Girona

S’avancen els Reis

El Girona i Arnau Martínez oficialitzen la renovació del contracte del futbolista, que expirava el proper mes de juny i queda ara lligat al club fins al 2025

El defensa de 18 anys era objecte de desig de diversos equips de primer nivell

Els Reis s’han avançat a Montilivi. I és que Arnau Martínez (Premià de Dalt, 2003), un dels millors futbolistes del Girona tot i estar encara en edat juvenil, té 18 anys, ha renovat el seu contracte amb l’entitat fins al 2025. Tot un regal per al club blanc-i-vermell, que s’assegura continuar sent el propietari d’un futbolista que acabava contracte el mes de juny d’aquest any, desapareixent així el perill que podia significar perdre’l sense rebre res a canvi. Arnau és molt cobejat i, de fet, ja ha tingut sobre la taula diverses propostes interessants d’equips de primer nivell, que ha refusat per tal de continuar en el club gironí, amb el qual encara continuarà lluint el número 38, del filial. El guarisme el canviarà la temporada vinent, ja que el nou contracte estipula que serà aleshores quan tindrà ja fitxa i dorsal del primer equip.

La carrera del maresmenc ha estat meteòrica en el Girona. Procedent de l’Hospitalet, on militava després de passar pel Barça, va aterrar en el club gironí la campanya 2018/2019 per jugar en el cadet A, i només dos cursos més tard ja era una peça indiscutible en el primer equip. El seu desembarcament amb els grans es va produir fa poc més d’un any, quan, el 17 de desembre del 2020, va debutar, sota el guiatge de Francisco, jugant mitja hora en l’eliminatòria de copa al feu de la Gimnástica Segoviana (0-2), com a lateral esquerre. Central d’origen, en els seus primers partits, sempre en la copa, va ocupar aquesta demarcació, fins que a finals de març, una plaga de baixes li va donar entrada en l’onze titular en la lliga i, amb 17 anys, va estrenar-se en el futbol professional contra l’Albacete a Montilivi (2-1). Aquell dia sí que va jugar de central, formant parella amb Juanpe a l’eix de la defensa i protagonitzant una actuació impactant, i des d’aleshores ja no va sortir del camp. “Ho està fent genial. Té 17 anys, però és molt equilibrat”, deia Francisco. “Crec que hi ha central per a molt de temps en el Girona”, completava l’entrenador, que el va convertir en un jugador fix a la línia de tres centrals amb la qual l’equip va acabar el curs en una dinàmica sensacional que li va permetre vorejar l’ascens a primera divisió.

El canvi a la banqueta l’estiu passat li va atorgar un nou rol. Míchel, que va arribar a dir que “podria jugar de mig centre”, l’ha alineat sempre de lateral i de carriler dret, posició, aquesta última, en què també està oferint un rendiment formidable. “Soc molt exigent amb ell, per això. Li veig la mentalitat, la maduresa i el joc. A veure quin és el sostre. Ha de créixer, i volem que ho faci”, explica Míchel sobre un futbolista, a qui colla sovint. Arnau, que s’ha convertit aquest curs en internacional sub 19, és, a més, el màxim assistent de l’equip, juntament amb Aleix García, i acumula quatre passades de gol. El defensa, que la campanya passada va acabar amb 20 partits disputats –16 de lliga i 4 de copa– n’acumula en aquesta 17 –16 de lliga i 1 de copa.

22 equips
amb propera
37
partits
acumula el futbolista de 18 anys amb el primer equip del Girona. Va debutar la temporada passada i en suma 32 de lliga i 5 de copa.
2018
Any
en què el defensa va aterrar al club blanc-i-vermell. Aleshores va enrolar-se al cadet A, però dos cursos més tard ja era professional.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)