A la Unió li passen factura les segones parts

Ha de millorar. Després que l’Europa li capgirés el 0-1 del descans (2-1) el Figueres ja ha encaixat 22 gols després de la represa, gairebé dos terços del total

En els dos últims desplaçaments el Figueres ha visitat dos grans aspirants a jugar la promoció d’ascens com el Sant Andreu i l’Europa i ha viscut dos partits molt similars. I és que sobre la gespa els figuerencs no han estat inferiors al rival, més aviat al contrari, però en els dos partits han hagut de tornar cap a casa amb les mans buides per culpa d’un final tràgic. I és que si fa tres setmanes al Narcís Sala el Figueres va perdre per un gol de Ton Alcover en l’afegit (3-2), diumenge al Nou Sardenya els de Javi Salamero van encaixar el 2-1 en el minut 87. Un cop molt dur per a un equip que últimament transmet millors sensacions que resultats i que sembla que només necessita una mica més d’eficiència ofensiva i defensiva per començar a escalar posicions en la classificació.

De més a menys

La derrota al Nou Sardenya després d’arribar al descans amb avantatge en el marcador (0-1) també va posar sobre la taula un patró que estan tenint la majoria de partits del Figueres aquesta temporada, i és que els empordanesos són un equip temible en la primera part però perden força en la segona. Només cal mirar els registres golejadors dels figuerencs en cada part d’aquestes 24 jornades disputades per veure que la diferència és notable. En les primeres parts la Unió ha marcat 19 gols i només n’ha encaixat 13, i destaca en el primer quart d’hora de partit, en què al camp del Sant Andreu va rebre un gol tot just per primera vegada. En les segones parts, en canvi, el Figueres manté el nivell d’efectivitat al davant però perd consistència al darrere, i és que els figuerencs han marcat 17 gols i n’han encaixat 22. És a dir, que pràcticament dos terços dels 35 gols que ha encaixat la Unió aquest curs han arribat després de la represa.

Dins de les segones parts poc beneficioses per als figuerencs, el pitjor moment és entre el minut 45 i el 60, ja que tot just sortir dels vestidors la Unió ha encaixat deu gols. L’Europa precisament va empatar dins d’aquests minuts (50’) i va rematar la feina al final. I és que si una altra cosa caracteritza els partits del Figueres aquesta temporada és que es viuen finals moguts perquè en l’últim quart d’hora dels partits és quan es marquen més gols –15 en total–. En aquests casos hi ha hagut experiències de tota mena perquè dels vuit que ha marcat alguns han servit per guanyar el partit –contra el Cerdanyola (2-1) o els tres al camp de l’Igualada (3-6)– i d’altres, com en els dos últims partits a fora, han provocat derrotes força cruels.