Girona

Un cercle per tancar

El Girona rebrà demà el Sevilla i buscarà una victòria que deixi molt més bona boca que la de la temporada 2018/19, l’última dels gironins a primera divisió abans del descens a 2a divisió A amb Eusebio Sacristán

Girona 1 Sevilla 0

GIRONA:Bono; Valery, Juanpe, Bernardo, Muniesa; Douglas Luiz; Portu (Pedro Porro, 78’), Pere Pons, Granell (Aleix Garcia, 83’), Borja García (Alcalá, 92’); i Stuani.SEVILLA:Vaclik; Jesús Navas, Carriço (Gnagnom, 78’), Sergi Gómez, Escudero; Banega, Roque Mesa; Sarabia, Franco Vázquez, Munir (Promes, 56’); i Ben Yedder (Bryan Gil, 70’).GOLS:1-0 (62’) Portu.ÀRBITRE:González González, del col·legi de Castella i Lleó.T.G.:a Muniesa (44’), del Girona; i a Roque Mesa (68’) i Banega (90’), del Sevilla.T.V.:directa a Banega (96’), del Sevilla, per una puntada amb els dos peus a Pere Pons.

Demà a Montilivi el Girona tindrà l’oportunitat de superar els 20 punts que es va marcar com a objectiu Míchel Sánchez per acabar la primera volta, cosa que permetria afrontar amb més tranquil·litat la visita de la setmana que ve al Vila-real i el partit a Montilivi contra el Barça que tancarà la primera volta de la lliga. No serà gens fàcil, i és que per fer-ho els gironins hauran de superar el Sevilla, i això sempre és cosa de gran fet. Ara bé, el Girona té més d’un motiu per ser positiu. Un és que de moment és per sobre dels andalusos en la classificació, i això ja vol dir alguna cosa. Un altre és que no perd a Montilivi des del 2 d’octubre contra la Real Sociedad (3-5). I l’últim, més emocional, és que el Girona ja sap què és guanyar el Sevilla a Montilivi.

Precedent inoblidable

La victòria contra el Sevilla de la temporada 2018/19 quedarà guardada en la memòria dels gironins durant molt temps. No per la seva brillantor ni per la transcendència, sinó pel moment en què va arribar. I és que aquell 24 d’abril de 2019 el Girona va guanyar l’últim partit a primera divisió abans de baixar a la categoria de plata mig mes després. Era un dia a vida o mort, perquè els gironins, entrenats per Eusebio Sacristán, encadenaven una sèrie de sis derrotes consecutives que els havia deixat en la zona de descens, just en la jornada anterior, per primera vegada en tota la temporada. I no era el millor escenari, ja que en els tres precedents anteriors contra el conjunt andalús –en tota la història el Girona només s’ha enfrontat al Sevilla en aquells dos cursos a l’elit– el Girona sempre havia acabat perdent i sense marcar ni un sol gol.

Quedaven quatre jornades de lliga i Montilivi es va vestir de gala (11.281 espectadors) per animar el seu equip en el que havia de ser el moment de la reacció que permetés fer un pas molt important cap a la permanència. La dinàmica de l’equip era nefasta i no hi havia gens de confiança, però el Girona va signar un partit rodó. En la primera part els gironins ja van tenir les millors ocasions, amb una rematada de cap de Bernardo al travesser inclòs, però l’anhelat gol no va arribar. En la segona part, liderats per Pere Pons, que va fer un dels millors partits com a gironí i es va carregar l’equip a l’esquena, va arribar el gol de Portu, assistit pel de Sant Martí Vell. L’1-0 era un tresor per als d’Eusebio, que amb una lliçó de sacrifici col·lectiu van saber resistir fins al xiulet final per conservar tres punts que eren or. I és que després del partit el Girona tornava a ser fora de la zona de descens.

La història, però, tothom sap que no va acabar bé. I és que aquella victòria contra el Sevilla va fer tornar a somriure els gironins, però va ser una alegria fugaç. En la següent jornada el Girona va perdre al camp del Getafe (2-0) i va tornar a caure en la zona de descens i quinze dies després del triomf contra el Sevilla a Montilivi només es van veure llàgrimes, perquè la derrota contra el Llevant (1-2) significava el descens a 2a divisió A –de manera virtual, fins que va ser matemàtic després de perdre contra l’Alavés en l’última jornada de lliga (2-1).

La força de Montilivi

Demà el Girona i la seva afició volen tornar a celebrar una victòria contra el Sevilla que deixaria unes sensacions completament diferents de les d’aquella victòria de fa gairebé quatre anys. I és que si una cosa tenen els gironins aquesta temporada que no van tenir la 2018/19 és que saben treure profit del factor camp. Sense anar gaire lluny, aquella temporada el Girona només va ser capaç de guanyar dos partits més com a local a banda del matx del Sevilla, mentre que aquest curs –vuit partits a casa– els de Míchel ja han celebrat tres victòries i demà buscaran la quarta.

UNA DE QUATRE

Un gol de Portu va donar la que, de moment, és l’única victòria contra el Sevilla

OASIS

Les sis derrotes anteriors i les següents contra el Getafe i el Llevant van acabar a 2a A

Un Sevilla nerviós, igual que fa quatre anys

O.R.

El Sevilla arribarà a Montilivi després de cinc partits sense conèixer la derrota, però tres han estat en la copa. La victòria en l’anterior jornada contra el Getafe (2-1), això sí, ha donat una injecció de confiança a l’equip de Sampaoli, que després d’unes quantes jornades ha aconseguit sortir de la zona de descens tot i tenir els mateixos punts que el divuitè, el Cadis. La situació dels sevillans en la classificació, doncs, continua sent crítica, i és que l’inici de temporada del Sevilla ha estat nefast. De fet, després de guanyar només un dels primers set partits de lliga, al camp de l’Espanyol (2-3), el club va decidir destituir Julen Lopetegui i apostar una vegada més per l’argentí Jorge Sampaoli a la banqueta.

Curiosament, l’última vegada que un entrenador del Sevilla havia estat acomiadat a mitja temporada va ser en el curs 2018/19, quan Pablo Machín va començar el curs a la banqueta –havia canviat el Girona pel Sevilla a l’estiu– però no el va acabar, i va ocupar el seu lloc Joaquín Caparrós, que va ser el tècnic que va dirigir el partit a Montilivi que va acabar amb victòria gironina. Tot i el canvi de tècnic els sevillans no van acabar aconseguint l’objectiu de la temporada, que era classificar-se per a la Champions League, i és que la derrota a Montilivi els va apartar de la lluita i els va condemnar a acabar en el sisè lloc i jugar l’Europa League.

Sis supervivents a la plantilla

O.R.

Dels 14 futbolistes del Girona que van participar en la victòria contra el Sevilla de la temporada 2018/19, n’hi ha sis que continuen al Girona sota les ordres de Míchel Sánchez, que no són pocs. És el cas de Valery, Juanpe, Bernardo, Borja García, Stuani i Aleix Garcia. L’últim, que va ser l’únic dels sis que no va ser titular aquell dia però que demà té assegurada la titularitat perquè s’ha convertit en un pilar de l’equip, Bernardo i Borja García tenen un asterisc, i és que no han vestit sempre de blanc-i-vermell des de llavors, ja que han deixat el club per després tornar-hi –el colombià en forma de cessió–. De tots, l’únic que demà no serà en la convocatòria, si no hi ha una gran sorpresa d’última hora, és Juanpe, lesionat, mentre que a banda d’Aleix Garcia només Stuani sembla que serà titular, aprofitant la baixa de Taty Castellanos per la cinquena groga del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)