Una desastrosa primera part condemna el Girona a Almeria (3-2)

El Girona no ha trobat la seva millor versió al Power Horse Stadium d’Almeria, sobretot en una primera meitat on ha concedit tres gols i un joc molt pobre. A la represa, els gironins han retallat distàncies i han tingut, en diverses ocasions, l’acció de l’empat. El VAR ha anul·lat un gol a l’últim minut de Yangel Herrera per una falta al porter que suposadament tenia controlada la pilota (3-2).

El matx ha començat amb un Girona mantenint la possessió i un Almería esperant el pas endavant gironí. Yangel Herrera, al minut quatre, ha vist la primera targeta amb una dura entrada a destemps a Melero. No ha estat còmode l’equip de Míchel que ha desaprofitat les poques accions de la primera meitat. La primera després d’una finalització de Riquelme que ha sortit desviat per sobre del travesser.

El partit s’ha començat a tòrcer amb el gol local. Leo Baptistao ha aprofitat una bona centrada lateral de Mendes per rematar sol i enviar-la al fons de la porteria. Arnau i Bueno no s’han entès i han perdut la marca del davanter. Quatre minuts més tard, ha estat una altra mala comunicació dels gironins. Aquesta vegada amb una sessió de Bernardo per sobre de Juan Carlos que ha acabat amb el gol a plaer de Touré. Doble gerro d’aigua freda pels de Míchel, que se’l veia visiblement molt enfadat, abans del minut vint de la primera meitat.

Per rematar la desastrosa primera meitat, Embarba ha col·locat un míssil des de la distància al pal curt de Juan Carlos. El porter s’ha vist sorprès i no ha estat a temps de desviar la trajectòria. El Girona ha navegat pel camp i fins al xiulet del descans, només ha estat capaç de rematar dues vegades entre els tres pals, Arnau en la sortida d’un córner i Stuani, amb un gol anul·lat. Per sort, l’àrbitre ha xiulat el final dels primers quaranta-cinc minuts d’un Girona espès i erràtic.

A la represa el Girona ha pogut dur a terme un contracop que ha permès somiar als gironins al minut u. Riquelme, a l’esquena de la defensa, ha picat una pilota per sobre de Fernando, mal posicionat, des de la zona de tres quarts i ha reduït les distàncies. Poc temps per celebrar i molt per reaccionar per un Girona amb dificultats per contenir la rematada de l’Almería.

El segon dels catalans no ha volgut entrar al minut deu de la segona quan Bueno no ha pogut definir entre els tres pals amb el cap. De mica en mica, Stuani ha anat entrant en joc a través de participar en dos xuts tímids. Rubi ha aprofitat una falta en transició defensiva per efectuar un doble canvi. Ramazani i Samu Costa per Baptistao i Melero. El Girona ha augmentat el ritme, però ha topat amb un Almería inspirat en els duels.

Míchel també ha mogut la banqueta i ha decidit fer dos canvis d’hom per home. Couto i Vallejo han substituït a Arnau i Castellanos. Vint minuts quedaven per intentar completar la gesta de l’empat.

EL VAR ha entrat en una jugada a dins l’àrea on Bueno ha rebut una puntada de peu. L’àrbitre no s’ho ha pensat i ha xiulat penal. Stuani ha frenat la seva ratxa de penals a primera divisió i Fernando l’ha parat. Coses del destí, quatre minuts més tard el charrúa ha tornat a tenir l’oportunitat per marcar des dels onze metres i l’ha col·locat a l’escaire. Aquesta vegada no ha fallat i el partit s’ha posat interessant pels gironins. Vuit minuts més l’afegit per rascar un punt.

Ja en el temps de descompte, el VAR ha anul·lat el gol de l’empat de Yangel Herrera per treure la pilota d’una mà de Fernando. Míchel molt enfadat ha vist com, de nou, el seu equip perdia els tres punts.