3-1
Titularitats i minuts
Alcalá 15 (1325) Juanpe 11 (981) Ramalho 6 (543) Ignasi Miquel 2 (171) Santi Bueno 0 (0)

CONTINUÏTAT

Ramalho ha aprofitat la baixa de Juanpe i ha jugat sencers els quatre partits sense Unzué

Alcalá, el jugador de camp amb més minuts

Pedro Alcalá no és només l’únic central que ha superat el miler de minuts en la lliga, sinó que és el jugador de camp que més continuïtat ha tingut de l’equip. Amb 1.325 minuts acumulats, al murcià només el supera el porter Juan Carlos, que ha jugat senceres les 16 jornades (1.440 minuts). Alcalá, substituït en el primer partit de lliga per Gumbau (66’), ha jugat sencers els següents 14 partits, amb una sola excepció. Unzué el va deixar a casa per visitar l’Almeria, només tres dies després d’haver estat protagonista involuntari de la derrota al camp del Cadis.

L’última prova, avui a Montilivi

El Girona té programat aquest matí a Montilivi (10.45 h, a porta tancada) l’últim entrenament abans de rebre demà el Fuenlabrada (18 h). Com ja feia amb Juan Carlos Unzué, l’equip concentra l’activitat durant la setmana al centre d’entrenament La Vinya del PGA i organitza l’última sessió abans del partit a l’estadi. El balear, però, no facilita la convocatòria per als partits com a local, amb la qual cosa els disponibles no sabran fins demà si formen part dels 18 inscrits a l’acta. Martí recupera Stuani, un cop ha tornat de la cita amb l’Uruguai, i Gumbau, que estava sancionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)