2a divisió FEF

Mala peça al teler de l’Olot

2a divisió B. El conjunt de la Garrotxa ha sumat només dos punts de quinze possibles, el seu segon pitjor inici de curs en la categoria, només superat pel de l’any del descens (un punt de 15)

L’Olot i el seu entorn estan preocupats. I de raons no els en falten després de sumar només dos punts dels primers quinze en joc, un rèdit que el manté una setmana més en l’última posició de la taula, amb tot el neguit que això comporta. Als de la Garrotxa, a més, se’ls acumulen els problemes en forma de lesió després que, en l’últim matx, Carles Mas tingués una ruptura muscular que el va obligar a demanar el canvi. El banyolí s’afegeix a una llista de baixes ja formada per Lluís Aspar, Jordi Masó, Pol Ballesté i Pedro del Campo, tots ells peces fonamentals en els esquemes del tècnic Raúl Garrido, que ha firmat la pitjor entrada de campionat des que és entrenador de l’Olot. De fet, els olotins han firmat el segon pitjor balanç en les primeres cinc jornades en tots els set anys que sumen militant al bronze. El pitjor va ser el del curs del descens a tercera, el 2015/16, quan, dirigit per Rodri, l’equip va sumar un sol punt dels primers quinze possibles.

A la Garrotxa havien dipositat moltes esperances a fer un bon curs i aprofitar el nou format de la competició per escalar alguna categoria, o intentar-ho, però sembla que la plantilla i l’entorn hauran de fer un canvi de xip i evitar com sigui jugar una segona fase amb la permanència en joc que podria suposar un descens a la 3a divisió FEF, la cinquena categoria estatal, un salt al buit de dues categories, tal com està organitzat actualment el futbol espanyol. En l’any del centenari, això seria un cop molt dur al projecte actual.

Errades defensives

L’Olot va caure a Andorra després d’una errada de Soler en una cessió defensiva que es va convertir en una assistència per a Iker Goujón, una errada individual com la que va suposar la diana del Prat en l’última partit a casa, aquella d’Alan Baró, que va fer anar a remolc l’equip de Garrido. I és que, en els cinc partits que han jugat fins ara, els garrotxins han anat en tots alguna vegada al darrere en el marcador, una xacra que ha minvat la moral i la confiança d’uns futbolistes que van acabar el curs passat (abans que la pandèmia ho paralitzés tot) amb la confiança de veure’s gairebé invencibles. Tot i mantenir el 90% de la plantilla, l’Olot actual és una ombra al costat del de fa vuit mesos, després de diluir-se la solidesa defensiva –van ser l’equip menys golejat del grup tercer i Pol Ballesté, el porter amb la mitjana de gols per partit jugat més baixa– i l’efectivitat i creació ofensiva habituals a través del domini al rival.

La solució immediata

Els olotins juguen demà un duel vital contra el Barça B al municipal (16.30 h) corresponent a la segona jornada. Un partit que es va suspendre pels casos de coronavirus a la plantilla de l’Olot, un altre fet que va frenar en sec, físicament i psicològicament, el planter dirigit pel tècnic valencià. Si guanyen el Barça B, els garrotxins ho veuran tot amb uns altres ulls, superaran els blaugrana i l’Espanyol B en la taula i descansaran el cap de setmana vinent amb la confiança d’haver sumat tres punts i de tenir temps d’arreglar les coses. Si empaten o perden, els problemes i l’ansietat es podrien accentuar i fer molt coll amunt la pausa i el futur immediat de l’equip.

BAIXES DE PES

Aspar, Masó, Pol Ballesté, Pedro i Carles Mas no hi seran demà contra el Barça B

ELS CINC PRIMERS PARTITS DE L’OLOT A SEGONA B

Curs 2013/14
Olot-Espanyol (J.1) 1-0
Sant Andreu-Olot (J.2) 2-1
Olot-l’Hospitalet (J.3) 2-1
Atl.Balears-Olot (J.4) 2-0
Olot-Ontinyent (J.5) 3-1
Balanç: 9 punts de 15 possibles
Curs 2014/15
Cornellà-Olot (J.1) 0-0
Olot-Espanyol B (J.2) 0-1
Saragossa B-Olot (J.3) 3-2
Olot-Mallorca B (J.4) 1-1
Eldenc-Olot (J.5) 0-1
Balanç: 5 punts de 15 possibles
Curs 2015/16
Olot-Alcoià (J.1) 1-2
Vila-real B-Olot (J.2) 2-0
Olot-Lleida Esportiu (J.3) 1-1
Reus-Olot (J.4) 3-0
Olot-Barça B (J.5) 0-1
Balanç: 1 punt de 15 possibles
Curs 2017/18
Hèrcules-Olot (J.1) 1-1
Olot-Sabadell (J.2) 0-2
Badalona-Olot (J.3) 1-0
Olot-Deportivo Aragó (J.4) 1-1
Peralada-Olot (J.5) 0-0
Balanç: 3 punts de 15 possibles
Curs 2018/19
Olot-Cornellà (J.1) 1-1
Peralada-Olot (J.2) 0-1
Olot-Atlètic Llevant (J.3) 2-2
Conquense-Olot (J.4) 0-1
Olot-València Mestalla (J.5) 0-3
Balanç: 8 punts de 15 possibles
Curs 2019/20
Olot-Ebre (J.1) 1-0
Cornellà-Olot (J.2) 1-1
Olot-Lleida Esportiu (J.3) 0-1
Castelló-Olot (J.4) 1-0
Olot-València Mestalla (J.5) 1-0
Balanç: 7 punts de 15 possibles
Curs 2020/21
Nàstic-Olot (j.3) 2-0
Olot-Badalona (j.4) 1-1
Cornellà-Olot (j.1) 3-0
Olot-AE Prat (j.5) 1-1
Andorra-Olot (j.6) 1-0
Balanç: 2 punts de 15 possibles
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)