Girona

L’obstacle que faltava

L’arbitratge contra el Mallorca deixa una sensació d’irritació i impotència al Girona, que per primera vegada ha alçat la veu pel “greuge comparatiu”

El club presentarà al·legacions per evitar les sancions de Ramalho i Mamadou Sylla contra l’Espanyol

La polèmica expulsió de Cristhian Stuani en la final contra l’Elx, amb uns efectes dramàtics que encara s’arrosseguen a Montilivi, no va provocar cap reacció pública de queixa de l’àrea institucional del Girona, més enllà de les lamentacions posteriors de Francisco a la sala de premsa. El club havia viscut algun altre episodi, cap de tan reiterat i irritant com el de dissabte contra el Mallorca. Entre González Esteban, al camp, i Pérez Pallás, al VAR, van fer desesperar els jugadors blanc-i-vermells i el seu entrenador. I, per primera vegada, el club també ha alçat la veu. Mitjançant el president, Delfí Geli, que parlava de greuge comparatiu: “És normal que els nostres jugadors sentin frustració perquè no s’avaluen totes les jugades de la mateixa manera. És evident que durant els partits succeeixen moltes jugades, i últimament sentim que el greuge comparatiu entre un equip i un altre és sempre en perjudici del Girona. El VAR ha de servir per clarificar i ajudar, però ens està costant força entendre les decisions que s’estan prenent.”

En un sol partit, es van concentrar diverses accions polèmiques, i totes van perjudicar el Girona. El gol anul·lat a Pablo Moreno després que l’àrbitre hagués vist bé la jugada i no hagués assenyalat res; la brutal entrada de Ruiz de Galarreta que va passar amb targeta groga –amb el permís de Pérez Pallás, el mateix que des del VAR va fer expulsar Stuani contra l’Elx–; l’expulsió de Ramalho per una presumpta agressió a Marc Cardona, que va exagerar molt l’acció; i la segona groga a Mamadou Sylla, ja amb el partit acabat, han irritat el club blanc-i-vermell, que ha fet el pas de queixar-se públicament.

Al·legacions al comitè

Més enllà de les paraules del president, el Girona ha decidit lluitar per esmenar els efectes directes que va deixar el partit contra el Mallorca. El club presentarà al·legacions al comitè de competició perquè deixi sense efecte la targeta vermella que va veure Ramalho i la segona groga de Mamadou Sylla, que d’entrada els fan perdre el partit de divendres al camp de l’Espanyol. De Ramalho, González Esteban va escriure a l’acta que l’havia expulsat per “colpejar un adversari al coll, amb el joc aturat, amb l’ús d’una força excessiva”. El club es podria agafar al fet que el defensa no colpeja el coll de Marc Cardona. De Sylla, l’àrbitre va redactar: “Per haver-se dirigit a mi, cridant i gesticulant, dient: «Ens has estat fotent tot el partit».” El davanter no era a prop de l’àrbitre, tal com es veu a les imatges, i assegura que no es dirigia a González Esteban sinó als seus companys Juan Carlos i Pau Víctor. Una altra cosa, però, és que el comitè desautoritzi l’àrbitre, que va córrer de seguida cap a Mamadou per anar-li a ensenyar la segona groga i la vermella.

La sensació de greuge arbitral s’afegeix a la cursa en què lluita el Girona des que es va quedar sense ascens a primera. L’equip té un problema gravíssim amb les lesions. Sense Nahuel Bustos, que en té per tres setmanes, Francisco va afrontar la visita del Mallorca amb vuit baixes. I si no prosperen els recursos per Ramalho i Mamadou Sylla, el panorama tornarà a ser fosc per visitar el líder, sobretot al davant. L’altre drama és amb les expulsions. En només onze partits disputats, el Girona acumula vuit targetes vermelles, xifra que el situa al podi de totes les temporades a segona A, tenint en compte que les anteriors són senceres, de només 42 jornades. Amb un quart de lliga n’ha fet prou per situar-se tercer. Per davant, només hi té les 10 amb què va tancar el curs 2008/09 i les 13 del 2010/11.

TEMP. 2008/09 (2a A)
(2 de directes)
10
TEMP. 2009/10 (2a A)
(3 de directes)
8
TEMP. 2010/11 (2a A)
(4 de directes)
13
TEMP. 2011/12 (2a A)
(1 de directa)
7
TEMP. 2012/13 (2a A)
(cap de directa)
3
TEMP. 2013/14 (2a A)
(1 de directa)
4
TEMP. 2014/15 (2a A)
(cap de directa)
5
TEMP. 2015/16 (2a A)
(1 de directa)
8
TEMP. 2016/17 (2a A)
(1 de directa)
5
TEMP. 2017/18 (1a)
(cap de directa)
0
TEMP. 2018/19 (1a)
(2 de directes)
4
TEMP. 2019/20 (2a A)
(1 de directa)
5
TEMP. 2020/21 (2a A) 11 p.
(6 de directes)
8

TOT ES GIRA

La sensació de greuge arbitral s’afegeix a l’allau d’absències en una temporada dura i irregular

DE RÈCORD

Només en dos cursos complets dels 12 anteriors a l’LFP té més expulsions que ara en 11 partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)