2a divisió FEF

El Llagostera, cap a la final

Copa Federació. Els gironins superen l’UCAM amb dos gols de Lucas tot i jugar tota la segona part amb deu i es jugaran el títol el 2 de desembre

llagostera 2 UCAM Múrcia 1

LLAGOSTERA:Marcos; Pere Martínez, Lucas, Julen, Genar (Diego, 62’); David García, Cortés (Manchón, 74’); Salvans (Guiu, 62’), Duba, Dieste; i Sascha.UCAM MÚRCIA:Unai Aguirre; Gabri (Jauregi, 55’), Admonio (Charli Dean, 55’), Ramón, Víctor; Xemi, Booker; Adán (Johan, 80’), Pablo Espina (Pau Pérez, 80’), Mounir (Alberto, 55’); i Mustafá.GOLS:1-0 (31’) Lucas. 2-0 (42’) Lucas. 2-1 (72’) Ramón.ÀRBITRE:Gómez Gómez.T.G.:al local Genar; i als visitants Xemi i Charlie Dean.T.V.:al local Sascha (47’) per doble amonestació.

A un pas de fer història. Així està el Llagostera després de superar ahir l’UCAM Múrcia (2-1) i classificar-se per a la final de la copa Federació, en la qual volen aixecar el primer títol oficial de la seva història. Seria el colofó a un 2020 molt particular, però que deixarà grans records en els blau-i-vermells, com la final de la copa Catalunya, el pròxim partit de copa del Rei contra l’Espanyol i aquesta final, en què s’enfrontarà a Las Rozas o el Leioa, que juguen avui.

El bitllet cap a la final el va donar Lucas Viale amb dos gols, un dels capitans de l’equip, però que en aquest primer tram de curs havia tingut un paper residual. Ahir, però, es va posar la capa d’heroi. I és que el Llagostera juga amb el cor, l’esperit i les ganes, i d’això, al central argentí, li’n sobra. Només així s’explica el que va passar ahir al municipal, en un partit en què els llagosterencs s’hi van haver de deixar fins a l’última gota de suor. Perquè al final va tocar patir, i de quina manera. Normal, tenint en compte que els d’Oriol Alsina van haver de jugar amb un home menys des del minut 47, quan Sascha va veure la segona groga en un salt. Rigorosa, perquè el defensa hi va posar més pa que formatge, però segurament l’atacant va ser innocent, i és que els murcians li tenien ben agafada la matrícula.

Estratègia i defensa

L’expulsió va canviar completament el guió d’un partit que s’havia posat de meravella per als interessos del Llagostera. En una primera part molt igualada els gironins van saber marcar la diferència amb una de les seves millors armes, l’estratègia, per arribar amb un còmode 2-0 al descans. El primer gol va arribar passada la mitja hora de joc, després d’un inici molt intens però amb poques ocasions. Va ser en una falta lateral que va despenjar Duba i que Lucas, a l’àrea petita, va empènyer a la xarxa amb defensa inclòs. I la segona just abans del descans, en un córner servit per Cortés en què el central argentí es va elevar per sobre de tothom i va connectar una rematada de cap inapel·lable per marcar el 2-0.

Lògicament, el 2-0 era un gran resultat, però amb tota una segona part amb deu per davant res estava decidit. I menys davant un UCAM amb les idees claríssimes. Els murcians van poder exhibir tota la seva qualitat per tocar la pilota com pocs equips aconsegueixen fer al municipal i tancar els gironins a l’àrea. Les ocasions van anar arribant i en el 72’ Ramón, en una jugada d’estratègia, va rebre l’esfèrica al segon pal i va marcar el 2-1. El Llagostera, però, va resistir. En algunes jugades gairebé sense saber com, però va aconseguir que no arribés l’empat, en un exercici de supervivència encomiable en què tothom hi va posar de la seva part. Perquè el premi d’arribar a una final històrica s’ho valia.

La primera part ha estat igualada però el 2-0 és just. Hem marcat la diferència en l’estratègia i això forma part del joc, sobretot aquí
Sembla que no sigui important, però ho és i molt. És un èxit més en un gran any per a nosaltres