Girona

I ara, el torn de Callens

El Girona treballa per tancar el fitxatge del central peruà Alexander Callens, lliure després d’acabar contracte amb el New York City

Després de Terrats, Samu Saiz i Manu Vallejo hauran de fer lloc

S’esperava que el Girona tingués un mercat força tranquil, però serà tot el contrari. I és que després de tancar el fitxatge de Tsygankov Quique Cárcel i el seu equip continuen treballant per reforçar la plantilla i ja tenen el pròxim objectiu fixat. I pràcticament tancat, ja que en les properes hores s’espera que els gironins facin oficial l’arribada del peruà Alexander Callens. El central, de 30 anys, està sense equip des que al desembre va finalitzar la seva vinculació amb el New York City i arribaria a Montilivi de franc, aprofitant el vincle amb l’equip de la MLS, on Callens va coincidir amb Taty Castellanos, a través del City Football Group.

L’arribada de Callens al Girona permetria a Míchel tenir més marge de maniobra a l’eix defensiu després de la lesió de David López, de la qual encara no es coneix l’abast però que tot fa pensar que es perdrà un bon grapat de partits, i ara mateix el tècnic madrileny només té dos centrals a la seva disposició, Santi Bueno i Bernardo. El central, internacional amb el Perú, suposaria un reforç més de garanties, i ja que en les sis temporades que ha jugat en el New York City ha estat sempre un dels defenses més destacats de la MLS.

Un factor important és que Callens, tot i ser peruà, no ocuparia fitxa d’extracomunitari, perquè també té la nacionalitat espanyola, ja que va jugar sis temporades en el futbol espanyol entre el filial de la Real Sociedad, al qual va arribar amb 18 anys, i el Numància, en què va jugar una temporada i mitja a 2a divisió A abans de fer el salt a la MLS.

Obligats a obrir la porta

La voluntat de tancar l’arribada a Montilivi d’Alexander Callens obliga el Girona a continuar amb l’operació sortida. I això perquè després de tancar ahir la cessió de Terrats al Vila-real B, els gironins tornen a tenir totes les fitxes cobertes amb l’entrada de Tsygankov. Per tant, el Girona necessitarà la sortida, com a mínim, d’un jugador més, i en aquest sentit hi ha dues opcions força avançades: Samu Saiz i Manu Vallejo.

Qui més números té de sortir és Samu Saiz, que acaba contracte a final de temporada i no és imprescindible per a Míchel, ja que a la línia de tres quarts hi ha moltes opcions en la plantilla. El madrileny tampoc s’oposa a un canvi d’aires, sobretot després de tenir poques oportunitats des que va començar la temporada. A més, Samu Saiz té sobre la taula ofertes econòmicaments interessants de l’estranger, de Turquia, que li poden permetre signar el seu últim gran contracte. Abans, però, el Girona i Samu Saiz han de negociar la desvinculació, ja que el club tampoc confia rebre cap oferta de traspàs.

En cas de concretar-se la sortida de Samu Saiz, que podria ser qüestió d’hores, el Girona ja podria incorporar Callens, però els gironins treballen també per trobar una sortida per a Manu Vallejo. El davanter gadità havia despertat l’interès d’equips de 2a divisió A com l’Oviedo i el Saragossa, però en les últimes hores qui s’ha afegit a la llista és l’Elx, que vol un recanvi per a Roger Martí, a qui també li busquen sortida. Aquesta opció, per continuar a primera, seria la més interessant per a Manu Vallejo, que en cas de sortir, gairebé segur que ho faria en forma de cessió, després de signar a l’estiu fins al 2025, cosa que fa impensable de moment una sortida definitiva.

Si es concretessin les dues sortides en què més es treballa, el Girona es quedaria amb una fitxa lliure perquè l’ocupés un altre reforç en el que queda de mercat. Un reforç que, molt probablement ocuparia la posició de pivot, que ha quedat minvada després de la sortida de Ramon Terrats.

L’Elx de Pablo Machín s’afegeix a la llista d’interessats en Manu Vallejo
Samu Saiz, amb una oferta important de l’estranger, farà les maletes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)