Girona

Desequilibri a dalt

L’atacant, de 20 anys, arriba procedent del Vila-real, que el cedeix fins a final de temporada sense opció de compra

És el perfil de futbolista que reclamava Míchel per a la parcel·la ofensiva, on, no obstant, han d’arribar més peces

“A dalt necessitem gent desequilibrant.” Així va descriure Míchel Sánchez, fa una setmana, les necessitats que percebia en la parcel·la ofensiva del seu equip, dèficit que ara veurà menys profund amb la incorporació d’Álex Baena (Roquetas de Mar, Almeria, 2001). El Girona va anunciar ahir la incorporació de l’atacant, de 20 anys, que aterra cedit pel Vila-real fins a final de temporada sense opció de compra, un futbolista talentós que casa molt bé amb el que demanava Míchel.

Format en les categories inferiors del Vila-real, a les quals va entrar-hi amb deu anys procedent del Roquetas, el club de la seva ciutat natal, Baena és un perfil de mitjapunta/extrem, que rep entre línies i sap com perfilar-se, però que també encara, supera rivals i desequilibra en l’un contra un. Dretà que acostuma a jugar per banda esquerra, a cama canviada, per anar cap a dins, també ha actuat en ocasions pel centre, tot fent d’enllaç amb la davantera, i, fins i tot, a la dreta, a cama natural. De fet, un dels 20 partits que va disputar la campanya passada amb el primer equip del Vila-real va ser a Montilivi, el matx de vuitens de final de la copa que el conjunt dirigit per Unai Emery va guanyar (0-1), i aquell dia va actuar d’extrem dret.

La passada va ser la primera temporada del jugador en el primer equip groguet, en què amb dorsal de filial (el 32) va tenir un cert protagonisme en la copa i en l’Europa League. Mentre que en la lliga el seu paper va ser testimonial, amb sis participacions i dues titularitats, en les altres dues competicions va ser important: en la copa va disputar tots els enfrontaments fins als quarts de final, fase en què l’equip va ser eliminat, un total de cinc, sortint en quatre d’inici i acumulant cinc assistències; i en l’Europa League, competició de la qual el Vila-real va ser proclamat campió, va jugar en nou duels, quatre de titular, i va marcar dues dianes i va fer una assistència.

Per a aquesta campanya, sense lloc clar en el Vila-real, farcit de futbolistes ofensius, en l’entitat presidida per Fernando Roig van entendre que la millor opció per a Baena era que sortís a la recerca d’uns minuts que si continuava a les ordres d’Emery no tindria. El jugador, amb contracte fins al 2025 i internacional sub 17, sub 18 i sub 19, és una de les perles del planter groguet i en el club el tenen molt en compte, i és per això que en la cessió no s’ha previst la possibilitat de compra en cap cas.

Tot i la seva joventut, doncs, l’atacant es presenta al Girona per acumular minuts de qualitat i oferir rendiment immediat. El seu és el cinquè moviment de l’estiu del club de Montilivi, després dels d’Aleix García, David Juncà, Nahuel Bustos i Darío Sarmiento. No serà, òbviament l’últim, tampoc en l’atac, on han d’arribar més fitxatges.

LA DADA

20
partits
va jugar el curs passat amb el Vila-real: 6 en la lliga, 5 en la copa i 9 en l’Europa League.

BANDA I MITJAPUNTA

Dretà, acostuma a jugar a l’esquerra, a cama canviada, i és capaç d’encarar i jugar per dins

LA FITXA

Alejandro Baena Rodríguez
Roquetas de Mar (Almeria) 20-07-2001 (20 anys) Alçada: 1,74 m. Posició: extrem i mitjapunta
Etapa de formació
C. D. Roquetas Vila-real
Etapa de sènior
2019/20
Vila-real B (2a B) 23 p.
2019/20
Vila-real (1a) 2 p.
2020/21
Vila-real (1a) 20 p. 2 g.
2021/22
Girona (2a A) ?
Palmarès
1 Europa League (2020/21)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)