Girona

Amb les piles ben posades

El Girona, activat des del minut 1, supera l'Elx en tots els aspectes del joc i resol el primer partit del curs a Montilivi amb una victòria indiscutible i també curta

Els de Machín no van patir gens en defensa, i quan el mig del camp va carburar a alta intensitat, l'afició va disfrutar i el rival va vorejar el KO

L'avís del Sánchez Pizjuán va servir perquè el Girona no ensopegués dues vegades amb la mateixa pedra i també per demostrar que, sortint activat des del minut 1, aquest equip espanta. Ahir, els de Pablo Machín van empetitir un rival amb un cabàs de bons jugadors com l'Elx, que durant moltes fases del partit es va veure aclaparat i atropellat pels gironins, i va estar al límit de la rendició absoluta. El 3-1 final fins i tot és condescendent amb els il·licitans, que després del 3-0 de Samuele Longo i amb el Girona desbocat, segur que temien un correctiu d'escàndol.

Tensió i ambició

El tècnic del Girona hauria pogut canviar els onze jugadors de cop, però només va fer tres variacions en l'alineació, una de les quals va ser una sorpresa descomunal perquè Rubén Alcaraz va ser l'home del partit a Sevilla i l'autor del 3-2 i del 3-3. Els vuit que van repetir van agrair una segona oportunitat i els tres nous (Alcalá, Pere Pons i Borja García) no van voler deixar-la escapar. Tots van saltar a la gespa amb les revolucions al límit i van brindar a l'afició uns primers 45 minuts de molt alt nivell. L'Elx no va saber com fer-s'ho per tapar les escletxes de la seva defensa. El Girona li feia mal per la dreta, per l'esquerra, pel mig, per alt, per baix, amb l'estratègia, amb joc directe i amb joc més elaborat.

No havien passat ni cinc minuts i Cifu i Aday ja havien arribat tots dos a la línia de fons. No n'havien passat deu i els locals ja havien xutat més d'una vegada entre els tres pals. No n'havien passat vint i el porter visitant ja era el millor del seu equip. El gol es mastegava i en el minut 21 va caure com fruita madura. Tothom esperava que Borja García pengés una falta, però l'artista es va inventar una rosca teledirigida que Juan Carlos ni va veure entrar.

Lluny d'aturar-se, el Girona va continuar insistint. No hi va haver pas endavant de l'Elx amb l'1-0 i els seus jugadors de la mitjapunta van tenir més feinada a defensar que no pas possibilitats de crear. A Bounou no li van fer ni pessigolles. I el 2-0, després d'una triangulació entre Borja García, Aday i Portu va acabar de desmuntar els visitants, que van perdre per lesió Mandi (substituït per Nino) en l'última acció de la primera meitat.

Control absolut

El canvi introduït per Toril ja apuntava que l'Elx hauria de proposar alguna cosa més si no volia sortir escaldat de Montilivi. Certament, els visitants van fer un petit pas endavant, però van continuar sense posar dificultats al porter del Girona. Això sí, s'haurien pogut posar dins del partit si l'àrbitre hagués castigat els locals amb un penal comès per Cifu sobre Hervías.

Solvents en defensa i molt profunds en els carrils –Cifu va millorar molt la versió del Pizjuán i Aday va estar a bon nivell–, la línia que va estar més entonada va ser el mig del camp. La intensitat amb què juga Pere Pons el fa insubstituïble. La qualitat de Borja García el fa diferent a tota la resta. Però compte amb Portu, perquè l'exjugador de l'Albacete ho té tot i, a més, no acaba la gasolina. Ahir va pressionar, va robar, va conduir contraatacs, però també va marcar i va fer l'assistència del 3-0 a Longo, que ja ha fet dos gols sortint de la banqueta. Seria injust, però, no valorar el paper de Sandaza (especialment fi en la primera part) i de Cristian Herrera, que no van parar de treballar per generar espais. I malgrat que el partit estava més que resolt en el minut 75 –no cada dia es pot fer amb un 3-0 advers el que va fer el Girona la setmana passada–, el 4-0 va sobrevolar diverses vegades Montilivi perquè els locals van acabar el partit físicament i mental dos punts per sobre del rival. Paradoxalment, qui va veure porteria va ser l'Elx, quan tot estava dat i beneït.

ELX: Juan Carlos; Rober Correa, Josete, Pelegrín, Noblejas; Mandi (Nino, 44'), Dorca; Hervías (Hugo Fraile, 67'), Matilla, Pedro (Lolo, 80'); i Guillermo.

GIRONA: Bounou; Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe; Cifuentes, Portu, Pere Pons, Borja García (Granell, 59'), Aday (Saúl, 79'); Sandaza (Longo, 65') i Cristian Herrera.

EL DESLLORIGADOR

Borja García va avançar els locals amb una magistral falta directa (21')

ANECDÒTIC

MINUT A MINUT: 1' Cifu assisteix Portu i aquest, des de la línia de fons, envia una passada a l'àrea petita a Cristian Herrera, però Pelegrín fa una bona anticipació defensiva i envia la pilota a córner. 4' Aday guanya una pilota per alt i habilita Cristian Herrera amb una molt bona passada, però el davanter no arrenca amb prou decisió i la defensa visitant se li anticipa. 5' Pedro fa una bona passada a Guillermo, però Kiko Olivas llegeix bé l'acció i evita que el davanter es quedi sol davant el porter del Girona. 8' Portu obre la pilota cap a Cifu, que envia una molt bona centrada des de la dreta i la rematada de cap de Cristian Herrera l'atrapa Juan Carlos, molt ben col·locat. 10' Alcalá es desfà de Guillermo i fa una passada llarga per a Sandaza, però el davanter, marcat de prop per Pelegrín, no controla bé l'esfèrica que l'hauria deixat tot sol davant Juan Carlos.. 11' Cristian Herrera prova de sorprendre Juan Carlos des de molt lluny, però la pilota s'escapa un metre a l'esquerra de la porteria visitant. 12' Sandaza, des del vèrtex de l'àrea, envia la pilota al lateral de la xarxa. L'acció acaba en córner perquè toca en un defensa de l'Elx. 12' Córner assajat. Borja García per a Aday, a qui fan una aclarida, i rematada duríssima amb la dreta que acaba amb una aturada majúscula de Juan Carlos, que envia la pilota a córner. 18' Juanpe ho prova des de 35 metres i el seu míssil se'n va només un parell de pams per damunt del travesser. 21' 1-0. Falta al vèrtex de l'àrea que Borja García executa directament quan tothom esperava la centrada i sorprèn Juan Carlos amb una pilota que es cola just a l'arrel del pal esquerre de la porteria de l'Elx. 38' Sandaza habilita Cristian Herrera, que posa la directa i envia una rematada que Juan Carlos rebutja amb moltes dificultats. Portu va a buscar el rebuig amb molta força i xoca amb el porter visitant. Tot i que el jugador del Girona reclama penal, l'àrbitre no assenyala res. 41' 2-0. Aday rep de Borja García i fa una passada interior per a Portu, que trenca la defensa visitant, es planta tot sol davant Juan Carlos i el deixa retratat amb un xut ras que es cola a la porteria visitant. 43' Sandaza envia una gran pilota a Portu, que torna a posar la directa i és frenat amb falta a la frontal de l'àrea per Pelegrín, que veu la groga. La falta, assajada, es resol amb un xut d'Alcalá que s'estavella a la tanca defensiva. 48' Portu roba la pilota a Noblejas en una zona de màxim risc per als visitants. El migcampista ressegueix la línia de fons i quan Cifu esperava la passada de la mort, Portu intenta sorprendre Juan Carlos però el seu xut, sense angle, rebota en el porter i acaba en córner. 49' Borja García executa el servei de cantonada, en què Kiko Olivas primer i Sandaza després la toquen amb el cap. La pilota es perd un pam per sobre del travesser. 53' Nino ho prova des d'uns trenta metres, però el xut es perd molt alt. 55' Hervías entra a l'àrea amb la pilota controlada i xoca amb Cifu. El penal sembla clar, però l'àrbitre s'inhibeix. 56' Centrada d'Aday i mal refús defensiu que no aprofiten ni Sandaza ni Borja García. 66' Falta directa molt perillosa a la frontal de l'àrea a favor de l'Elx. Matilla l'executa per baix i la pilota es perd un metre a la dreta de Bounou. 72' Juanpe recupera una pilota en el mig del camp i la cedeix a Longo, que des de la frontal etziba un xut duríssim que rebota en un defensa i es perd a córner. 75' 3-0. Cifu obre la pilota cap a Portu, que progressa i envia una gran centrada des de la dreta i Longo caça la pilota dins l'àrea i l'envia a la xarxa amb una bona volea. 83' Longo s'escapa de Noblejas a empentes i rodolons i la seva centrada xut l'acaba atrapant Juan Carlos en dos temps. 87' Granell prova de sorprendre Juan Carlos des de la llarga distància però el porter local acaba atrapant la pilota. 88' Després d'un córner, Cifu primer i Cristian Herrera després estan a punt de marcar el 4-0. 89' En un altre córner a favor del Girona, l'embolic monumental dins l'àrea acaba amb una rematada de Cifu molt desviada. 92' 3-1. Nino progressa per la banda esquerra i envia una centrada rasa dins l'àrea que resol Guillermo empenyent la pilota a la xarxa.
GOLS: 1-0 (21') Borja García. 2-0 (41') Portu. 3-0 (75') Longo. 3-1 (92') Guillermo. ÀRBITRE: Gorostegui Fernández, del col·legi basc. T.G.: als locals Pere Pons (31'), Aday (62'), i als visitants Pelegrín (43'), Rober Correa (55'), T.V.: cap. PÚBLIC: 4.381 espectadors a Montilivi.

MÉS DISTÀNCIA

Portu va fer el 2-0 (41') i va tancar una primera part d'altíssim nivell dels de Machín

A REMOLC

L'Elx va fer un pas endavant en la segona part, però insuficient per inquietar Bounou

EL MILLOR

Portu, incansable i omnipresent, va fer l'assistència del 3-0, marcat per Longo (75')
El Girona va aclaparar el rival amb una sortida plena d'ambició i d'ocasions de gol
Quan Montilivi millor s'ho passava i el 4-0 semblava a prop, l'Elx va fer el 3-1
Sense el bloqueig de Sevilla i amb la tensió adequada, el potencial dels gironins espanta