Girona

Més solidesa i protecció

Pere Guardiola està convençut que l’arribada de Marcelo Claure reforça el club

“Ara la ciutat esportiva passa a ser l’objectiu número u”, diu el futur president del consell

Qualsevol moviment en la propietat del Girona desperta un cert nerviosisme entre els aficionats, i és que els dubtes de si el projecte avança, s’estanca o retrocedeix són impossibles de treure de l’imaginari col·lectiu. Per això ahir va agafar la paraula Pere Guardiola, president del Girona Football Group, que després de vendre el 35% de les seves accions a l’empresari bolivià i nord-americà Marcelo Claure té molt clar que el que s’ha fet és donar un impuls al club. “Feia molt temps que pensàvem com podíem reforçar la part societària del club per tenir accionistes al més importants possible. En l’últim mig any hem valorat diferents opcions i estem molt contents d’haver convençut Marcelo perquè s’uneixi al nostre projecte. És un pas endavant perquè hem trobat una persona a qui li agrada al futbol i que ens aportarà l’energia que necessitem als despatxos i la capacitat financera. És la primera notícia positiva després de la patacada de no pujar, i serveix per donar solidesa al club i el protegeix dels reptes financers, empresarials, esportius i d’infraestructures que haurà d’assumir en el futur”, va subratllar Pere Guardiola en la roda de premsa telemàtica que va oferir ahir al migdia.

El president del Girona Football Group, que tot i haver-se quedat només el 16 per cent de les accions del club passarà a ser el president del consell d’administració, va desmarcar el moviment accionarial de la decepció de no haver assolit l’ascens. “Fa mesos que treballem aquest moviment i no depenia de pujar o no. No ho hem volgut anunciar durant la temporada perquè hem considerat que no era el més adient, però la idea sempre ha estat la mateixa”, assegura el germà del tècnic del Manchester City, que va reconèixer que no pujar va ser “un cop molt dur que cadascú porta com pot”.

La ciutat esportiva

Feia mesos, i anys, que parlar de la ciutat esportiva era un tema tabú, però sembla que l’arribada de Marcelo Claure a la propietat ha canviat el guió. Així ho va reconèixer ahir Pere Guardiola, que va admetre que passa a ser una prioritat per al club. “El plantejament de fer un pas en l’accionariat és per afrontar els reptes i un dels grans reptes que tenim són les infraestructures. Teníem una gran mancança i l’hem resolt una mica amb La Vinya, però el pas important és portar a terme la ciutat esportiva, que serà la nostra casa. Hem de potenciar els tres pilars de primer equip, futbol base i ciutat esportiva”, va comentar el de Santpedor, que va reconèixer que els plans estan avançats: “Amb l’arribada de Marcelo serà el primer objectiu que tenim al club. Fa ben bé un any que hi treballem i tenim un parell d’opcions, així que en algun moment haurem de fer el pas. No és fàcil perquè hi ha terrenys i ajuntaments pel mig, però en algun moment s’ha de fer un cop de cap. No puc dir que serà en mesos però aquesta temporada calculo que s’ha de fer passos molt importants.”

Ambició amb respecte

Per Pere Guardiola i la resta de propietaris l’objectiu continua sent tornar a primera com més aviat millor, però tot i això va valorar positivament el discurs prudent de Quique Cárcel. “El seu discurs té tot el sentit, i és que hem de tocar de peus a terra. Hi ha exemples com el Dépor o el Màlaga que ho demostren. Nosaltres hem de treballar per continuar creixent i ser més sòlids, però la realitat és que el límit salarial serà molt inferior i ens haurem d’adaptar”, va comentar el de Santpedor, que va reconèixer que miraran de fer créixer el límit tant com puguin: “L’ampliació de capital és una via però no és automàtica ni immediata. Hi ha un parell de fórmules més agressives i ara mateix no ens tanquem a cap. Veurem quin límit tenim i estudiarem quina és l’opció més adequada.”

Lligat al límit salarial Pere Guardiola també va haver de reflexionar sobre la continuïtat de Stuani. “L’any passat ja es titllava d’impossible i es va quedar. Ara no ens enganyem, la realitat és una altra i ho haurem de mirar d’encaixar tot, però la il·lusió és màxima i les dues parts voldrien que fos possible”, va valorar el futur president del consell, que no vol tancar cap porta i va acabar la roda de premsa desitjant que pel bé de tots ben aviat pugui tornar el públic a Montilivi.

LA VALORACIÓ

L’últim mig any hem valorat opcions i ens sentim afortunats que Marcelo s’uneixi al projecte. És un pas endavant
La ciutat esportiva és un dels grans reptes. Fa un any que hi treballem i amb l’arribada de Marcelo és el primer objectiu de club
La seva arribada ens dona solidesa i protegeix l’entitat i el club per als reptes que tindrem en el futur en tots els aspectes
El discurs de Quique té tot el sentit. La realitat és que el límit salarial baixa molt, però la nostra il·lusió és màxima
Pere Guardiola
president executiu del girona football group
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)