2a divisió FEF

Futbol

segona divisió b

Eric Zárate, acomiadat pels insults a les xarxes socials

2a divisió B. El Lleida Esportiu rescindeix el contracte del davanter català, fitxat fa cinc dies, pels missatges racistes, misògins i contra Catalunya que va publicar fa uns anys

El Lleida Esportiu va acomiadar ahir al matí Eric Zárate, poques hores després que es fessin públics uns missatges racistes, misògins i contra Catalunya que va publicar a les xarxes socials fa entre quatre i cinc anys, i només cinc dies després del seu fitxatge. De res van servir les disculpes que el jove davanter, de vint anys, va escriure, també ahir al matí, al seu compte de Twitter –“demano perdó a totes les persones ofeses. Sóc el primer al qual avui l'ofenen. És part del meu passat, he madurat. Ho sento de cor”, assegura–, ja que la decisió del club del Segrià estava presa. Zárate va escriure frases contra Catalunya –“¡Putos independentistas de mierda! ¡Viva el PP y los toros!” i “¡Puta Generalitat de mierda! ¡No dejar poner pantallas para ver a la gran España! ¡Viva España y puta Cataluña!”–, contra el pilot Lewis Hamilton –“¡Puto negro de mierda!”– i contra les dones –“¡Qué putas todas!”

El director esportiu, Jordi Esteve, va justificar la decisió presa pel club assegurant que la pressió social generada hauria fet molt difícil que el jugador rendís al Lleida. “S'estava generant un brou de cultiu prou agressiu i difícil de suportar per al jugador. El club havia de prendre aquesta decisió per protegir l'equip i l'entitat”, va dir Esteve en la presentació d'un altre dels fitxatges del club blau, Guillem Martí. “Tots hem tingut quinze anys, i ell es va equivocar, però els que formem part d'un club com el Lleida ens convertim en persones públiques”, hi va afegir el director esportiu del Lleida, que va explicar que el futbolista està penedit i afectat ja que “era l'oportunitat de la seva vida”. Esteve va desitjar el millor al futbolista, nascut a Sant Vicenç dels Horts i que, abans de fitxar pel Lleida, va passar per la Damm i l'Albacete. Ara haurà de buscar un altre equip amb la lliga ja començada. Zárate va debutar amb el Lleida dimecres al vespre en la copa Catalunya al camp del Badalona –va jugar 59 minuts–, poc després que es fessin públics els missatges i mentre creixia la indignació a les xarxes socials.

LES FRASES

S'estava generant un brou de cultiu agressiu, difícil de suportar per al jugador. Calia protegir l'equip i el club
Jordi Esteve
director esportiu del lleida
Demano perdó a totes les persones ofeses. Sóc el primer al qual avui l'ofenen. És part del meu passat, he madurat. Ho sento de cor
Eric Zárate
exjugador DEL LLEIDA

El mateix desenllaç que en el cas de Sergi Guardiola

El desembre de l'any passat, el Barça va fitxar per al filial el davanter mallorquí Sergi Guardiola, que només va ser blaugrana unes hores. De seguida van transcendir uns missatges al seu compte de Twitter, publicats dos anys enrere, en què insultava Catalunya –”Puta Cataluña”, deia– en una conversa amb l'aleshores company seu d'equip a l'Ontinyent Ton Alcover. El Barça va acomiadar ràpidament Guardiola, que es va defensar assegurant que es tractava d'una broma entre companys i que el missatge ni tan sols l'havia escrit ell. En haver estat publicat al seu compte personal, però, el jugador va haver d'acceptar-ne les conseqüències. El Deportivo va viure una situació similar quan va fer-se enrere en el fitxatge de Julio Rey, de la Pobla de Mafumet, que temps enrere havia publicat un missatge en què insultava el club gallec usant el mateix qualificatiu que Guardiola i Zárate.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)