Girona

Tsihankov mou el mercat

Girona El Girona ha proposat al Dinamo de Kíiv una compensació econòmica per fitxar Viktor Tsihankov, que té contracte fins al juny de 2023, i poder disposar del jugador al mercat d’hivern

Dissabte al matí arribava la notícia a Girona. El club gironí tenia oberta una negociació amb el davanter ucraïnès Viktor Tsihankov, provinent del Dinamo de Kíiv. El futbolista té contracte fins al juny de 2023, cosa que ha posat l’equip d’Ucraïna en una posició obligada de conversa amb Tsihankov i els gironins. A més a més, el futbolista va abandonar la disciplina del club, que des del novembre no disputa cap partit i que ja ha reprès els entrenaments amb un amistós programat el 24 de gener contra el Rapi de Viena d’Àustria.

La informació provinent de periodistes de la zona es va poder contrastar fins a tal punt que poques hores més tard les càmeres el captaven a la llotja de Montilivi presenciant el partit davant el Sevilla. Dues setmanes abans, davant del Rayo, el futbolista també va estar present al feu gironí, cosa que certificava el llarg temps que fa que el jugador és a terres gironines.

Una entrada imminent

Ahir, aquest diari va informar sobre el nou estat de la negociació entre els dos clubs per tal d’intentar agilitzar la situació contractual.

La intenció del Girona és la de disposar del jugador en aquest mercat d’hivern i no esperar que el davanter estigui lliure el mes de juny. Per aquest motiu, el club està presentant una compensació econòmica que pot voltar entorn els cinc milions d’euros per poder convèncer el conjunt ucraïnès d’alliberar Tsihankov.

La pressió per Surkis

El president del club ucraïnès, Ihor Surkis, va confirmar ahir a fonts del país que el Dinamo de Kíiv està ultimant el traspàs d’un dels seus puntals a l’equip, el capità i davanter referència Tsihankov, al Girona. L’únic que s’ha d’acabar de concretar és l’entesa econòmica entre un Dinamo de Kíiv que no vol deixar escapar l’oportunitat per treure un mínim rendiment econòmic pel jugador.

En aquesta situació, bona part de la massa social del club s’ha manifestat com un moviment nefast pel club. A més a més, aquest missatge s’ha reforçat després de la històrica venda del Xakhtar Donetsk de Mykhailo Mudryk al Chelsea per 100 milions. I per afegir-hi un punt de caire social, Rinat Ajmétov, president del club negre i taronja, va comunicar que donarien 25 milions del traspàs per ajudar soldats i famílies afectades, fet que ha portat molta cua a l’opinió pública del Dinamo de Kíiv.

En aquest context, Surkis es veu obligat a escoltar i a negociar un traspàs a la baixa, ja que el temps corre i pot perdre l’única opció que té per fer calaix i intentar amagar o esvair els dubtes que s’han reunit entorn a l’operació del club amb Tsihankov.

Sortir per poder entrar

Si s’acaba concretant el fitxatge del futbolista ucraïnès a les files de Míchel Sánchez, el Girona haurà de buscar la sortida, d’almenys, un futbolista de la seva plantilla. Actualment, el conjunt vermell-i-blanc disposa de totes les vint-i-cinc fitxes professionals del primer equip ocupades i no hi ha espai per a la madura arribada de Tsihankov. En la llista de sortida, Samu Saiz i Manu Vallejo són els principals candidats per abandonar l’equip. El migcampista madrileny ha tingut ofertes de l’estranger i el davanter andalús ja és a l’agenda del Saragossa, opció, de moment, poc desenvolupada. Dies clau a Montilivi

UNA REALITAT

Viktor Tsihankov ultima la seva incorporació al Girona de manera immediata

COMPENSACIÓ

El Girona proposa una compensació econòmica al Kíiv per tancar ara el traspàs de Viktor

ALLIBERAR FITXES

El Girona haurà d’alliberar alguna fitxa si vol fitxar; Samu i Vallejo, els principals noms
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)