Girona

El col·leccionista marca el camí

La inspiració de Cristhian Stuani ressitua el Girona com a candidat a l’ascens a primera, objectiu que el pitxitxi té marcat amb vermell des que va renovar el compromís a Montilivi

Les nou victòries dels gironins en la lliga han tingut protagonisme golejador de l’uruguaià

És a tres gols dels 19 amb què va tancar la temporada passada, i a cinc dels 21 amb què va impactar tothom en l’estrena del Girona a l’elit. Els referents propis van pel camí de quedar molt curts per a Cristhian Stuani, que també té molt a l’abast superar el seu sostre com a professional, les 22 dianes que va celebrar amb l’Albacete en la seva anterior experiència a plata, fa una dècada. Autor de 16 gols en 15 partits, Stuani s’escapa com a màxim golejador de segona A –quatre més que Luis Suárez (Saragossa)– i reforça les expectatives del Girona, que té el millor argument per creure en el retorn a la màxima categoria. L’ascens és, de fet, l’obsessió que té entre cella i cella l’uruguaià des que va decidir refusar les ofertes rebudes a l’estiu i renovar el compromís amb el Girona. “Vaig prendre una decisió i no tindria gaire sentit que ara me n’anés. M’he quedat per intentar pujar el Girona a primera divisió”, explicava després de marcar el seu segon trio de gols com a blanc-i-vermell.

La victòria contra el Lugo allarga la condició d’invicte del Girona, que no ha perdut cap dels sis partits amb Pep Lluís Martí –des de l’arribada del balear, el Girona és l’equip que ha fet més punts, 14 de 18– i es consolida en el grup capdavanter. La zona d’ascens directe és a quatre punts, però el tercer, a un. Tot plegat, gràcies a la inspiració de Stuani, que ha aparegut veient porteria en les nou victòries que ha celebrat l’equip.

Tot i haver-se perdut quatre jornades, Cristhian Stuani ha celebrat més gols que l’Albacete (14) i el Deportivo (15). A primera divisió, hi ha cinc equips –l’Espanyol (10), el Leganés (11), el Celta (12), el Valladolid (14) i l’Eibar (15)– que han perforat la porteria rival menys cops que l’uruguaià, que n’ha fet tants com l’Atlético de Madrid, que precisament vol mirar de resoldre un problema greu amb el gol amb el fitxatge d’un davanter contrastat en el mercat d’hivern.

Stuani es va endur la pilota del Girona-Lugo perquè va fer un hat-trick. Ja n’havia aconseguit un contra el Rayo, en la quarta jornada. L’exjugador del Middlesbrough, que ja ho havia aconseguit en dos partits amb l’Albacete, és el primer futbolista del Girona que aconsegueix dos hat-tricks des que el club competeix a la Lliga de Futbol Professional. Hi ha sis futbolistes més que s’han guanyat endur-se la pilota de record –Peragón, Despotovic, Ferran Corominas, Dani Nieto, Jandro i Olunga– , però cap més d’una vegada. En una mateixa temporada, hi va haver trio de Peragón i Despotovic (2010/11) i de Coro i Dani Nieto (2011/12), amb la peculiaritat que ho van aconseguir en dues jornades consecutives, a Guadalajara i contra l’Alcoià.

“Em sorprèn cada dia”

Cristhian Stuani no para de rebre elogis de tècnics i futbolistes, tant dels rivals que s’enfronten al Girona com dels companys. Gerard Gumbau, un dels que van arribar aquest estiu a Montilivi, assegura: “Sincerament, em sorprèn cada dia. Mai deixa de lluitar, de córrer, és el primer que surt a la pressió. Tot això es valora moltíssim. I té una fam de gol que aprofita cada partit. No ens deixa de sorprendre, i espero que ens pugui anar ajudant amb dos gols més.” El migcampista de Campllong, consolidat al mig del camp, ho té clar: “Stuani és un davanter diferencial, per mi el millor de la categoria. I ens dona moltíssimes coses, no només gols.”

CAP AL RÈCORD

Amb 16 gols en 15 partits, progressa a un ritme molt superior al del seu sostre de 22

ÚNIC

Stuani és el primer jugador del Girona que aconsegueix dos ‘hat-tricks’ en la LFP

TANTS COM L’ATLÉTICO

Dos equips de segona A i cinc de primera han fet menys gols que l’uruguaià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)