Girona

L’hora de posar pressió

EL REPTE ·

El Girona vol aprofitar que deixa de tancar la jornada i obtenir una victòria a Can Misses (16 h) que li permetria atrapar la zona de ‘play-off’ abans dels duels de Las Palmas i l’Oviedo

L’Eivissa ha tingut un bon aterratge a segona A però fa quatre jornades que no guanya

En tres dilluns consecutius, el Girona s’havia hagut d’acostumar a tancar –o gairebé– la jornada, amb la pressió que suposava saber tots els altres resultats. Sense anar més lluny, va rebre dilluns el Leganés sabent que l’ensopegada el tornaria a allunyar del sisè lloc, però en va sortir reforçadíssim, amb una victòria de molt mèrit (3-0) contra un rival potent i en forma. Avui, l’equip de Míchel viurà la situació inversa, perquè visita aquesta tarda l’Eivissa (16 h) sabent que, si obté els tres punts, posarà molta pressió als equips que ja el comencen a veure com un candidat seriós a ocupar la zona noble. Els tres punts permetrien atrapar la zona de play-off abans que, demà, Las Palmas visiti l’Amorebieta i l’Oviedo, el Valladolid.

La primera visita a Can Misses serà l’última cita de lliga del 2021 a camp contrari, però no pas l’últim partit. Perquè la recta final de desembre té concentració de partits en menys d’una setmana, amb la segona eliminatòria de copa dimarts a Osca i el Girona-Burgos reprogramat a divendres que ve. No és l’hora, però, de pensar en rotacions, entre altres coses perquè el partit de copa és el de menor transcendència i només faltaria haver de reservar futbolistes per a una competició de dubtós profit per a un equip de segona A. Míchel arriba a Eivissa encara limitat per les baixes –no recupera cap lesionat i el retorn d’Òscar Ureña es demorarà uns tres mesos– però com a mínim tindrà una mica més de marge de maniobra perquè té a punt tant David Juncà com Ibrahima Kébé, que es van perdre el Girona-Leganés per sanció. El de Riumors podria ocupar el lloc al carril esquerre, on Jairo no va poder acabar el partit de dilluns. I, al mig, el tècnic haurà de decidir si fa jugar el malià o si hi manté Pol Lozano, que ha jugat els tres partits un cop recuperat de la lesió al turmell. “Pol Lozano està fent un pas endavant i és una alternativa més. M’agrada molt com s’entrena l’equip i volem tenir continuïtat en el joc. Això, amb Pol, Ibra, Baena, Aleix, Borja, Ureña quan es recuperi… Tots són importants. Pol està jugant a un bon nivell, a Ibra el vam perdre per targetes... Tots tenen el seu espai.”

Els gironins arriben reforçats pel triomf contra el Leganés, però l’última visita va ser a Ipurua, on van rebre quatre gols. L’Eivissa no és l’Eibar, però Míchel vol el compromís defensiu que va veure dilluns passat. Si manté la fermesa sense pilota, tindrà molt més a prop la victòria tenint en compte la inspiració de futbolistes com ara Álex Baena o Cristhian Stuani, màxim golejador de segona A després d’haver marcat nou gols en les vuit últimes jornades.

Comencen bé

Fundat tot just el 2014, l’Eivissa n’ha fet prou amb una temporada a tercera i tres a segona B per aconseguir instal·lar-se en la Lliga de Futbol Professional. I l’aterratge ha estat bo. L’equip de Juan Carlos Carcedo no va perdre en cap de les set primeres jornades –després va enllaçar tres derrotes– i no ha trepitjat la zona de descens, cosa que no pot dir el Girona. En les últimes quatre jornades, però, els eivissencs només han fet 2 punts de 12, en partits ajustats resolts o bé sense gols o bé per la mínima. És el que no vol Míchel, que prefereix un partit “on passin coses”. El Girona retrobarà exfutbolistes com ara Cifu i Cristian Herrera, que eren a la plantilla de l’ascens històric a primera. A la porteria hi ha Germán Parreño, que va viure una temporada (2015/16) absolutament a l’ombra d’Isaac Becerra i que ara ha tornat a la categoria de plata.

VELLS CONEGUTS

Cifu, Cristian Herrera i Germán són en un equip amb menys gols a favor i en contra

NO TAN LIMITAT

Míchel recupera Juncà i Ibra Kébé, i té una mica més de marge per formar l’onze

Amb un bon grapat d’aficionats

En el partit d’avui a Can Misses es preveu que hi hagi un bon grapat d’aficionats gironins que es desplacin per veure el seu equip. I és que l’horari del partit és ideal perquè molts aficionats hi vagin i tornin el mateix dia –a més, els vols estaven a un preu assequible–. Gairebé segur que serà el desplaçament més massiu aquesta temporada, almenys fins ara, ja que com a mínim hi haurà 100 aficionats blanc-i-vermells. És el nombre d’entrades que tenia el Girona a disposició per vendre als seus socis i el club les ha esgotat totes. Cal suposar, però, que la xifra serà més gran, perquè molts aficionats també poden haver adquirit l’entrada pel seu compte. Cal dir que, tot i ser el curs del debut a 2a divisió A, l’Eivissa no omple habitualment l’estadi de Can Misses.

“Hem de millorar l’aspecte ofensiu”

El tècnic de l’Eivissa, Juan Carlos Carcedo, és conscient que si el seu equip vol treure un bon resultat contra el Girona ha de millorar en atac. “Estem treballant per millorar l’aspecte ofensiu. Hem aconseguit sis porteries a zero en els últims partits i aquesta és una dada a valorar per un equip com nosaltres, que ha de créixer des de la defensa. A més, en molts partits hem tingut ocasions per marcar. Hem de continuar insistint en aquest camí i els jugadors guanyaran confiança amb el gol”, comenta Carcedo, que assenyala els punts forts del Girona: “Tenim clar com volem combatre les virtuts del Girona, que són moltes. És un dels equips que més combina i té grans jugadors entre línies. De la capacitat golejadora de Stuani no cal ni parlar-ne.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)