Girona

“Tenim un pla i res del que passi ens pot sorprendre”

Míchel Sánchez Entrenador del Girona

Caut però ambiciós, sabedor que el seu equip és a només 90 (o 120) minuts de la glòria de l’ascens a primera, Míchel Sánchez va repassar en la prèvia del matx a la sala de premsa de Montilivi tots els aspectes a tenir en compte. El madrileny té un pla, els jugadors el saben i la resta són detalls o fets incontrolables que poden decantar el partit i l’eliminatòria cap a un costat o un altre: “El futbol és molt obert, hi ha molts factors i situacions que hi intervenen. El que he fet és visualitzar aquests moments. Avançar-nos en el marcador, o que ho facin ells, la sortida de pilota, els punts febles del rival, etc. El resultat no l’he visualitzat ni el que pot passar després, ja que hi ha massa condicionants i no em puc il·lusionar amb això. Tenim una idea i tenim un pla i res del que passi ens pot sorprendre. Tenim plans depenent del que vagi passant, això ho tinc interioritzat i em dona tranquil·litat. El que realment em preocupa o m’ocupa és el recorregut fins al desenllaç, no el desenllaç en si”, explicava el tècnic blanc-i-vermell, que ha gestionat la setmana recordant als jugadors el camí que els ha portat fins a tocar amb els dits el gran objectiu: “Ha estat una setmana llarga però maca. Hem recordat què ens ha portat fins aquí pel que fa al futbol, però també a la convivència i l’ànima de l’equip. Ens hem dedicat a ajudar-los perquè tinguin el control de tot el que passi, la seva posició, l’ambient etc. Hi donem normalitat i no pensem més enllà del transcurs del partit, ja que no aporta res. Tenim il·lusió i motivació per lluitar per una cosa que vol tota la ciutat i la demarcació. La responsabilitat s’ha de portar des de la il·lusió, ja que d’altra manera no anirem bé.”

Un Tenerife diferent?

El conjunt tinerfeny afronta el matx sabent que qualsevol empat li dona l’ascens gràcies al fet que no té efecte la regla del valor doble dels gols a camp contrari i que la seva millor classificació en la taula a la fi dels 90 minuts i dels 30 extres no l’obliga a guanyar, com sí al Girona: “Ens trobarem un rival més agressiu amb pilota i més inclinat cap a la nostra porteria. Serà un partit amb gols, nosaltres sortirem igual, ja que hem de guanyar, però dins la seva idea seran un equip que busqui més la porteria rival. No hem aconseguit guanyar-los en els tres partits disputats aquest curs i hi ha aspectes a millorar, com ara el fet de generar més ocasions de gol. Hi anirem amb la intenció de buscar la manera de fer mal al Tenerife”, analitza Míchel, que trasllada la pressió als locals: “Sé com gestionarem el partit. Hi ha un canvi respecte a les dues últimes finals que el club ha jugat a casa i amb un marcador favorable per a la tornada. En aquest cas ni juguem a Montilivi ni ens val el 0-0. El pla ha de ser diferent i l’escenari canvia; sabem que no ens serveix res més que no sigui guanyar”, deia Míchel, que va voler repassar el seu primer curs a la banqueta gironina tot i que encara podria quedar el colofó de l’ascens, el seu tercer com a tècnic en el tercer equip que dirigeix: “El Girona m’ha millorat molt a mi. Crec que soc capaç de tenir lectures diferents a l’hora d’entendre el joc, sobretot pel que fa als sistemes per utilitzar. En el pla personal, el que més m’ha ajudat és que tot l’entorn m’ha fet sentir com a casa. Sobretot la direcció esportiva, que en el moment més dur és quan més em va donar suport de manera incondicional, igual que tot el club. Estic en un lloc on es vol créixer i on s’avança amb un camí marcat sense fer tombs. Quan la idea parteix de l’estructura, al jugador li va bé”, sentenciava Míchel Sánchez.

LA PREOCUPACIÓ

“El que realment m’ocupa és el recorregut fins al desenllaç i no pas el desenllaç en si”

A PUNT

“Tenim il·lusió i motivació per lluitar per una cosa que vol tota la ciutat”

EL RIVAL

“Ens trobarem un Tenerife agressiu amb pilota i que buscarà més la nostra àrea”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)