Territorial

Futbol amateur: ascensos dels primers i sense descensos

Futbol català. La federació catalana de futbol decidirà finalment que seran els primers de cada lliga els que pujaran i ningú perdrà la categoria

Després de dies de converses, de cavil·lar, d’enumerar pros i contres i també d’esperar, la FCF ja té clara quina serà la decisió respecte la resolució del futbol amateur. D’aquesta manera, segons ha pogut saber L’Esportiu, el màxim organisme del futbol català determinarà demà que seran els primers de cada lliga els que pujaran de categoria i, també, que no es produiran descensos, fet que podria obligar a l’ens ha reestructurar alguna de les categories.

La FCF doncs s’ha decantat per la mateixa formula pel què fa als descensos que la federació espanyola, que per al futbol no professional (2a B i 3a) va optar per no fer baixar a ningú. En canvi, en aquestes categories, els ascensos es decidiran amb un play-off exprés entre els quatre primers, en el cas de segona B en uns encreuaments a sorteig entre els quatre primers classificats de cada un dels quatre grups (amb el sistema ja establert de la competició) i en el cas de tercera entre els quatre primers de cada un dels divuit grups territorials.

Al futbol amateur català, ja aturat i finalitzat definitivament, no serà així i els líders en el moment de l’aturada seran els que pujaran de categoria.

Malgrat tot, no serà aquesta la única decisió que prendrà la FCF en aquest sentit, ja que hi ha més interrogants oberts que encara no estan confirmats. S’estudien reestructuracions de categories i, també, quan començar la temporada 2020/21 i, sobretot, com resoldre el final dels campionats en el futbol base.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)