El preu d’equivocar-se

Les tres derrotes del Girona en la lliga s’han produït arran d’errades individuals flagrants

La desfeta a Lugo, amb la vermella a Luna, segueix el mateix patró que la recollida al feu de l’Sporting, on l’expulsat va ser Franquesa, i a casa amb el Fuenlabrada, on Muric va fallar amb estrèpit sota pals

“Són errades que no ens podem permetre.” Ja són tres partits de cinc disputats que Francisco Rodríguez acaba repetint el mateix missatge a la roda de premsa. Tres partits de cinc disputats en què el Girona protagonitza una acció evitable i innecessària que llastra i condiciona les seves opcions; tres partits de cinc disputats en què aquesta acció no s’ha pogut superar; i, finalment, tres partits de cinc disputats que acaben en derrota. “Són errors que en aquesta categoria penalitzen molt”, ha reiterat el tècnic en les tres desfetes, les que acumula el conjunt blanc-i-vermell en el campionat. I és que el Girona, doncs, quan ha perdut en aquesta lliga, ho ha fet després de cometre una errada estrepitosa, que ha acabat sent definitiva.

Dimecres a l’Anxo Carro contra el Lugo (3-0) va tornar a passar. En un context de matx igualat, amb el resultat d’empat a zero i just abans del descans, Antonio Luna va ser expulsat per una falta incomprensible. Després d’un atac dels gironins, el jugador del Lugo, Gerard Valentín, va agafar l’esfèrica a camp propi, va arrencar per començar el contraatac i Luna el va aturar amb una entrada duríssima que, de fet, també va acabar amb el local fora del camp adolorit. La vermella directa va admetre poca discussió i jugar tota la segona part amb deu va condemnar els blanc-i-vermells. “És una errada clara de Luna. Era una falta que pel minut i la zona del camp no era necessària. Marxo emprenyat perquè son situacions que no ens podem permetre”, va indicar Francisco. “L’expulsió ens ha fet mal i prendrem mesures, perquè al final ens costen punts”, va sentenciar.

El resultat va coure a Francisco, precisament perquè va tenir el mateix patró que la del feu de l’Sporting (2-0). Duel equilibrat, fins i tot amb color gironí, perquè jugava contra deu des del principi, i just abans del descans, també el lateral esquerre de l’equip, en aquella ocasió Enric Franquesa, va arribar tard a tallar una esfèrica sense perill, va atropellar Aitor García i va ser expulsat. Aquella vermella és cert que va ser molt més rigorosa que la de Luna i, de fet, l’àrbitre va revisar-la amb el monitor del VAR. “És un error de Franquesa. En aquell minut de joc i en aquella posició al camp no es pot fer l’entrada que ha fet”, va indicar el tècnic. Al Molinón el Girona va desaprofitar la superioritat numèrica i en la segona meitat, deu contra deu, va sortir derrotat. “No pot tornar a passar”, va completar l’entrenador.

L’altre dels partits que ha perdut el Girona és el que va jugar a casa contra el Fuenlabrada (1-0). També va col·laborar amb el rival i aquell dia va ser Aro Muric, amb una pífia descomunal, qui va regalar el gol, l’únic del matx, als madrilenys. Una falta centrada des de mig del camp per Mikel Iribas va botar dins de l’àrea i el porter kosovar no va ser capaç d’agafar una pilota aparentment sense dificultat, es va fer un embolic i la va acabar deixant morta perquè Adrián Dieguéz l’emboqués. “És un error, lògicament. Era una situació sense cap mena de perill i no sabem què li ha pogut passar. El que és clar és que en aquesta categoria i a aquest nivell aquestes errades et condemnen, i ens ha tocat”, va resumir Francisco conscient del preu que està pagant el seu equip per equivocar-se tan greument i tan sovint.