Girona

Expulsats de la lluita i de l’elit

El Girona s’ensorra per culpa d’un gol en el minut 96 de l’Elx, que celebra l’ascens a Montilivi

Pérez Pallas, des del VAR, s’excedeix fent expulsar Cristhian Stuani (59’), un cop letal per als gironins, que veuen frustrat el somni de tornar a primera

Girona 0 Elx 1

GOLS:0-1 (96’) Pere Milla.ÀRBITRE:López Toca (col·legi cantàbric).Targetes grogues:A Granell (85’), del Girona, i a Jonathas (22’), Iván Sánchez (42’), Víctor Rodríguez (84’) i Pere Milla (85’), de l’Elx.Targetes vermelles:Directa a Stuani (61’). ELX: Édgar Badia Verdu
Fidel (75’) Dani Calvo Josema Òscar Gil Ramon Folch
Escriche (75’) Iván Sánchez
Mfulu (93’) Juan Cruz Nino Jonathas
P. Milla (53’)
Josan
Víctor R. (45’)
GIRONA: Asier Riesgo Maffeo
Alcalá (100’) Juanpe Ignasi Miquel Mojica Diamanka
Jairo (98’) Granell
Aday Borja García Samu Saiz
Gallar (98’) Stuani

Primer, la garrotada; després, l’estocada. Pérez Pallas, des del VAR, va capgirar el guió de la nit fent expulsar Cristhian Stuani quan s’havia jugat una hora de partit, en una entrada al mig del camp que l’àrbitre havia castigat amb groga i que ni s’hauria d’haver revisat. L’estocada va ser molt més tard, perquè el Girona va ser capaç de defensar i tenir controlat l’Elx, fins al sisè dels vuit minuts de temps afegit. Una aparició de Pere Milla, comparable a la de Pablo Caballero (Lugo) el 2015, va provocar el daltabaix a Montilivi. L’Elx va celebrar l’ascens a primera i el Girona es va ensorrar. Com tota la bona feina feta amb Francisco des que va arribar. Un altre drama a Montilivi, i ja en són uns quants.

Ja comença malament

Francisco prometia no especular i, amb Aday i Mojica recuperats, va voler sortir amb l’onze de gala. Però no se’n va sortir del tot, perquè Gerard Gumbau es va trencar durant l’escalfament. Un senyor contratemps per començar la final, perquè el de Campllong havia anat creixent en el doble pivot al costat de Granell. El seu substitut va ser Diamanka, davant de Rivera. A l’altre costat, Pacheta va mantenir la línia de tres centrals i va fer entrar Jonathas al davant. El brasiler va ser protagonista aviat, però no per cap ocasió. Expulsat en la primera part de l’anada de la semifinal, ahir va veure una groga per una entrada dura a Mojica (22’), i Granell va demanar la segona per haver-hi posat el braç (24’). Fins i tot Pacheta va enviar Pere Milla a escalfar-se, probablement perquè servís d’avís per a Jonathas.

El Girona va assumir el protagonisme des del començament. De seguida Samu Saiz i Borja García van rebre pilotes a tres quarts, tot i que faltava precisió o malícia per desestructurar l’ordre defensiu rival. L’Elx no tenia cap pressa. Havia de marcar, però tenia clares les prioritats d’entrada. Sense manies. Esperant al darrere, entrant amb duresa i rebutjant pilotes. El Girona se sentia bé. Funcionant com a bloc, tant a l’hora de progressar amb la pilota, tocant-la amb paciència, com quan no la tenia, amb un bon exercici de contenció i recuperació, una de les claus imposades per Francisco. Tant els uns com els altres, cadascú amb el seu estil, sabien que era fonamental no equivocar-se, no fer concessions gratuïtes. Els blanc-i-vermells duien la pilota fins a Samu i Borja, però, d’esquena a la porteria, els costava fer mal. El primer xut va ser de Granell (12’). Després d’una bona estona de possessió, de paciència, de tocar-la, el Girona va trobar el primer forat i va generar la primera ocasió clara. Samu Saiz va habilitar Stuani amb una molt bona passada entre línies. L’uruguaià, des de la frontal, va fer un xut massa alt (29’). Els gironins també van tenir alguns córners i faltes penjades, sense productivitat.

I arriba el VAR

La segona meitat va començar amb una altra falta de Jonathas a Granell. Pacheta en va tenir prou i va decidir treure el brasiler abans que l’expulsessin. El Girona continuava manant. Ignasi Miquel va tenir la primera rematada entre els tres pals, amb un cop de cap en un córner que Èdgar Badia va blocar (53’). Stuani va demanar penal en caure dins l’àrea (56’), però l’àrbitre del VAR va dir a López Toca que no hi havia res. En canvi, després el va fer anar a mirar una entrada de l’uruguaià a Dani Calvo al mig del camp. Pànic a Montilivi. I al carrer. Per una acció de partit, com tantes n’hi ha, en què Stuani va acabar fregant el turmell al central. Pérez Pallas, des de la sala del VAR, va decidir fer expulsar el pitxitxi del Girona.

El partit es podia fer llarguíssim. Francisco va decidir no fer canvis. Ni després de l’expulsió, ni en 90 minuts. Tocava resistir. Molt. Pacheta va moure fitxa, va desfer la línia de cinc al darrere i va fer entrar dos jugadors ofensius ràpids (Escriche i Fidel) per un central i un pivot defensiu. El Girona va resistir bé. Fins al minut 96. Riesgo no va calcular bé la centrada de Fidel i Pere Milla va clavar l’estocada.

CALIA REVISAR-LA?

López Toca havia ensenyat la groga a Stuani per una falta al mig del camp

DEFENSAR I PROU

La vermella va trencar l’equip, que tot i això va defensar bé fins al temps afegit

L’ESTOCADA

Pere Milla (96’) va donar l’ascens a l’Elx en l’única ocasió dels de Pacheta

NIT NEGRA

Molts plors dels jugadors, estesos a terra després d’una garrotada molt severa

MINUT A MINUT

12’ Granell condueix l’esfèrica a la zona de tres quarts, veu com cap defensor s’hi oposa i prova un xut que surt massa desviat. 21’ Centrada de Maffeo que controla dins de l’àrea Stuani. L’uruguaià intenta regirar-se, però un defensor acaba bloquejant el seu xut. 29’ Bé Samu Saiz que arriba a la zona de tres quarts amb convicció i fa la passada a l’espai per a Stuani, que remata de primeres, però per damunt del travesser de la porteria d’Édgar Badia. 30’ Rep Aday a la banda dreta, fa la retallada al seu marcador i prova un xut amb rosca que un jugador de l’Elx acaba desviant a córner. 47’ Aday caça una pilota al segon pal després d’un mal rebuig de Juan Cruz. L’extrem prova la centrada, però Stuani no aconsegueix rematar bé amb el cap. 51’ Contra del Girona que inicia Borja García, Samu fa l’obertura a la dreta, però Aday fa un mal control i fa una centrada forçada cap a ningú.
54’ Córner executat per Borja García que remata amb el cap Ignasi Miquel des del punt de penal a les mans d’Édgar Badia. 56’ Passada a l’espai cap a Stuani, que decideix massa lent, i els defensors li pispen la pilota tot i que el Girona demana penal.
61’ Vermella directa a Stuani. El col·legiat l’expulsa a instàncies del VAR entrada dura.
96’ En la primera ocasió de gol que tenia l’Elx, centrada al cor de l’àrea i Pere Milla remata al segon pal amb el cap per superar Asier Riesgo. Increïble la mala sort del Girona (0-1). 100’ Bona jugada del Girona:, Borja García rep entre línies, la cedeix de cara Alcalá, però el central vol col·locar la pilota a l’escaire i l’acaba enviant als núvols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)