Girona

Un marge mínim

El Girona ha guanyat onze partits amb Francisco com a tècnic, tots per només un gol de renda

En quatre dels sis triomfs assolits en total Juan Carlos ha pogut mantenir a zero la porteria

El Girona manté una màxima de guanyar cada un dels seus partits per la mínima, des que el seu tècnic, Francisco Rodríguez, va arribar a la banqueta blanc-i-vermella substituint Pep Lluís Martí, el 30 de juny. Amb l’andalús com a entrenador, l’equip gironí ha guanyat onze partits –nou en la lliga i dos de play-off, els dos contra l’Almeria.

Totes les victòries aporten el mateix premi per a la plantilla, però el que denoten els triomfs del Girona en els darrer mesos són les dificultats per tirar endavant els partits i, sobretot, per foradar la porteria rival amb facilitat. En els últims tres punts sumats contra el Mirandés gràcies a la diana de Sylla, el conjunt de Francisco va poder posar fi a una ratxa de dues derrotes en el campionat (i a Montilivi) i això permet a l’equip respirar i afrontar millor el calendari comprimit fins a final d’any. El triomf contra els d’Anduva va tornar a evidenciar, però, les dificultats dels gironins, que després de fer el gol de la victòria pràcticament no van inquietar més a l’àrea rival i, en canvi, sí que van veure perillar en més d’una ocasió el zero en la seva porteria, una premissa que aquesta temporada s’ha repetit en quatre de les sis victòries que han lligat en el campionat –el Girona només ha guanyat dos partits fent més d’una diana, a casa contra el Cartagena (2-1) i al RCDE Stadium contra l’Espanyol (1-2)–: “Necessitàvem la victòria com fos per agafar confiança i carregar-nos de moral per anar a Albacete i mirar de fer el mateix, enllaçar bons resultats ens farà créixer”, comentava Sylla després del partit a Montilivi.

El davanter català d’origen senegalès ha fet quatre dianes de les cinc que suma en total en tres de les sis victòries que ha aconseguit el conjunt blanc-i-vermell aquest curs, fet que el converteix en el clar protagonista de l’atac gironí en un primer terç de competició orfe de Stuani, que precisament va reaparèixer contra els de Miranda d’Ebro disputant els primers 61 minuts.

L’uruguaià havia estat el gran protagonista de les primeres cinc victòries de Francisco a la banqueta del Girona, ja que l’ariet va fer sis de les set dianes dels triomfs gironins, tres des del punt de penal. La importància de Stuani en els esquemes de tots els entrenadors que ha tingut al club és vital i en el primer duel en què compartia la titularitat amb Sylla –havien coincidit només 21 minuts a Castelló, ja que en l’altre duel que va disputar el charrúa contra el Fuenlabrada, Mamadou encara havia arribat al club– es va començar a veure més mobilitat i sensació de perill; això sí, només en la primera part. Sylla podria ser el complement ideal per a Stuani en l’atac, i Nahuel i Pablo Moreno es presenten com a bones alternatives per a l’acabada de néixer societat que ha de revifar ofensivament el Girona.