Girona

DOMÈNEC TORRENT

EXENTRENADOR DEL GIRONA I D’ALEXANDER CALLENS AL NEW YORK CITY

“Podrà ajudar el Girona des del primer minut”

“És polivalent i molt ràpid per ser central, i a més està acostumat a sortir jugant, així que no li costarà adaptar-se”

Domènec Torrent, entrenador del Girona la temporada 2005/06, coneix molt bé el darrer fitxatge dels gironins, Alexander Callens, ja que el va dirigir al New York City en el tram final de l’any 2018 i el 2019. El tècnic de Santa Coloma de Farners, sense equip des que va entrenar el Galatasaray en la segona volta de la temporada passada, analitza les virtuts del central peruà, de qui creu que s’adaptarà molt de pressa al Girona.

Com definiria Alexander Callens i quines són les virtuts que se li podran veure a Montilivi?
És un jugador molt físic, amb molta velocitat per ser central. Domina perfectament el joc aeri i és un jugador que està molt acostumat a sortir jugant des del darrere perquè l’estil de joc que feia al New York City és molt similar al del Girona i no li vindrà de nou. Pot jugar en defensa de tres o de quatre i fins i tot pot jugar de lateral esquerre. A més, és un grandíssim company, cosa que és molt important per a l’equip i per a l’entrenador. És un jugador que tenia moltes ganes de tornar al futbol europeu després d’haver jugat a la Real Sociedad i el Numància.
Pel que diu, no li ha de costar adaptar-se al Girona.
Jo crec que no. A més té uns companys que coneix com Yangel Herrera i Taty Castellanos, amb qui també vaig coincidir, i això també serà un factor que l’ajudarà molt a integrar-se ràpidament. I el tipus de futbol no li serà estrany, perquè amb Vieira ja jugaven així, amb mi també i després, pel que els he anat seguint, també. Sempre se li ha exigit una bona sortida de pilota i és un jugador amb personalitat. Té 30 anys però físicament no ho sembla, perquè pràcticament no ha tingut lesions i s’ha cuidat molt. Està preparat per ajudar.
Li veu nivell per ser un molt bon central en la lliga espanyola com ha estat a la MLS?
El veig amb nivell per ajudar el Girona des del primer minut. Primer pel seu tarannà, que és molt important per a l’entrenador, i després perquè té unes capacitats físiques que fan que pugui jugar en diverses posicions. És un jugador important a pilota aturada i sempre marca tres o quatre gols per temporada. Dominar l’idioma li anirà bé perquè a Nova York li costava més a l’inici, però sempre va jugar molt bé, fins i tot quan el vam necessitar de lateral. Que un jugador sigui polivalent fa que ràpidament es pugui integrar en la disciplina de l’equip.
Pel que explicava, la sortida de pilota tampoc serà un problema.
No és un virtuós però és un jugador que està acostumat a tenir pausa, jugar bé per dins i té un molt bon desplaçament llarg. Amb Míchel no es veu molt, però amb Machín els canvis d’orientació eren clau.
Pregunta obligada. Dissabte hi ha el Girona-Barça. Què n’espera del partit?
Serà un partit molt interessant perquè són dos equips que sempre volen tenir la pilota. Segurament la tindrà més el Barça, com va passar a Vila-real, perquè té jugadors amb més experiència i amb més qualitats, les coses com són. Tot i això a mi m’agrada molt com està jugant el Girona i sempre he dit que hi ha equips més grans i amb molt més pressupost que fa mandra veure’ls, però al Girona no, i no només perquè sigui soci i aficionat. Míchel voldrà la pilota i Xavi, també, així que serà un partit bonic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)