Girona

Tsygankov, una realitat

El Girona lliga Viktor Tsygankov i arriba a una entesa amb el Dinamo de Kíiv per 5 milions d’euros i el 50% en cas d’una futura venda

L’arribada d’una de les perles del futbol ucraïnès fa fer un salt a una plantilla que s’ha de reestructurar

El Girona va fer oficial l’arribada de l’ucraïnès Viktor Tsygankov. El club gironí va accelerar les negociacions amb el Dinamo de Kíiv per lligar una de les perles de l’est d’Europa que afegirà competitivitat i qualitat a la plantilla dirigida per Míchel Sánchez de manera immediata. I és que, en comptes d’esperar a incorporar gratuïtament l’extrem esquerrà a partir de l’1 de juliol i veure’n perillar la seva arribada abans no es tanqués la finestra de fitxatges d’hivern, els blanc-i-vermells van arribar a un acord amb el club propietari del jugador per, a canvi de cinc milions d’euros i el 50% d’una futura venda, aquest arribi de manera immediata per ja posar-se a les ordres de Míchel.

Talent i experiència

Tot i tenir 25 anys recent fets, Viktor Tsygankov té una àmplia experiència al seu país i en l’àmbit internacional. El jugador ha disputat 30 partits en la Champions League (ha fet quatre dianes), és internacional absolut amb Ucraïna i en àmbit local va aconseguir ser campió de lliga (156 partits en total i 77 dianes), de copa i de la supercopa, en més d’una ocasió. L’ucraïnès pot jugar com a extrem esquerre, a cama natural, però també se sent molt còmode jugant a cama canviada gràcies al seu potent xut i a la qualitat tècnica individual a l’hora de buscar el perfil idoni per al colpeig. A més, pot desenvolupar-se la mar de bé com a segona punta acompanyant un nou de referència gràcies a la seva capacitat d’associació i última passada. Tot i no ser un atacant de referència, Tsygankov ha fet molts gols al llarg de la seva prematura carrera a Ucraïna. El flamant fitxatge del Girona ha aconseguit gairebé un centenar de gols des que va debutar amb el primer equip del Dinamo de Kíiv, club que el va fitxar del Nyva Vinnytsya.

L’encaix en el sistema

Amb un nou recurs per a l’atac, en espera de com queda la plantilla després del tancament del mercat una vegada s’hagin aclarit les sortides definitives, Míchel tindrà una nova arma per fer encara més eficients els mecanismes ofensius del seu sistema. Els gironins són el tercer equip que més gols fa (26), juntament amb la Real Sociedad, només superats pel Barça (35) i el Madrid (36), i amb Tsygankov la perillositat ofensiva del Girona creixerà en el dibuix que el tècnic de Vallecas sol utilitzar darrerament (4-3-3). Per la dreta, Toni Villa està en línia ascendent i, per l’esquerra, Riquelme sembla haver trobat el seu lloc per on fer mal i també buscar el perfil bo en el colpeig. La nova incorporació aportarà més competència a les dues bandes, que, a més, disposen de futbolistes encara a la plantilla com ara Valery, Samu Saiz, Borja García, Renier o Vallejo per guanyar-se un lloc.

En tot cas, l’operació de Tsygankov ha estat vista per la parcel·la esportiva i la propietat del club com una oportunitat única de mercat, i l’aposta de portar-lo immediatament ha estat per assegurar un final feliç a totes les converses iniciades fa setmanes amb el jugador i el seu entorn. Els cinc milions d’euros pagats pel club superen els 4,5 pel 40% dels drets de Miguel de l’estiu passat i igualen altres operacions anteriors, que no van sortir del tot bé, com per exemple les de Muniesa (Stoke City) o Mojica (Rayo), futbolistes que també van costar cinc milions en forma de compres obligatòries després d’una primera cessió.

LES REACCIONS

En els últims partits que he vist, l’equip ha estat molt bé. Arribo amb ganes de millorar i créixer amb ells per ser millor futbolista
Vinc al Girona pel cos tècnic i per Pere Guardiola, que ha fet molt per mi i per tota la meva família
Viktor Tsygankov
extrem del girona

EL SOSTRE

El Girona paga 5 milions al Dinamo, el mateix que per Muniesa (Stoke) i per Mojica (Rayo) l’estiu del 2018

LA FITXA

Viktor Tsygankov
Nagariya (Israel) Nacionalitat: Ucraïna 15/11/1997 (25 anys) Alçada: 1,78 m Posició: extrem o segona punta
Etapa de formació
Nyva Vinnytsya i Dinamo de Kíiv
Etapa de sènior
2016/17
Dinamo de Kíiv (1a) 29 p. 5 g.
2017/18
Dinamo de Kíiv (1a) 40 p. 17 g.
2018/19
Dinamo de Kíiv (1a) 46 p. 20 g.
2019/20
Dinamo de Kíiv (1a) 39 p. 17 g.
2020/21
Dinamo de Kíiv (1a) 34 p. 15 g.
2021/22
Dinamo de Kíiv (1a) 25 p. 11 g.
2022/23
Dinamo de Kíiv (1a) 23 p. 9 g.
2022/2023
Girona (1a) ?
Debut en la primera d’Ucraïna
- El 14/8/2016 en un Stal Dnipordzerzhynsk-Dinamo de Kíiv (1-2).
- Partits i gols totals en la Premier League d’Ucraïna: 156 p. 77 g.
Debut en la Champions League
- El 13/9/2016 en un Dinamo de Kíiv-Nàpols (1-2) en la fase de grups
- Partits i gols totals en la Champions League: 30 p. 4 g.
Palmarès a Ucraïna
- Campió de la lliga 2020/21
- Campió de la copa 2020/21 i 2019/20
- Campió de la supercopa 2020/21, 2019/20, 2018/19 i 2016/17
Altres
- Internacional absolut amb Ucraïna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)