Girona

Toni Villa guanya terreny

Estrenat. L’extrem murcià ha adquirit protagonisme sent titular en quatre de les últimes sis jornades, ocupant les dues bandes de l’atac, i el gol contra l’Espanyol reforça la seva aposta

Una de les bones notícies que va deixar l’empat contra l’Espanyol dissabte va ser l’estrena golejadora de Toni Villa. L’extrem murcià, de 28 anys, va obrir la llauna en la primera part aprofitant una bona assistència d’Aleix Garcia per superar Álvaro Fernández. “Quan marques el primer gol sempre saps que és el més difícil. Jo no soc un jugador que destaqui pels gols, però marcar sempre et dona una empenta i sí que és un alliberament”, va explicar ahir Toni Villa en roda de premsa, conscient que veure porteria li ha de donar una injecció de confiança. De fet, ja es va poder veure durant el mateix partit al RCDE Stadium, i és que l’extrem va signar uns dels millors minuts de la temporada, ensenyant el seu desequilibri per la banda dreta i sent un corcó per Brian Oliván, que mentre el murcià estava al camp no va poder pujar a l’atac tant com és habitual en ell.

El primer gol de la temporada arriba en un bon moment per a Toni Villa, ja que l’extrem ha guanyat protagonisme en les últimes jornades. Després d’arribar al Girona en l’últim dia del mercat d’estiu, al murcià li va costar molt fer-se un lloc en l’esquema de Míchel, que va apostar abans per altres fitxatges d’última hora com Manu Vallejo. De fet, des que va debutar en la quarta jornada –en les tres primeres encara estava al Valladolid– les sis primeres aparicions de Toni Villa van ser només en estonetes sortint des de la banqueta, a més de quedar-se sense jugar ni un sol minut contra la Real Sociedad. En les últimes sis jornades, però, Toni Villa s’ha guanyat la confiança de Míchel, i és que ha estat titular en quatre partits, arrencant des de la banqueta només el partit al camp del Madrid i a casa contra el Rayo Vallecano. “En les últimes jornades he participat bastant. Em trobo bé i ja no només pel gol, sinó per l’aportació a l’equip. Crec que estic ajudant i generant ocasions i espero seguir sumant i millorant”, valora Toni Villa, que normalment ha ocupat l’extrem dret tot i que contra l’Osasuna, per exemple, va ser titular a la banda esquerre: “Sempre he jugat més a la banda esquerra, però el que vull és jugar i ajudar al màxim possible. També depèn de l’entrenador i el que et demani. Míchel demana unes coses en cada partit que fan que un dia et puguis adaptar millor a la dreta i un altre, a l’esquerra.”

Alliberat i amb més confiança que mai, Toni Villa espera continuar aportant gols i assistències perquè el Girona es pugui allunyar de la zona de descens. “Estem en una bona progressió i hem de seguir millorant els petits detalls que fan que se’ns escapin els punts. En els partits semblem superiors, però ho hem de ser, i en tot”, sentencia l’extrem, que té molt respecte pel Sevilla, rival de dissabte: “Tot i la dinàmica i que estigui a baix, és un dels millors equips de la lliga, però nosaltres hem demostrat que podem competir contra qualsevol.”

L’ostracisme de Vallejo

En la cara oposada a Toni Villa, que cotitza a l’alça, hi ha Manu Vallejo, que en els tres partits en la represa de la competició després de l’aturada pel mundial, contra el Cacereño, el Rayo Vallecano i l’Espanyol, no ha gaudit de cap minut de joc. El de Chiclana de la Frontera ha participat en vuit partits des que va arribar al club gironí i només en tres ha estat titular. La situació de Vallejo dins de l’equip no és la ideal per a un futbolista que va rescindir del València i que a l’hora de triar entre el Cadis, el club de casa seva, i el Girona, va escollir els blanc-i-vermells per continuar amb la seva projecció (té només 25 anys). El paper que ha assumit l’andalús és de revulsiu (ha forçat un parell de penals) i sembla que aquest serà el rol que tindrà si no hi ha canvis importants.

EL PROTAGONISTA

Em trobo bé, i no només pel gol. He participat bastant i estic ajudant l’equip, però he de seguir millorant

DESCONNECTAT

Vallejo no ha jugat cap minut en els tres partits postmundial del Girona
En els partits semblem superiors, però ho hem de ser, i en tot
Toni Villa
extrem del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)