Girona

El rival més propici

El Girona ha guanyat els cinc partits que ha jugat contra el Lugo a segona A, i el diumenge espera allargar la ratxa per certificar l'ascens a la primera divisió

A L'Anxo Carro els gironins sempre s'han imposat per 1-2, mentre que a Montilivi han golejat (4-0 i 6-0)

Amb les estadístiques a la mà, el Girona hauria d'estar molt tranquil de cara a l'últim partit de lliga contra el Lugo. I és que els gironins han guanyat els cinc partits que han jugat contra el conjunt gallec a segona A, una ratxa que els de Pablo Machín volen allargar aquest diumenge per certificar un ascens a la primera divisió que seria històric. La superioritat gironina ha estat especialment implacable a Montilivi, amb dues golejades contundents (4-0 i 6-0), mentre que a Lugo el resultat sempre ha estat d'1-2, tres vegades.

És igual on

La primera vegada que el Girona i el Lugo es van trobar en la categoria de plata va ser en la temporada 2012/13, amb Rubi a la banqueta. Els gironins van sortir molt reforçats dels dos partits contra els gallecs, i van acabar en zona d'ascens directe al final de cada un dels duels. En l'anada, a l'Anxo Carro, dos gols d'Acuña i Luso van deixar en no res el del local Iago, mentre que a Montilivi Gerard Bordas es va lluir amb un doblet –Tébar i Jofre van rematar la feina–. Al final, però, el Girona va quedar a les portes de pujar a l'elit.

Pel que fa al curs passat, el Girona també va aconseguir dues victòries contra el Lugo, amb dos entrenadors diferents. En el partit d'anada, l'equip dirigit per Ricardo Rodríguez va haver de remuntar el gol inicial de Rennella per emportar-se els tres punts –l'equip, excels al principi de curs, no va trigar a iniciar la caiguda lliure–, mentre que a Montilivi la pallissa va ser espectacular. Llavors el Girona, ja entrenat per Javi López, va esclafar el rival amb mitja dotzena de gols, però més hauria valgut que se n'haguessin guardat algun, perquè l'equip va passar a encadenar cinc derrotes seguides –entremig hi va haver l'arribada de Machín, que va acabar salvant l'equip.

Finalment, el Girona també va sortir airós del partit d'anada jugat a l'Anxo Carro d'aquest curs, fet que va confirmar la seva condició de bèstia negra del Lugo. Els gironins es van avançar amb un 0-2 tot just en el minut 21 –el segon de Granell va ser espectacular–, però van haver de suar sang per amarrar la victòria, ja que el Lugo va empènyer amb força amb la diana de Lolo Pla (41').

No serà regalat

Quatre mesos i mig després, els dos equips es tornaran a veure les cares en el decisiu partit a Montilivi. El Lugo, sense res en joc, intentarà almenys no sortir escaldat una altra vegada del feu gironí. Així ho explica Israel Puerto, defensa del conjunt gallec, que promet guerra fins al final. “No crec que la mala ratxa contra el Girona sigui per cap motiu concret. Som conscients que el Girona s'ho juga tot en aquest partit i que hi haurà un gran ambient, però nosaltres sortirem a guanyar”, explica el jugador.

Encara que a l'hora de la veritat les estadístiques serveixen de ben poca cosa, el Lugo arribarà a Montilivi després d'haver sumat només dos dels últims 21 punts a domicili, a banda d'acumular nou jornades sense guanyar.


girona2


lugo0


girona2


GIRONA2


LUGO1


lugo0


lugo1


lugo1


girona4


girona6

QUE NO ES DESPERTIN

CURS 2012/13
17-11-2012 LUGO: Yoel, De Coz, Víctor Marco, Pavón, Manu, Seoane, Pita, Pablo Álvarez, Rubén Durán (Tonetto, 70'), Iago (Berodia, 86') i Óscar Díaz. GIRONA: Dani Mallo, Jose, Migue, Richy, Chus Herrero, Tébar, Luso, Jandro (Kitoko, 79'), Felipe (Jofre, 74'), Acuña (Juanlu, 58') i Benja. GOLS: 0-1 (8') Acuña. 1-1 (68') Iago. 1-2 (75') Luso. ÀRBITRE: González Fuertes (col·legi asturià). T.G.: Luso (43'), Tébar (53'), Juanlu (69'), del Girona. T.V.: Cap. COMENTARI: Gràcies a la victòria en la seva primera visita a l'Anxo Carro, el Girona de Rubi va anar a dormir com a líder, tot i que l'endemà va ser superat per l'Elx. L'equip ja havia donat un primer cop sobre la taula (30 punts després de 14 partits) i començava a dibuixar un curs increïble.

NO HI HA COLOR

CURS 2013/14
14-09-2013 LUGO: Dani Mallo; De Coz, Victor Marco, Pavón, Manu; Pita (Rafa Garcia, 74'), Seoane; Iván Pérez (Sandaza, 63'), Pablo Sánchez, Iago Díaz (Álvaro Peña, 83'); i Renella. GIRONA: Isaac Becerra; Ivan López, Migue, Mas, Juncà; Timor, Matamala, Eloi (Pere Pons, 83'); Bordas (Jofre, 80'), Adrià Carmona (Juanlu, 70') i Felipe. GOLS: 1-0 (14') Renella. 1-1 (55') Timor. 1-2 (85') Felipe Sanchón, de penal. ÀRBITRE: Figueroa Vázquez, del collegi andalús. T.G.: Al local Sandeza (91') i als visitants Timor (39'), Juncà (61') i Jofre (86'). T.V.: Directa a Álvaro Peña (85') i al delegat del Lugo. COMENTARI: Remuntada del Girona, que va sortir com a líder de l'Anxo Carro –10 punts de 15–, tot i que l'endemà el va superar l'Sporting de Gijón, que va recuperar el lideratge.

PROMETEN GUERRA

CURS 2013/14
16-02-2014 GIRONA: Becerra; Iván López, Chus Herrero, Migue, Juncà; Richy (Matamala, 67'), Timor; Juanlu (Cá, 79'), Carmona (Eloi Amagat, 71'), Bordas; i Ortuño. LUGO: Dani Mallo; De Coz, Víctor Marco, Pavón, Manu; Rafa García (Iago, 60'), Seoane; Pablo Sánchez (Iván Pérez, 55'), Sergio Rodríguez (Fran Sandaza, 67'), Álvaro Peña; i Renella. GOLS: 1-0 (29') Ortuño. 2-0 (40') Migue. 3-0 (57') Ivan López. 4-0 (61') Gerard Bordas. 5-0 (74') Pavón, en pròpia porteria. 6-0 (83') Timor. ÀRBITRE: Sagués Oscoz, del col·legi basc. T.G.: Als locals Juanlu (14') i Matamala (89'), i als visitants Rafa García (4'), Víctor Marco (83') i Álvaro Peña (86'). T.V.: Cap. COMENTARI: Triomf –l'únic amb Javi López– després de sis empats seguits i tretze partits sense guanyar.
CURS 2012/13
20-04-2013 GIRONA: Dani Mallo; Jose, Richy, Migue, David Garcia; Tébar, Luso; Jofre (Pere Pons, 76'), Felipe, Bordas (Eloi Amagat, 67'); i Acuña (Ion Vélez, 65'). LUGO: José Juan; Víctor Díaz, Tena (Fran Pérez 55'), Pavón, Manu; Belfortti (Ivan Pérez 46'), Pita, Seoane; Pablo Álvarez (Diego Tonetto 65'), Airam Cabrera i Iago Díaz. GOLS: 1-0 (14') Gerard Bordas. 2-0 (19') Tébar. 3-0 (49') Gerard Bordas. 4-0 (51') Jofre. ÀRBITRE: Trujillo Suárez, del col·legi canari. T.G.: Cap. T.V.: Cap. COMENTARI: El conjunt de Rubi estava llançat, sobretot a Montilivi, on va signar una golejada que va significar el cinquè triomf seguit com a local. Va superar la jornada (era la 35a) en zona d'ascens directe, amb un punt més que l'Alcorcón, tercer.

EL MÉS RECENT

CURS 2014/15
17-01-2015 LUGO: José Juan; Albert Dalmau, Borja, Manuel Pavón, Manu; Seoane, David López; Iriome, Jonathan Valle (David Aganzo, 73'), David Ferreiro (Iago Díaz 65') i Lolo Pla. GIRONA: Isaac Becerra; Cifuentes, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris (David Garcia 65'); Pere Pons, Granell, Eloi Amagat (Jandro 72'); Felipe Sanchón i Fran Sandaza (Mata 76'). GOLS: 0-1 (19') Sandaza. 0-2 (21') Granell. 1-2 (41') Lolo Pla. ÀRBITRE: Munuera Montero, del comitè andalús. T.G.: Als locals Pavón (37'), Lolo Pla (43'), Iriome (80'), i als visitants Richy (33'), Lejeune (74'). T.V.: directa a Aganzo (91'), del Lugo. COMENTARI: Cinquè triomf en cinc partits dels gironins contra els gallecs. Els de Pablo Machín tanquen la primera volta tercers amb 38 punts.
En l'anada el Girona es va avançar 0-2 (21'), però va patir per endur-se el triomf
2
punts
dels últims 21 ha sumat el Lugo a domicili. Els de Setién fa 9 jornades que no guanyen un partit.
16
gols a favor
del Girona i només tres en contra en els duels contra el Lugo. A casa el balanç és de 10-0.
El Girona s'ho juga tot en aquest partit i hi haurà un gran ambient, però sortirem a guanyar
Israel Puerto
defensa del lugo
No crec que la mala ratxa contra el Girona sigui per cap motiu concret, som dos bons equips amb un bon nivell de futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)