Girona

Stuani val un ‘play-off’

El Girona supera el Mirandés a Montilivi i sumant un punt en l’últim partit contra el Burgos assegurarà el seu tercer ‘play-off’ a primera

Dues dianes de Cristhian Stuani aplanen el camí als gironins, que no tanquen la victòria fins al darrer sospir del matx

Girona 2 Mirandés 0

GIRONA:Juan Carlos, Arnau, Santi Bueno, Bernardo, Jairo (Valery, 80’), Pol Lozano, Aleix Garcia, Iván Martín (Artero, 90’), Baena (Ibra Kebé, 90’), Borja García (Samu Saiz, 71’) i Stuani (Nahuel, 90’).MIRANDÉS:Ramon Juan, Odei (Vicente, 57’), Sáenz, Arroyo, Carreira (Iago López, 75’), Garrido (Álex López, 57’), Meseguer, Imanol, Brugué (Agirre, 85’), Riquelme i Marqués (Hassan, 75’).GOLS:1-0 (38’) Stuani. 2-0 (89’) Stuani.ÀRBITRE:Sagués Oskoz (basc).T.G.:a Riquelme (35’), Pol Lozano (52’), Garrido (53’), Baena (83’).T.V.:per doble amonestació a Sáenz (83’).PÚBLIC:6.925 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona va superar el Mirandés i agafa una alenada d’aire important per afrontar l’última i decisiva jornada del campionat, sabedor que depèn de si mateix per jugar el seu tercer play-off d’ascens consecutiu a primera, el sisè en el format actual en LaLiga.

L’equip dirigit per Míchel Sánchez va demostrar estar viu i voler lligar l’objectiu fixat, en part, gràcies a l’afició, que el va empènyer des de més d’una hora abans cap al triomf. La rebuda va ser com la de les grans ocasions i l’ambient que es va generar a Montilivi va elevar el matx al nivell d’una final. I els jugadors no van fallar. Van voler, van remar i hi van posar intensitat, cor, ànima i passió com va reclamar el tècnic de Vallecas el dia abans.

Amb un punt més a El Plantío contra el Burgos en l’última jornada, el Girona serà equip de play-off però encara podria acabar cinquè o sisè, si Las Palmas venç l’Sporting. Si venç, evidentment també accediria a la promoció, però també podria arriba a quedar quart amb el factor camp a favor respecte del Tenerife, que, això sí, hauria de perdre a casa contra el Cartagena.

L’equip dirigit per Míchel Sánchez va sortir al terreny de joc amb intensitat però poca precisió. El joc dels gironins intentava ser vertical i punyent, lluny del que van mostrar a El Molinón, però a la zona de tres quarts les decisions que es prenien sempre eren errònies. I els aficionats de Montilivi es desesperaven sabent que en aquell tram del matx els immediats perseguidors perdien els seus partits i un gol del Girona tancava l’accés al play-off de manera matemàtica. Els blanc-i-vermells van quedar-se lluny de donar sensació de superioritat demostrant quin dels dos equips s’hi jugava més, i és que va ser el Mirandés que va fer emmudir l’estadi amb una diana de Meseguer que no va pujar al marcador per un fora de joc molt just (18’).

Aquest va ser l’avís que va fer canviar el xip al Girona. A poc a poc, Álex Baena va agafar la responsabilitat de portar la pilota a l’àrea rival amb un parell de cavalcades que van generar cert perill. En una acció que semblava que acabaria en no-res, Stuani va enviar una pilota al pal, demostrant tenir un autèntic martell al cap en una centrada tova de Borja García (27’), un preludi a la primera diana gironina amb els mateixos protagonistes. El mitjapunta madrileny va arribar a la línia de fons per l’esquerra i va treure’s de la màniga una centrada que es va convertir en mig gol per l’uruguaià, que a dos metres de la mateixa porteria va afusellar amb la testa Ramón Juan (38’).

La sentència no arriba

La segona part va ser un monòleg per part del Girona, que, en diversos contraatacs, va poder sentenciar el partit sense haver de patir gens. Baena va tenir el gol ben a prop en un parell d’arribades sol davant d’un Ramón Juan, molt solvent, que va rebutjar totes les arribades gironines. De tant insistir-hi i generar ocasions, els de Míchel van obtenir el premi del 2-0 ja en el 89’, quan una combinació entre Iván Martín i Baena va acabar amb una passada a Samu Saiz, que va cedir a plaer per Stuani. L’uruguaià sí que no perdona i va fer esclatar d’eufòria Montilivi, que va acabar corejant el ja tradicional “uruguaià”.

La diana pràcticament es va enganxar amb el xiulet final i la sensació d’alliberament blanc-i-vermell es va fer evident. La celebració, conscients que el play-off d’ascens està pràcticament al sac, va ser a l’altura.

LÍNIA DE QUATRE

La baixa de Juanpe va fer optar el tècnic per jugar amb Arnau i Jairo com a laterals

LA TESTA DE STUANI

L’ariet, primer, va enviar l’esfèrica al pal i, després, va fer el seu 21è gol en la temporada

ES FA ESPERAR

El Girona va tenir en el contraatac una sentència que es va fer esperar fins al minut 89
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)