Girona

El forat del Figueres

3a divisió. El conjunt dirigit per Javi Salamero, el més golejat la temporada passada quan va finalitzar la lliga, acumula en aquesta 10 dianes encaixades en només tres jornades. El 0-7 de diumenge és la golejada més severa rebuda des de la refundació

Pel què fa a punts, l’inici de campionat del Figueres no és ni molt menys inquietant. 3 punts de 9 possibles és una dada normal, tenint en compte que es tracta d’un equip renovat en procés de construcció, no ho és tan però, és la de 10 gols encaixats en tres jornades. I és que aquests son els números de la Unió, en els tres partits de lliga que porta disputats, una mitjana de més de tres dianes rebudes per enfrontament. El conjunt dirigit per Javi Salamero té doncs un problema, en la línia del curs passat, en què també va encaixar molt. De fet, l’equip figuerenc va acabar com el conjunt més golejat del grup 5 de tercera divisió ja que en el moment de finalitzar-se el campionat després de l’aturada al març–que va acabar sent definitiva– per la pandèmia acumulava 48 gols en contra, després de 28 jornades.

Els deu gols d’aquesta campanya, també el fan ser el més golejat, de moment, dels dos subgrups de la categoria. La sagnia, per tant, no s’ha aturat en l’inici del nou curs en què dues golejades (0-3 contra el Girona B i 0-7 contra el Granollers) son la causa de la magnitud dels números. Ambdues desfetes, a més, tenen punts en comú com que van ser a Vilatenim i que la majoria de les dianes van arribar en la última mitja hora del duel. Davant del Girona B, els tres gols rebuts van ser a partir del minut 60 i davant del Granollers, cinc dels set, ja que fins l’esmentat minut el resultat era de 0-2.

La golejada més àmplia des de la refundació

El 0-7 recollit diumenge amb l’equip vallesà va suposar, a més, d’un cop duríssim per l’envergadura del resultat, la màxima golejada encaixada per la Unió des que es va refundar el club el 2007. Supera d’aquesta manera, el 0-5 del curs passat, també a Vilatenim, contra el Vilassar. Abans, les pitjors derrotes havien estat a domicili en tres matxs que havien acabat 4-0, tots a tercera divisió; al camp del Manlleu (2014/15), al del Peralada (2016/17), i al del Prat (2017/18).

A més, el Figueres no havia encaixat mai set dianes en tots aquests tretze anys, com a màxim cinc. “Costa explicar la derrota basada en el joc”, va manifestar l’entrenador Salamero sobre una desfeta que es va produir amb el seu equip jugant durant tot el partit amb un home menys per l’expulsió de Maureta als trenta segons. “Arran de l’expulsió, tot el que havíem treballat ha anat en orris. Estem treballant durant tota la setmana per uns plantejaments i millorar, i després hi ha decisions que no podem controlar i que vulneren el partit”, va dir el tècnic. També va parlar sobre la desfeta un dels pesos pesants del vestidor, Pol Tarrenchs. “No tinc paraules per descriure el que va passar”, va dir el defensa, que va demanar perdó a l’afició. “Això no pot passar”, va afegir.

10 GOLS EN CONTRA

El Figueres és l’equip més golejat dels dos subgrups després de tres jornades

EL MINUT 60

8 dels 10 gols rebuts s’han produït en la última mitja hora de l’enfrontament

EL VESTIDOR

“No tinc paraules per descriure el que va passar”, va assegurar Pol Tarrenchs

REGISTRES

Des de la refundació, la Unió no havia encaixat mai 7 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)