Girona

Bueno, lligat fins al 2026

Girona El Girona fa oficial l’acord amb Santi Bueno per ampliar el contracte de l’uruguaià per dues temporades més; el central no podrà ser dissabte contra el Barça per l’expulsió a Vila-real

El club va fer oficial ahir la l’ampliació de contracte fins al 2026 de Santi Bueno amb la samarreta vermell-i-blanca. Una notícia que va avançar aquest diari dissabte i que vincularà el central uruguaià per les pròximes tres temporades. Bueno tenia un contracte per un any més, fins al 2024, i les dues parts s’han entès a la perfecció en una negociació cuinada a foc lent. La clàusula de rescissió del jugador ex del Peñarol serà de 25 milions, fet que obrirà les portes al club a facturar si algun club volgués fitxar el jugador.

Bueno va aterrar a Girona el febrer del 2018, després de ser proclamat campió de la copa Sud-amèrica amb la celeste contra l’Equador i cedit del juvenil del Barça. El central dretà s’ha convertit en una peça molt important del primer equip del Girona; abans, però, va estar durant una temporada i mitja en el Peralada-Girona B, aleshores filial del conjunt gironí a segona divisió B. El charrúa va entrar amb bon peu en l’equip xampanyer, i Chicho Pèlach el va utilitzar amb regularitat en l’onze. El primer any va fer una bona parella amb Bambo Diaby i l’equip va firmar un segon tram de lliga immaculat.

Una aposta de club

Quique Cárcel va donar l’oportunitat a un jove Santi Bueno perquè l’estiu del 2019, després del descens a segona, l’uruguaià tingués un lloc en el primer equip del Girona. Bueno arribava lliure, després de rescindir el contracte amb el Barça i firmar per les següents cinc temporades. El salt al futbol professional que tant havia perseguit des de la seva etapa a Peñarol, passant pel juvenil i filial del Barça i acabant amb l’etapa a Peralada, on també tenia dinàmica amb l’equip d’Eusebio a primera.

Així doncs, el pas enrere esportiu del Girona d’aquell 2019 va suposar l’entrada d’un jove de 19 anys a la plantilla. Fet que aleshores va passar desapercebut, ja que en aquella temporada 2019/20, a segona divisió, ni Unzué, ni Moreno ni Pep Lluís Martí van donar-li minuts. No va ser fins al quart entrenador, Francisco, en la jornada 42, que el va fer debutar, en un partit contra l’Alcorcón a Santo Domingo en el temps de descompte. Des d’aquell dia, Bueno no ha parat de créixer.

UN FET INÈDIT

Santi Bueno va rebre la primera targeta vermella amb la samarreta del Girona

Una targeta que trenca la gran regularitat de Bueno

Fins diumenge, Santi Bueno tan sols havia vist dues amonestacions, contra el Cadis i l’Almeria, en les jornades 9 i 10. Un fet que no és gaire estrany si el comparem amb la resta d’anys. Sense anar gaire lluny, l’any passat l’uruguaià va veure cinc targetes en 42 jornades a segona divisió. Una situació difícil d’entendre, sobretot per la posició defensiva que ocupa Bueno i per les moltes situacions de duels amb espais de què disposa el central dretà. El curs passat va complir un cicle de targetes, en la jornada 34, i no va veure la primera cartolina groga fins a la jornada 15. Aquest any, Míchel l’ha utilitzat durant tots els minuts dels 18 partits de lliga, 1.608 minuts, i s’ha convertit en un jugador imprescindible per a l’equip. Malgrat que el Girona no hagi deixat, de moment, la porteria a zero en aquesta primera volta de lliga, l’uruguaià ha estat la peça més rellevant per poder fer un pas endavant amb la sortida de pilota i defensant molt bé amb molts metres darrere seu. Ràpid, contundent i atent. Míchel tindrà un maldecap per dibuixar l’eix defensiu aquest dissabte a Montilivi contra el Barça. David López és dubte, Javi Hernández i Juanpe tenen poc ritme; Bernardo és qui té més números.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)