Girona

Gols i alegries a l’Heliodoro

Precedents. El Girona només ha perdut en la primera de les sis visites al camp del Tenerife, que ha viscut duels intensos. Els dos últims, amb Pep Lluís Martí a la banqueta local

Pep Lluís Martí s’asseurà avui a la banqueta visitant de l’Heliodoro Rodríguez López, un escenari que no havia tornat a trepitjar des que va deixar el primer club que va apostar per ell com a entrenador. El Tenerife, després de 25 jornades de la temporada 2017/18, va decidir prescindir del tècnic balear, que l’havia dut a disputar el play-off d’ascens a primera –frustrat en l’eliminatòria definitiva contra el Getafe– en l’única temporada completa. El curs següent, Martí no es va trobar el Tenerife en les seves nou jornades de lliga regular amb el Deportivo, abans del seu segon play-off, també amb final amarg l’últim dia.

A l’Heliodoro, Pep Lluís Martí va viure des de la banqueta local dos enfrontaments contra el Girona, que van acabar amb empat. El primer, condicionat per l’expulsió del blanc-i-vermell Javi Álamo, que va veure dues grogues en quatre minuts (51’ i 55’). I l’últim, un 3-3 espectacular amb sensacions contradictòries, perquè el Girona guanyava per 0-2 en el minut 44, va veure com els locals se situaven 3-2 i va rescatar un punt amb una falta directa de Rubén Alcaraz.

Els gironins, de fet, han viscut més alegries que decepcions a l’Heliodoro, tot i que hi ha un altre 3-3 amb força més mal regust que l’últim precedent, perquè el curs 2010/11 l’equip gironí va ser incapaç de conservar un 1-3 (60’) i va acabar rebent l’empat en el temps afegit (92’). El balanç global del Girona al camp del Tenerife és de dues victòries, tres empats i una derrota.

Les dues victòries gironines a Santa Cruz són per la mínima. El curs 2014/15, amb Raül Agné d’estrena a la banqueta local, un gol de Lejeuen va ser suficient. I l’anterior, en plena cursa per la permanència de Machín, Jandro va decidir des del punt de penal.

Com a Montilivi

L’única desfeta va ser en la primera visita, la temporada 2008/09. De fet, aquella primera experiència en el futbol professional va acabar amb doble derrota contra el Tenerife, que va celebrar a Montilivi el retorn a primera divisió. Des d’aleshores, però, el conjunt illenc ha estat incapaç de guanyar cap més partit contra el Girona, ni a Montilivi ni a l’Heliodoro.

EL BALANÇ

9
punts de 15
en les visites del Girona al Tenerife, amb dues victòries, tres empats i una derrota.

RETROBAMENT

Martí no havia tornat més al camp del Tenerife des que el van acomiadar

COM A MONTILIVI

El Tenerife va guanyar els dos duels del primer curs, però no ha tornat a vèncer

Lluny dels millors després de Martí

Pep Lluís Martí va viure a l’Heliodoro Rodríguez López la seva primera experiència com a entrenador. El novembre del 2015, va ser l’escollit per rellevar Raül Agné, amb la missió de treure l’equip de la zona perillosa. El Tenerife va acabar tretzè. La temporada següent, l’única completa amb Martí, l’equip va acabar quart i va lluitar per pujar fins a l’eliminatòria definitiva, superat pel Getafe, que va acompanyar el Llevant i el Girona a primera. Martí no va poder acabar la tercera temporada a l’Heliodoro, destituït en la 25a jornada, amb l’equip tretzè. El Tenerife, amb Joseba Etxeberría, va acabar onzè. I des d’aleshores, hi han passat cinc tècnics més –Oltra, Luis César, López Garai, Sesé Rivero i ara Rubén Baraja– i l’equip ha estat sempre lluny de la zona noble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)