Reus

Una estrena rodona

Reus. El conjunt roig-i-negre venç el Mallorca en el primer partit de la seva història a segona A. Alberto Benito, amb un golàs en l'últim minut, va sentenciar els vermells quan més pressionaven

El lateral Alberto Benito va rebre la pilota al mig del camp. Va anar avançant i ningú no li entrava. Llavors, quan ja s'aproximava a l'àrea, va tenir un d'aquells rampells que et travessen l'enteniment i va pensar: “Per què no?” Va etzibar una canonada inaturable i Santamaría, sota la porteria, no va poder fer altra cosa que no fos contemplar com la pilota entrava arran de l'escaire. Era el minut 89 i Alberto Benito acabava de fer història. Havia marcat el primer gol del Reus a segona A. I, per si això no fos prou, la diana significava la victòria en un partit molt disputat, que va acabar amb els de casa buscant sense profunditat la porteria d'Èdgar. Vaja, impossible demanar un debut millor que aquest: victòria en un escenari grandiloqüent com Son Moix. “Si som on som és perquè hem tingut personalitat en estadis importants.” Això va dir Natxo González abans del partit i això van demostrar els seus pupils en la primera part. I és que, després d'un inici amb alguns dubtes a la zona defensiva, el conjunt del Baix Camp va plantar-se amb rigor davant del Mallorca i li va disputar el rol de protagonista. De fet, un cop els roig-i-negres van assentar-se al camp, era difícil discernir quin equip era un clàssic de primera i quin no. Així, després d'un ensurt –un xut de Brandon que va marxar fregant el pal (14')–, el Reus va començar a combinar i, amb moments de molt bon futbol, va sorprendre els locals. Fruit del control, els de Natxo van estar a punt d'obrir la llauna a la mitja hora de joc. La canonada de Miramón des de la cantonada de l'àrea, però, va topar amb l'excel·lent reacció de Santamaría, que va treure la pilota tot i que Raíllo havia desviat la trajectòria del xut. Després, però, arribaria un fet que condicionaria el tram final del primer temps. Migue García, superat per un Lago Junior desequilibrant, va tallar la progressió de l'extrem ivorià amb una falta i va veure la segona groga. El Reus es quedava amb deu. Amb un home menys, els del Baix Camp van patir de valent, ja que el Mallorca va pressionar. Per fortuna, li va mancar encert, i només Colunga, amb una rematada de cap, va estar a punt de trencar l'equilibri.
Del tedi a l'eufòria
Si el primer temps va ser d'allò més entretingut, després de la represa el partit va perdre encant. I això que va haver-hi elements suficients perquè els segons 45 minuts fossin entretinguts. Sobretot, perquè en el minut 53 la igualtat sobre la gespa va restablir-se gràcies a l'expulsió de Moutinho. Es podia esperar un pas endavant del Reus, però no va ser així. Natxo González i seny són dos conceptes que van de bracet. El conjunt visitant sabia que tenia al davant un dels blocs més poderosos de la segona divisió i va preferir cedir el control del partit al Mallorca. Ho va fer de manera descarada, ja que era gairebé un miracle veure els roig-i-negres creuar la línia imaginària dels tres quarts de camp. S'ha de dir, això sí, que va defensar-se amb criteri. Així, tot i la sensació que
el Mallorca tenia l'1-0 a
tocar, ja que els vermells van pressionar amb molta més empenta, el gol no
podia arribar de cap de les maneres. Bàsicament, perquè el quadre balear era incapaç de generar ocasions clares. S'apropava molt a l'àrea d'Èdgar, però no la penetrava. I, quan ho feia, el jutge de línia alçava la bandera i decretava fora de joc. Va ser llavors, quan semblava que si el partit s'hagués de desequilibrar ho faria a favor del Mallorca, que, en una jugada aparentment innocent, Alberto Benito va rebre la pilota. Tot el que va passar després ja és història.

MALLORCA0 REUS1

MALLORCA: Santamaría; Raíllo, Yuste, Company, Moutinho; Juan Domínguez, Juan Rodríguez (Salomão, 74'); Lago Júnior (Joan Oriol, 58'), Brandon, Cullio; i Colunga (Lekic, 58'). REUS DEPORTIU: Èdgar Badia; Alberto Benito, Pichu Atienza, Olmo, Migue García; Albístegui (Melli, 40'), Ramon Folch, López Garai; Jorge Díaz (Ricardo Vaz, 69'), Chrisantus (Querol, 82') i Miramón. GOLS: 0-1 (89') Alberto Benito. ÀRBITRE: Ais Reig (col·legi valencià). T.G.: als locals Raíllo, Moutinho i Culio; i als visitants López Garai, Melli i Ramon Folch. T.V.: al local Moutinho (53'), doble amonestació, i al visitant Migue García (32'), doble amonestació. PÚBLIC: 8.687 espectadors.

Sortir amb els tres punts d'un estadi com aquest reforça molt. Estem contents perquè el bon treball ha tingut la seva recompensa
El partit se'ns ha posat malament amb la inferioritat, però hem sabut jugar-hi i això ha estat clau
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS
Ens ha faltat profunditat i velocitat. El Reus ha marcat sense tenir ocasions prèvies
Fernando Vázquez
ENTRENADOR DEL MALLORCA

Natxo González utilitza sis fitxatges en l'onze inicial

El primer onze de la història del Reus a segona A combinava el nucli dur de l'equip que fa tres mesos va aconseguir l'ascens amb un nombre important de fitxatges. Així, Natxo González va alinear, d'entrada, sis incorporacions. En defensa, van debutar el central Pichu Atienza i el lateral esquerre Migue García, que va ser expulsat i va durar només 32 minuts sobre el terreny de joc. El mig del camp era la línia que menys novetats tenia, només una: Albístegui, que va acompanyar a Ramon Folch i López Garai, dos homes clau la temporada passada. La zona del camp més reformada, amb tot, va ser l'atac. Els tres jugadors més avançats –Jorge Díaz, Chrisantus i Miramón– no estaven a les files del Reus un any enrere. Dos dels canvis també han arribat aquest estiu: el davanter David Querol, que ja havia passat per les files del club roig-i-negre en el passat, i el central Melli.