Girona

ALEIX GARCIA

MIGCAMPISTA DEL GIRONA

“Amb confiança tu mateix et fas millor”

“Hi havia el dubte de si podria mantenir el nivell a primera, crec que estic fent un inici de curs molt bo i, sobretot, regular, que és més important”, explica Aleix García

Sabem quin partit ens trobarem contra l’Espanyol. Hi haurà tensió perquè ens tenen moltes ganes, com nosaltres a ells
El canvi de línia de quatre està sortint bé, l’equip és més protagonista amb la pilota i hi ha més línies de passada
Oriol Romeu em fa més bon jugador i possiblement jo a ell. És un jugador molt complet i m’està complementant a mi
Amb Míchel tenim una relació d’amor i odi, però tot es resumeix que ell confia molt en mi i jo també en ell

Aleix Garcia (Ulldecona, 28/6/1997) és un dels jugadors del Girona amb un rendiment més elevat i regular. El migcampista és una peça bàsica en els esquemes tàctics de Míchel Sánchez i li està tornant la confiança a còpia de bon joc, passades clau i treball defensiu, entre d’altres aspectes que l’han situat com una de les revelacions de les primeres quinze jornades. Aleix Garcia acaba contracte amb el club gironí el 30 de juny, però si s’aconsegueix la permanència el del Montsià renovarà automàticament el seu vincle. Capità de l’equip de manera circumstancial darrerament, l’exjugador del Vila-real, el Manchester City i l’Eibar afronta el segon curs consecutiu de la tercera etapa al Girona amb la il·lusió de continuar creixent amb el club que considera casa seva.

Dotzens a la taula amb un marge de cinc respecte del descens. De moment, satisfets?
Satisfets per una part sí, perquè estem en una situació en la classificació bastant còmoda, però són només cinc punts i això són menys de dos partits. Sabem que volem seguir sumant molts més punts i també que en el tram que hem fet podríem haver sumat algun punt més. Això ens dona certa confiança.
L’equip es va refer d’una mala dinàmica de resultats just abans de l’aturada del mundial. Va ser un aspecte clau per poder desconnectar bé a tots els nivells?
Era important acabar de la millor manera possible. El mes del mundial ens havia de servir per millorar i corregir aspectes del joc. Acabar bé ens va permetre de descansar i carregar piles. Davant del Rayo vam firmar un empat merescut, ja que vam estar dues vegades per darrere en el marcador i ara anem al camp de l’Espanyol amb la intenció de sumar els tres punts.
Disset partits oficials i en tots s’ha encaixat com a mínim un gol. Costa d’explicar i tot?
Sempre dic que a primera els mínims detalls compten. No és com a segona que, tot i que hi ha grans jugadors, la qualitat es diferent. Sabem perfectament que aquests errors els hem de corregir i intentar canviar la dinàmica d’encaixar sempre algun gol, perquè la porteria a zero et dona moltes opcions de guanyar l’enfrontament.
Defensar és cosa de tots i fer una pressió ordenada és el concepte bàsic del “viatjar junts” de Míchel?
Sí, perquè ell és un entrenador a qui agrada pressionar molt alt i recuperar en camp contrari, igual que quan tenim la pilota li agrada ser protagonista. Cada setmana tenim una pressió diferent i l’hem d’ajustar al mínim detall per tal que aquesta sigui efectiva.
Per desfer el sistema amb tres centrals i dos carrilers l’equip sembla que s’ha hagut de reiniciar. I li ha anat prou bé, no?
L’entrenador sempre ha tingut ganes de jugar amb quatre, ell sempre havia jugat amb línia de quatre. El Girona sempre havia estat un club de tres centrals i ell s’hi va adaptar molt bé. El canvi de quatre està sortint molt bé, l’equip és més protagonista amb la pilota perquè tenim més línies de passada i estem trobant una balança, això és molt important.
Sembla que el 3-5-2 o el 3-4-2-1 era una senyal d’identitat del club i que a tots els tècnics els ha costat desfer-se’n?
Pablo Machín va trobar la fórmula i li va sortir molt bé durant molts anys. Crec que els nostres centrals, que venen d’anys enrere, se sentien més còmodes amb línia de tres perquè tenien ajudes entre ells. Míchel ha trobat la balança amb línia de quatre i personalment soc partidari de mantenir aquests dibuix tàctic.
Quinze jornades de lliga i quinze titularitats. S’ha perdut molt pocs minuts, entenc que molt content amb l’aportació que està tenint?
Estic content, sí. Ja la temporada passada vaig agafar un rol important dins de l’equip. Hi havia el dubte de si podria mantenir el nivell a primera i crec que estic fent un inici de curs molt bo i, sobretot, regular, que és més important. Content de la confiança que em dona Míchel i és clau que jo respongui dins del terreny de joc.
Dubtava fins i tot vostè mateix de rendir a tan alt nivell a la màxima categoria?
No. Sempre he pensat que jo i tots els jugadors, quan et donen una regularitat i una constància, un mateix es fa millor. Jugar tots els minuts del curs passat em va fer tenir més confiança en mi mateix i estic mantenint la línia.
Fins i tot les dades diuen que té més incidència en el joc de l’equip que el curs passat?
Jugàvem amb tres centrals i tots els mecanismes eren diferents. Ara amb la línia de quatre tinc més llibertat i la figura de l’Oriol Romeu fa que pugui arribar més a l’àrea, crear ocasions i donar assistències. El tècnic ha trobat la balança defensivament i ofensiva i cada cap de setmana demostrem que estem a un gran nivell.
Oriol Romeu l’ha fet millor futbolista?
Sí. És clar que la figura de l’Oriol, personalment, la confiança de ser del mateix poble, les famílies, etc., fa que tingui més ganes de fer-ho bé. Ell em fa més bo i possiblement jo a ell, ja que jo no defenso tant com ell i això el fa sentir millor. És un jugadoràs, molt complet, i m’està complementant a mi.
L’ha alliberat del tot?
Sí. El curs passat coincidia molt al camp amb Pol Lozano, que té unes característiques diferents i possiblement Oriol Romeu m’allibera. Si em superen o perdo la posició sé que hi serà i això dona confiança per poder arribar a l’àrea contrària.
Els sermons del tècnic no se’ls deu estalviar?
És llei de vida [riu]. Està acostumat a donar-me sermons i jo que me les doni. Tenim una relació d’amor i odi però tot es resumeix que ell confia molt en mi i jo també en ell. Jo intento transmetre el millor dins del camp i ell em dona l’opció de jugar com a titular.
Ja va reconèixer que la figura de Míchel el va acabar de convèncer de fer el pas de venir l’estiu del 2021. L’ha sorprès gratament tot el que envolta al seu entrenador?
Sí. Sabia perfectament quin estil de joc li agradava. Sempre que m’ho han preguntat ho he comentat. Quan sabia que ell firmaria, personalment ni jo el coneixia ni probablement ell tampoc. Sabia, però, que podia encaixar en el seu estil i la manera de jugar. S’ha demostrat que li agrada el que faig, tot i que els sermons sempre hi són. Estic molt content amb ell i li agrairé eternament que m’hagi donat la continuïtat per fer-me millor jugador.
Les estadístiques diuen que és un dels jugadors amb més impacte de tota la primera divisió. Li treu la son o són només números?
No em treu la son, però està bé saber les dades que fas. Molts clubs i experts es basen en les dades. Saber que estic en una línia bona fa que jo mateix em creixi en el sentit de tenir més confiança i més ganes de continuar en aquesta línia i millorar.
Tant alt és el seu rendiment que altres clubs han trucat a la seva porta per interessar-s’hi?
No he rebut cap trucada i el meu representant em diu que estigui tranquil. Amb tot el mundial tot ha estat parat i amb l’inici del mercat potser ara es mouen més coses. Jo estic pensant només a jugar contra l’Espanyol i guanyar. El que vingui vindrà.
Cárcel va dir que existia una clàusula de renovació automàtica en cas de permanència. La interpretació de la clàusula és igual per les dues parts?
Sí. És una clàusula que es va firmar en el seu moment i és així, totalment real.
Això denota la confiança mútua que es van tenir?
Quan vaig venir la temporada passada tenia clar que el Girona, que sempre havia estat lluitant per pujar a primera, ho tornaria a intentar. Sabíem que, si aconseguíem l’ascens, el club voldria fer un projecte per mantenir-se molts anys a primera i per això hi ha la clàusula. Tant de bo puguem aconseguir la permanència a primera.
Com es gestiona el fet que el seu contracte vagi lligat a la consecució dels objectius de tot un equip?
Tranquil·litat absoluta. Tenim una gran plantilla, un gran entrenador i un gran estil de joc que ens fa gaudir a dins del camp. S’ha de lluitar a cada partit i cada punt però estic convençut que si la mentalitat de l’equip és d’anar a millorar cada setmana ens salvarem.
Sempre ha considerat Girona com a casa seva. Darrerament ha portat fins i tot el braçalet de capità. Un orgull?
La primera vegada contra l’Osasuna va ser un orgull. En categories inferiors, amb el Vila-real, sempre portava braçalet. Portar-lo ara és un goig, fer-ho a casa encara més.
El fa córrer més portar-lo. Per la responsabilitat que és?
Segur. Tinc una responsabilitat dins del camp. Contra el Rayo potser no va ser el partit més vistós de tots, però vaig notar que pel fet de portar el braçalet estava més concentrat. És cert que és una casualitat, perquè els companys que solen ser capitans, o per lesió o per decisió tècnica, no han estat damunt del camp, però tant per mi com per Valery, que també li ha tocat, és un orgull.
El pròxim partit és contra l’Espanyol, és un d’aquells enfrontaments que tots els jugadors volen jugar?
Sabem perfectament quin partit ens trobarem contra l’Espanyol. Hi haurà tensió perquè ens tenen moltes ganes, com nosaltres a ells. Venen de fer un bon partit al Camp Nou i de remuntar en la copa i segurament estaran amb motivació extra. Nosaltres venim de fer uns bons partits abans de l’aturada que ens fa anar amb total confiança de treure els tres punts.
Un estadi de bons records per al Girona, perquè sempre que l’ha visitat hi ha guanyat.
El curs amb Eusebio era dins del camp i vaig fer l’assistència a Stuani de còrner. Sé que el Girona quan va al RCDE Stadium li va bé i tant de bo aquest any sigui igual.
Cap promesa en cas d’aconseguir la permanència?
No encara, però es pot buscar alguna promesa a mesura que avancin les jornades. Estic convençut que si seguim amb la mateixa mentalitat ho tirarem endavant. Si van mal dades haurem de buscar una motivació extra fora del camp, ja sigui en forma de promesa, aposta o el que sigui. Ja tindrem temps per pensar-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)