Girona

Opció d’estocada a un rival

Atenció ·

El Girona visita el Nuevo Mirandilla per enfrontar-se al Cadis (a les 21 h), un rival que es troba en descens des de l’inici del curs però que com a local encadena set partits sense perdre

Si sumessin els tres punts, els de Míchel deixarien la zona de descens momentàniament a un marge còmode de vuit punts

El Girona té davant seu una ocasió d’or per donar un bon cop sobre la taula. Un cop que li permetria afrontar els pròxims partits amb la tranquil·litat de veure augmentat el seu coixí respecte al descens i deixar al rival a vuit punts. Gens malament. El conjunt blanc-i-vermell visita el Nuevo Mirandilla per enfrontar-se al Cadis, el primer equip que baixaria a segona A i, per tant, la màxima referència per a un equip gironí que contra el València va estripar la ratxa de dos partits perdent –contra el Vila-real (1-0) i el Barça (0-1)– retornant a les grans sensacions que el van dur a encadenar set jornades sense conèixer la derrota. Contra els valencianistes, a més, el Girona va lligar la primera porteria a zero en tota la temporada, una tendència que ha de mantenir per situar-se més a prop del triomf.

L’equip dirigit per Míchel va recuperar en l’últim enfrontament el joc més característic que l’ha dut pel bon camí. Els gironins van portar la iniciativa i van anul·lar ofensivament el contrincant, tret d’un parell de jugades a la contra que s’han d’evitar, sobretot contra un Cadis que juga a això. Els andalusos tanquen bé els espais per evitar que el rival se senti còmode, juguen en bloc baix i esperant l’errada per sortir en verticalitat i velocitat i fer mal. Bongonda, Sobrino, Brian Ocampo, una de les sensacions de la lliga, i com a referència el Choco o en l’últim partit Roger Martí, acabat d’arribar a la plantilla, poden desequilibrar el matx, sobretot si el rival no està fi defensant. I el Girona, que fora de casa abaixa el rendiment (només sis punts, el dissetè pitjor) respecte als duels que afronta a Montilivi (divuit punts, el setè millor equip de la categoria), està avisat de les característiques i l’estil de joc que més utilitza i que millor s’adapta al conjunt andalús, que no perd a casa des del 10 de setembre contra el Barça i que hi encadena set jornades invicte (cinc empats i dues victòries).

Sense estrelles

Al Cadis li costa un món fer gol –quinze en les primers vint jornades del campionat– i per això el club va fer un esforç per reforçar la parcel·la ofensiva del conjunt dirigit per Sergio González, que va veure com Lucas Pérez, el seu màxim realitzador amb tres dianes, marxava al Deportivo pagant ell mateix la clàusula de rescissió. Per ampliar els recursos ofensius han arribat futbolistes com Sergi Guardiola (Valladolid), Roger Martí (Elx) o Chris Ramos (Lugo). A més, els gaditans han augmentat múscul amb Youba Diarra (Salzburg) i Escalante, un clàssic de la lliga cedit pel Lazio. Amb tot això, l’adversari del Girona mirarà de salvar-se de les brases, una zona de la taula en la qual ha viscut des de l’inici, i és que perdre en les cinc primeres jornades, i a més sense poder fer ni un sol gol, encara pesa a les espatlles de la plantilla.

En el conjunt gadità no hi ha estrelles ni jugadors que despuntin, tot i que probablement compta amb un dels porters amb més incidència en els partits de tot primera, Ledesma, qui més para de la competició (90) i la figura més visible d’un equip que treballa com un bloc i que difícilment es descompon tot i haver perdut en l’últim enfrontament, 4-1, contra l’Athletic.

El Girona afrontarà un partit en el qual tindrà la iniciativa i la possessió de la pilota, però els de Míchel l’hauran de fer efectiva i estar molt fins després de pèrdua. Precisament això és el que estarà esperant un rival eficaç a casa.

EL CADIS A CASA

No hi perd des del 10 de setembre i hi enllaça set partits invicte (dos triomfs i cinc empats)

ESFORÇ

El Cadis ha fitxat diversos jugadors per reforçar la parcel·la ofensiva (15 gols a favor)

Yangel i Valery, també lesionats

El Girona va anunciar ahir que dos futbolistes de la plantilla havien tingut dues lesions musculars més, les enèsimes aquest curs. Els últims a caure han estat Yangel Herrera, que pràcticament enllaça la tercera lesió en el seu compte particular, i Valery, acabat de renovar pel club fins al 2026. El migcampista veneçolà té una lesió al septe lateral del soli dret i haurà d’estar entre quatre i sis setmanes de baixa, fet que segurament el deixarà sense jugar fins després de l’aturada per seleccions del cap de setmana del 25 i el 26 de març, i l’escalenc té una lesió al bíceps femoral de la cama dreta i s’haurà d’aturar durant dues setmanes –és dubte pel duel contra l’Almeria de divendres vinent a Montilivi–. També seran baixa per lesió Ibra, Yan Couto, Reinier i David López, que tornaran contra l’Almeria, i Stuani, per sanció.

A Cadis, a buscar el primer triomf

El Girona ha jugat en quatre ocasions al camp del Cadis, tots a segona divisió. El conjunt blanc-i-vermell no hi ha guanyat mai i només ha aconseguit esgarrapar-hi un empat a zero, el curs 2016/17, en els quatre precedents en total. La campanya 1940/41, els gironins van perdre 3-1 en terres andaluses mentre que ja en l’època moderna a LaLiga, els gironins hi han ensopegat la campanya 2009/10 i la 2019/20 per 2-0 en les dues ocasions. En el conjunt gadità, el Girona es retrobarà amb fins a tres exjugadors del club com Sobrino (2015/16), Rubén Alcaraz (2015/16 i 2016/17) i el Choco Lozano (2017/18 i 2018/19).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)