Girona

Més recursos i més fe

El Girona, amb el reforç anímic de la remuntada al camp de l’Espanyol, obre rebent el Màlaga (19 h) una altra jornada d’un calendari sense treva

El retorn de Mamadou Sylla dona aire a Francisco al davant, i Ibrahima i el porter Muric també s’hi afegeixen

No hi ha aturador. La segona A tancava ahir al vespre la tretzena jornada i obre avui la catorzena. I el Girona, com en l’anterior i com li tornarà a passar en la propera, és dels primers que s’hi posa, amb la visita del Màlaga a Montilivi (19 h). Els blanc-i-vermells hi arriben rearmats, tant perquè redueixen el nombre de baixes –de nou a sis– com, sobretot, per l’impuls que els va donar en confiança i convicció la victòria plena de mèrit al camp de l’Espanyol (1-2), la primera remuntada gironina des de l’1-2 al Bernabéu del febrer del 2019.

Francisco continua sense tenir a punt encara Cristhian Stuani –“ja fa part de les sessions amb el grup i dependrà de com es trobi”– i veu encara lluny la recuperació de futbolistes com Juanpe, Aday i Valery, però avui recupera un puntal, Mamadou Sylla, gran referent ofensiu i encara més necessari per les absències de Stuani i Nahuel Bustos. El vallesà té tots els números per ocupar la posició més avançada d’un equip amb algunes incògnites. Als laterals, Jordi Calavera i Antonio Luna eren fixos, però Francisco els va substituir per Yan Couto i Enric Franquesa a l’RCDE Stadium i ara caldrà veure si els premia amb la continuïtat. Al mig del camp, podria tornar a l’onze Gerard Gumbau, un dels habituals, i Francisco torna a tenir a punt Ibrahima Kebe, que s’ha perdut cinc partits per culpa del coronavirus. Més limitat està a l’eix de la defensa, perquè Ramalho compleix el segon partit de sanció, i Bernardo i Santi Bueno tornen a ser els únics del primer equip disponibles. A més de Sylla i Ibrahima, l’altra alta respecte al partit de divendres és el porter Muric.

Dèficit a Montilivi

El Girona ha igualat en set sortides les tres victòries que va acumular en les 21 visites a camp contrari la temporada passada en la lliga regular. A Montilivi, en canvi, s’ha mostrat més irregular que el curs anterior. Ja va començar amb mal peu contra el Fuenlabrada (0-1), i ara hi enllaça un empat contra Las Palmas (1-1) i una derrota contra el Mallorca (0-1). L’equip blanc-i-vermell aspira avui a recuperar la bona línia com a local, però hi trobarà un rival que ha guanyat més partits a fora (3) que a casa (2). Després d’una victòria a Sabadell (1-2) i d’un empat a Ponferrada (1-1), el Màlaga va perdre dissabte a La Rosaleda contra el Leganés de Pep Lluís Martí (1-2).

Amb el límit salarial més baix de segona A (3,7 milions), el Màlaga té divuit jugadors professionals, però ja ha utilitzat 30 futbolistes –un menys que el Girona– gràcies a l’ajuda dels jugadors del filial, un recurs que ha explotat també Francisco. Pellicer ha consolidat en l’onze el migcampista Ramón Enríquez (19 anys) i, amb dorsal del filial, també ha fet jugar Isma Casas, Benítez, Julio, Larrubia, Juan Cruz, Issa Fomba, Cristo i Hicham.

Torna Jozabed

Els andalusos recuperen avui quatre jugadors, entre els quals hi ha Jozabed Sánchez, que torna a Montilivi després d’un pas més que discret la temporada passada. De fet, el va tancar abans d’hora, perquè, superat el 30 de juny, el Celta i el Girona no es van entendre, i l’andalús va tancar la seva vinculació a Montilivi després de dotze partits (només cinc de titular), 497 minuts i cap gol. El mitjapunta sol ser suplent al Màlaga –ha jugat dos partits com a titular–, tot i que Sergio Pellicer es planteja fer rotacions aquest vespre a Montilivi.

EL MÀLAGA

Amb el límit salarial més baix, també supera obstacles amb ajuda dels joves

L’AVÍS

Els andalusos han guanyat més partits a camp contrari que a La Rosaleda

“Dominen moltes fases del joc”

Sergio Pellicer, que va assumir el relleu de Víctor Sánchez del Amo la temporada passada, està sancionat, i va ser el seu ajudant, Manolo Sánchez, qui va analitzar el Girona. “Sabem que el Girona és un equip molt i molt complet. Domina moltes fases del joc. Té jugadors que reben entre línies, capaços de girar-se i fer centrades, i també potencial aeri en el joc directe”, explicava el segon entrenador del Màlaga. “Hem de plantejar un partit seriós. Estem preparats per competir contra qualsevol rival.” El Màlaga ha fet 10 dels 18 punts a fora. “Hem sabut competir. No és que tinguem més pressió o menys; és que, de visitant, un equip se sol alliberar en línies generals.” Amb un calendari molt exigent, i havent recuperat peces, el conjunt malagueny podria fer rotacions avui a Montilivi. “Aguantar 60, 70 o 80 minuts cada tres dies és molt difícil. És una oportunitat molt bona per a tots.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)