2a divisió FEF

Motor sense aturador

2a divisió B. El central de l’Olot, Alan Baró, havia jugat tots els minuts de joc possibles abans que la pandèmia ho aturés tot. Renovat un any més, el de Darnius és el líder de la millor defensa del grup 3

Un fix amb un rendiment brillant i líder de la defensa de l’Olot, la millor del grup 3 de la categoria. Això ha aconseguit Alan Baró l’actual temporada abans que la pandèmia provocada per la Covid-19 aturés la competició. El central de Darnius no s’ha perdut ni un sol minut en els set mesos que s’han disputat de competició. Alan ha jugat els 2.520 minuts de les 28 jornades de lliga disputades i els 120 del partit de copa que l’Olot va jugar al Nou Estadi contra el Nàstic. Només el coronavirus ha impedit als aficionats continuar veient un dels centrals més eficaços de la categoria perseguint rivals, lluitant pilotes aèries i dirigint als companys.

“No m’he perdut ni un minut de competició en tota la temporada. No és el més normal, ja que els que tenen més continuïtat en la lliga, en la copa descansen o es regulen minuts, però es va donar el cas que vaig haver de participar. Mentre el físic i les lesions em segueixin respectant i jo estigui al 100%, continuaré al màxim a disposició del tècnic, siguin 90 minuts, 45 o 5. Intento portar una vida ordenada i fer el treball invisible que em permet poder estar al 100%”, comenta el central empordanès, que al llarg de la seva trajectòria esportiva sempre ha tingut la confiança dels seus entrenadors i el respecte de les lesions: “He tingut la sort de participar en la majoria de partits i tenir la confiança de l’entrenador que m’ha dirigit en tots els equips en què he jugat. La fórmula és coneguda per tothom. El primer és tenir una mica de sort i que no hi hagi lesions, ja que en una jugada puntual et pots trencar i perdre’t molts partits. Qui porta una vida ordenada, una bona alimentació i un descans adequat té molt a guanyar en aquest sentit”, comenta el de Darnius.

Aturada frustrant

L’Olot va haver d’aturar-se per culpa de la crisi sanitària en el seu millor moment del curs, després d’encadenar nou jornades sense perdre i situar-se a cinc punts del segon, el tercer i el quart classificat. A més, els de la Garrotxa es trobaven en un moment molt bo de joc, fent gols i mostrant solidesa defensiva: “Era un moment dolç per a l’equip i en l’últim partit havíem aconseguit els punts que asseguren la permanència. Només havíem de pensar en gran i mirar enlaire. El moment de joc era brutal, l’equip estava molt madur i jugava bé, fent gols i fent gaudir a l’afició. Fa molta ràbia, però és una situació inèdita en el món i s’ha d’acceptar tal com és”, admetia un Alan Baró esperançat amb la possibilitat que es disputi un play-off d’ascens amb vuit equips: “Mirem d’estar preparats per al que vingui, però sí que és cert que, des del moment que s’ha parlat d’un hipotètic play-off de vuit, tens una il·lusió dins que et fa treballar amb més ganes o amb més motivació. No més enllà d’això, intento pensar-hi el mínim possible. Si ho fem, que sigui en positiu i per continuar treballant dur. Tant de bo s’accepti la proposta.”

Per molts anys

En un moment d’incertesa global, Alan Baró ja sap que la temporada vinent continuarà militant a l’Olot, després de renovar automàticament per contracte gràcies als més de 25 partits disputats enguany: “La idea quan vaig venir a l’Olot ja era amb l’objectiu de fer un contracte llarg compensant els nivells econòmics que m’oferien en altres llocs. La durabilitat em va ajudar a decidir. Aquesta temporada renovava per partits i, gràcies a Déu, les lesions m’estan respectant, el tècnic confia en mi i tot ha anat bé per jugar tots els partits, els 25 que em feien falta, de manera ràpida. Content per renovar, però també per comprovar que el meu treball ajuda l’equip i que el tècnic confia en mi”, diu Alan Baró, amb corda per estona: “Gaudeixo molt dins d’un camp jugant a futbol. Molts futbolistes diuen que deixaran el futbol abans que el futbol els deixi a ells, però jo dic que haurà de ser el futbol que em deixi, perquè jo mai no li donaré l’esquena. Estic a gust i físicament em trobo molt bé. Faré 35 anys, però estic en un bon to físic. Evidentment, em noto coses, però no em fan recular en cap moment. Mentre gaudeixi i m’ho passi bé, continuaré jugant”, conclou un dels futbolistes amb millor rendiment de l’Olot.

EL PROTAGONISTA

Mentre el físic i les lesions em segueixin respectant i jo estigui al 100%, continuaré al màxim a disposició del tècnic, siguin 90 minuts, 45 o 5
S’ha de tenir una mica de sort i que no hi hagi lesions, portar una vida ordenada, bona alimentació i el descans adequat per recuperar forces
Content per renovar, però també per comprovar que el meu treball ajuda tot l’equip
Alan Baró
central de l’Olot

AQUEST CURS

A part de jugar tots els minuts de les 28 jornades, Alan va disputar els 120 de copa contra el Nàstic
Olot 2640 minuts
Temporada 2019/20
Olot 2913 minuts
Temporada 2018/19
Central Coast 2198 minuts
Temporada 2017/18
Melbourne Vic. 2631 minuts
Temporada 2016/17
Ponferradina 3372 minuts
Temporada 2015/16
Ponferradina 3010 minuts
Temporada 2014/15
Ponferradina 1777 minuts
Temporada 2013/14
Ponferradina 3130 minuts
Temporada 2012/13
Ponferradina 3775 minuts
Temporada 2011/12
Albacete 1729 minuts
Temporada 2010/11
Osasuna B 2764 minuts
Temporada 2010/11
Alacant 2250 minuts
Temporada 2010/11
Alacant 2796 minuts
Temporada 2010/11
Figueres 2359 minuts
Temporada 2010/11
Patrocini

Un mèrit afegit amb la gran competència a l’eix

Alan Baró és l’únic jugador de tota la plantilla de l’Olot que ha disputat tots els minuts possibles en el que s’ha jugat de temporada. En un sistema de tres centrals al darrere amb el típic dibuix de Raúl Garrido (el 3-4-1-2), el de Darnius sempre era el futbolista encarregat de jugar en la posició més centrada, de lliure. En aquesta ubicació, Alan s’ha fet indispensable per al tècnic valencià, que l’ha fet acompanyar al perfil dret i l’esquerre per Albert Blázquez, Lluís Aspar, Arnau Comas i Carles Mas, els altres centrals de la plantilla. Tots han mostrat un nivell espectacular que ha dut a l’equip a ser el menys golejat del grup 3, amb 19 dianes encaixades i el segon que menys en tota la categoria –només el supera l’Eïvissa-Ibiza, en el grup 1, amb 18–: “Jugui qui jugui està donant un nivell molt alt. Ara jugava l’Albert i ho ha fet perfecte, l’Arnau és una màquina, en Lluís està molt fi i en Carles és una assegurança. Jugar al seu costat també em beneficia i intento aprofitar-me d’ells. Espero que ells facin el mateix de mi”, explica Baró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)