Girona

Un forat a la rereguarda

El Girona només té un central disponible per al partit d’aquest dissabte contra el Mallorca, Santi Bueno

“Alguna solució trobarem, jugarem amb dos centrals o amb tres, al filial hi ha bons nanos”, diu Francisco

L’inici de temporada del Girona ha estat farcit d’adversitats. L tardana confecció de la plantilla, els lesionats acumulats un cop engegada la lliga, altres baixes per sanció –sis expulsats en deu jornades– o per aturades internacionals de seleccions, i la suma de tants partits seguits han llastrat l’equip orientat per Francisco. I els maldecaps sembla que no tenen aturador per al tècnic, que per al partit de dissabte contra el Mallorca a Montilivi (18.30 h) torna a tenir un entrebanc important, i és que ara mateix només té un central disponible, Santi Bueno.

Els altres tres centrals de l’equip, Juanpe Ramírez, Jonas Ramalho i Bernardo Espinosa, no podran jugar. D’una banda, Juanpe continua el procés de recuperació de la lesió muscular que es va fer fa poc més d’un mes i Francisco ja va explicar dimarts que no veu viable que arribi al partit contra el conjunt balear. “Està millorant, però fa cinc setmanes que no s’entrena amb nosaltres, molt de temps. Tant de bo, estem com bojos perquè s’incorpori, però seria un miracle”, va dir el preparador pràcticament descartant un futbolista que només ha pogut disputar un duel de lliga, el del debut al feu de l’Sporting (2-0).

Pel que fa a Ramalho, té compromisos amb la seva selecció, Angola, amb la qual jugarà dos partits (dissabte 14 i dimarts 17) de la fase de classificació per a la copa d’Àfrica, tots dos contra el combinat de la República Democràtica del Congo, el primer a Kinshasa i el segon a Luanda. Els matxs, a més, són transcendentals per al conjunt angolès, que és últim de grup (compost per quatre equips en què passen els dos primers); no ha aconseguit cap punt en dues jornades.

Amb l’absència dels dos anteriors ja s’hi comptava, però no amb la de Bernardo, baixa per sanció. El defensa colombià va ser expulsat per doble amonestació dimarts contra Las Palmas en l’última jugada de l’enfrontament i, a priori, tampoc podrà ser-hi dissabte. El Girona esgota possibilitats, i ahir va presentar un recurs al comitè de competició per intentar que li treguin la primera de les dues targetes grogues que l’àrbitre Milla Alvendiz va mostrar-li. L’amonestació per la qual el club blanc-i-vermell va presentar al·legacions és per una falta que el col·legiat va assenyalar a Bernardo sobre Edu Espiau, al mig del camp, en què amb el davanter d’esquena a porteria, el central va posar el peu per robar-li la pilota en una acció arbitrada de forma molt rigorosa. El Girona interpreta que la falta presenta dubtes i que la groga, que l’àrbitre li va ensenyar per “fer caure un contrari de forma temerària en la disputa de la pilota”, no està justificada.

Francisco, però, no pot esperar que prosperi el recurs i, com ja va fer quan va quedar-se sense migcampistes a La Romareda, dia en què va apostar per Ramon Terrats, mira cap a baix. “Alguna solució trobarem, jugarem amb dos centrals o amb tres, al filial hi ha bons nanos i alguna cosa farem. No hi ha excuses. Si no hi ha qui sigui, jugarà un altre. Això és un equip i depenem de l’equip, no d’algú concret”, va insistir el tècnic. En aquest sentit, té quatre opcions: el jugador al qual millor coneix és Arnau Martínez, futbolista encara en edat juvenil, que té 17 anys, habitual amb el primer equip, amb el qual ja ha anat set vegades convocat aquest curs sense arribar a participar. Després hi ha els del B, Pau Resta, Toni Gamell i Eric Monjonell, que ja va debutar al feu del Saragossa, tot i que aquell dia va fer de pivot. L’altre central del filial és Dan Coll, però com que va néixer el 1997 no pot pujar. En la primera plantilla, l’única opció seria reciclar algun jugador amb condicions, no pas experiència, per actuar en la demarcació, com ara Sebastián Cristóforo o Antonio Luna. Francisco té quatre dies, doncs, per madurar la decisió i decidir l’acompanyant –o acompanyants– de Bueno a l’eix de la defensa dissabte contra un Mallorca que és segon a la classificació.

LES ALTERNATIVES

Les opcions són Arnau Martínez, Pau Resta, Toni Gamell i Eric Monjonell

SANCIONAT

El club va presentar un recurs per la primera groga a Bernardo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)