Girona

Un any ple d’alegries

El Girona ha tornat a tancar un any natural brillant que va tenir com a moment més destacat el segon ascens a primera de la història del club

Els de Míchel lluiten per tenir a primera la regularitat aconseguida a 2a A

El Girona ha malacostumat els seus aficionats a firmar uns últims anys brillants als quals només els ha faltat un colofó en forma d’ascens. El 2022 ha tornat a ser un d’aquests, però aquesta vegada la moneda del play-off va sortir cara i l’equip dirigit per Míchel Sánchez va aconseguir el seu segon ascens a primera en els 92 anys d’història de l’entitat. Els blanc-i-vermells van poder treure’s tot el pes del damunt superant l’Eibar en les semifinals i el Tenerife en la primera final que disputaven amb el factor camp en contra. L’equip no va vèncer cap dels dos partits de les eliminatòries d’ascens a Montilivi, però sí en els dos duels a domicili que van fer esclatar d’eufòria tota una ciutat que recordarà per sempre el 19 de juny del 2022 com el dia que els equips de futbol i bàsquet van assolir la fita història de pujar a la màxima categoria en poques hores de diferència.

Regularitat i estocada

El Girona va començar el 2022 buscant la velocitat constant que el mantingués a la part noble de la classificació de segona A. Li va costar amb la copa pel mig, però un març excel·lent –cinc victòries consecutives– el va ajudar a fer el salt de qualitat que necessitava per ser un candidat amb totes les lletres a disputar el play-off. Tot i acabar amb algun dubte –quatre derrotes en els últims vuit partits– i haver de lligar la classificació en l’última jornada al camp del Burgos amb patiments i alguna aturada antològica de Juan Carlos, la gestió de la promoció per part de Míchel va ser brillant. Tot i perdre a Montilivi contra l’Eibar (0-1), remuntar l’eliminatòria a Ipurua (0-2) va donar l’empenta definitiva per vèncer 1-3 a l’Heliodoro Rodríguez López després d’empatar sense gols com a locals en l’anada.

Ja amb els dos peus a primera, el Girona lluita per millorar aspectes que l’han condemnat, com ara la fragilitat defensiva i les errades puntuals a prop de la seva porteria, que els rivals aprofiten per penalitzar-lo. Sense cap porteria a zero com a equip de primera en el 2022 després de quinze jornades –tampoc en els dos partits de copa contra rivals d’inferior categoria–, la motxilla comença a pesar per a un equip que manté prou marge respecte al descens directe a segona A gràcies a la bona labor ofensiva i als mecanismes i recursos que ha ofert el tècnic als seus jugadors.

Noms propis del 2022

L’any que acaba ha consolidat la irrupció de la figura de Míchel Sánchez entre els aficionats del Girona. La bona imatge de l’equip i la pròpia que projecta en representació d’aquest ha permès al de Vallecas sentir-se un gironí més. El madrileny gaudeix fent la seva feina i fent-la en el club blanc-i-vermell.

Més enllà del pal de paller del projecte, per l’estil, el caràcter i la filosofia amb la qual ha impregnat l’equip, hi ha hagut altres noms importants en la trajectòria del Girona per al 2022. Stuani ha tornat a ser el màxim artiller de l’any natural amb 12 dianes, vuit a segona i quatre en l’actual curs en la màxima categoria. L’uruguaià també ha estat el que més targetes ha vist, juntament amb Baena, només en l’últim tram en la categoria de plata. Santi Bueno s’ha convertit en el jugador que ha participat en més enfrontaments, amb 39 dels 44 que ha disputat el conjunt gironí –els mateixos a Montilivi que ha domicili (22).

El Girona ha tingut un balanç més favorable en els partits que ha jugat davant la seva afició. De fet, en tot l’any ha guanyat la meitat dels que ha disputat com a local (11) i només n’ha perdut sis –dos dels quals a primera, tot i que ara n’encadena quatre sense perdre–. A fora ha aconseguit set victòries, les més sonades a Eibar, per culminar la remuntada en les semifinals del play-off i a Tenerife per certificar el retorn a l’elit tres temporades després. Els de Montilivi segur que voldran oferir un 2023 també brillant i el primer pas seria certificar la permanència a primera.

TOT I L’ATURADA

El Girona ha jugat 44 partits entre la copa, la lliga i el ‘play-off’ d’ascens a primera divisió

NO FALLA

Stuani ha estat el màxim golejador del 2022 amb dotze dianes, quatre a primera

LES DADES DEL 2022 DEL GIRONA

Partits disputats 44
Partits guanyats 19
Partits empatats 10
Partits perduts 15
Balanç a Montilivi 22 partits
11 victòries, 5 empats i 6 derrotes
Balanç a domicili 22 partits
7 victòries, 6 empats i 9 derrotes
Gols a favor 59
Gols en contra 47
Màxim golejador Stuani (12)
Major golejada 5-1 ‘vs.’ Eivissa
Pitjor derrota 3-0 ‘vs.’ Cartagena
Més partits Santi Bueno (39)
Més targetes Stuani i Baena (9)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)