Incompareixença a Cadis

El Girona fa el pitjor partit de la temporada al Nuevo Mirandilla i perd contra un Cadis que torna a ajustar la lluita per la permanència

Sense saber com combatre el fort vent i la pressió local, els gironins perden qualsevol possibilitat en una primera part nefasta que acaba 2-0

CADIS 2 GIRONA 0

GOLS:1-0 (6’) Escalante. 2-0 (34’) Sergi Guardiola.ÀRBITRE:Pulido Santana, del col·legi canari.VAR:González González (castellanolleonès).Targetes grogues:a Luis Hernández (32’), Pacha Espino (38’), Escalante (55’) i Choco Lozano (82’), del Cadis; i a Bernardo (17’), Joel Roca (51’), Miguel (56’), Arnau (70’), del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:14.873 espectadors a l’estadi Nuevo Mirandilla de Cadis.INCIDÈNCIES:Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol a Turquia i Síria. CADIS: Conan Ledesma Iza Carcelén Luis Hernández
Sobrino (76’)
RESTA DE CONVOCATS: Aznar (p.s.), Parra, Mbaye, Diarra, Chris R., Arzamendia i Meré
Riquelme (46’) Taty Castellanos
RESTA DE CONVOCATS: Juan Carlos i Fuidias (p.s.), Juanpe, Javi Hernández, Artero i Dawda

Després de la victòria contra el València (1-0), el Girona tenia una oportunitat d’or per fer un pas de gegant cap a la permanència al camp del Cadis, l’equip que marcava la zona de descens. Tot el que podia ser una alegria, però, ara és preocupació, i és que el partit dels gironins va ser un absolut desastre, i la derrota al Nuevo Mirandilla va ser més que merescuda (2-0). Més que la derrota, que podia passar tenint en compte que els gaditans no perden a casa des del setembre, el pitjor de tot van ser les sensacions, perquè el Girona va demostrar tenir només un pla el dia en què també es va comprovar que, si hi ha una plaga de baixes com ara, la plantilla no va sobrada de recursos.

Amb ratxes de vent que es podien enfilar gairebé fins als cent quilòmetres per hora, era clar que el partit no convidava a viure cap gran espectacle. Però el que ningú es podia esperar és que el Nuevo Mirandilla es convertís en una festa des del xiulet inicial, com si el carnaval s’hagués avançat a la ciutat gaditana. En efecte, el Girona va ser un convidat de pedra, si més no en una primera part absolutament nefasta. Amb permís de la primera part a Almeria, sense cap mena de dubtes els pitjors minuts de la temporada dels de Míchel.

Res surt bé

Sotmès completament al Cadis, el millor que li va passar al Girona en la primera part és que s’acabés, ja el 2-0 que hi havia al marcador en el descans encara era curt per la diferència, en tots els aspectes, que hi va haver entre gaditans i gironins sobre la gespa. El Girona va voler fer el joc de sempre, tocant des de darrere i avançar metres amb seguretat, però ahir no era el dia. La pressió del Cadis va ser asfixiant i els gironins van estar molt incòmodes amb la pilota als peus, segurament perquè el vent també jugava males passades. Veure Oriol Romeu, Santi Bueno, Arnau, Aleix, Borja, jugadors de bon peu, perdre una vegada i una altra la pilota era desesperant.

Era lògic que el despropòsit de partit dels gironins passés factura. De fet, l’1-0 no va tardar gens ni mica a arribar, ja que en el minut 6 Escalante va obrir la llauna. El migcampista, reforç d’hivern, va aprofitar una pilota que li va caure al segon pal després d’un córner i va afusellar Gazzaniga. D’ocasions per ampliar l’avantatge, el Cadis en va tenir moltes i els gironins es van anar salvant d’un pèl més d’una vegada, fins que l’enèsima pèrdua en la construcció, aquest cas de Toni Villa, va costar el 2-0. Va ser en el minut 35, quan, després de recuperar, Bongonda va córrer tot sol al contraatac i va assistir Sergi Guardiola, que amb un xut creuat va superar Gazzaniga per deixar el partit vist per a sentència, atès el que estava passant sobre la gespa.

Va ser impactant veure la poca capacitat del Girona a l’hora de reaccionar, i en aquest sentit segurament l’absència de Míchel, ahir veient el partit des de la graderia per sanció, no hi va ajudar. Així, els gironins en cap moment van canviar el guió i es van anar ofegant ells mateixos en el seu joc. Mentre el Cadis feia mal a través de la pressió i després intentava ser molt vertical, el Girona es complicava la vida amb passades que tampoc servien per avançar metres i que gairebé sempre acabaven a peus dels rivals.

Després de la desastrosa primera part, era d’esperar que el Girona canviés alguna cosa després de la represa. Míchel ho va intentar amb tres canvis, fent entrar Callens, Riquelme i Joel Roca, per mirar si amb més nervi sobre la gespa podia aspirar a la remuntada. Però aquesta vegada ni s’hi va acostar, a diferència del partit a Almeria, en què la reacció a la nefasta primera part va ser bona i gairebé permet sumar un punt. Sí, Riquelme i Joel Roca van posar més ritme a l’atac i van demostrar que segurament tenen un perfil més adient al que demanava el partit d’ahir, però tampoc van saber traduir això en ocasions de perill. Perquè sí, el Girona es va acostar més a la porteria de Conan Ledesma, cosa que no era difícil, però va ser més perquè els locals van deixar de collar tant que no pas pel que el Girona va fer millor. L’ocasió més clara, una rematada de cap d’Iván Martín a centrada de Miguel que va sortir desviat per poc, va ser un balanç massa pobre per evitar que el Cadis sortís reforçat d’un duel que, en canvi, obliga el Girona a reflexionar.

EL HÀNDICAP

El vent va marcar clarament el partit, tot i no ser motiu d’excusa per als gironins

PERDUTS

El Girona no va saber a què jugar contra un Cadis amb dues marxes més

COSTA AMUNT

El millor de la primera part va ser el 2-0, ja que el domini local va ser absolut

SENSE REACCIÓ

Amb el Cadis collant menys, els gironins van generar poc perill en la segona part

MINUT A MINUT

5’ Córner al segon pal que remata Bernardo i Arnau intenta empènyer, però refusa Ledesma.
6’ Brian Ocampo se’n va d’Arnau i centra al segon pal, on Bongonda la fa baixar i Escalante engalta un obús que supera Gazzaniga i marca l’1-0. 9’ Pèrdua d’Oriol Romeu que genera un contraatac, però ell mateix evita la rematada final a l’àrea.
12’ Iza engalta una volea des de la frontal i obliga Gazzaniga a fer una grandíssima aturada.
13’ Córner que es passeja per l’àrea i acaba amb una rematada desviada de Sergi Guardiola. 16’ Servei de banda en contra que pentina Santi Bueno i que gairebé es marca en pròpia.
35’ Pèrdua de Toni Villa que permet el contraatac del Cadis, en què Bongonda assisteix Sergi Guardiola, que amb un xut encreuat marca el 2-0. 42’ Brian Ocampo recorre la frontal de l’àrea i acaba la jugada amb un xut massa alt. 46’ Bona transició de Riquelme. Assisteix Joel Roca, que falla en la retallada dins l’àrea.
68’ Rematada de cap d’Iván Martín que surt desviada per molt poc a la dreta de la porteria. 73’ Brian Ocampo rep al vèrtex de l’àrea i es busca un forat, però el seu xut no genera perill. 76’ Falta que penja Tsygankov i Oriol Romeu remata molt fluix i desviat. 81’ Joel Roca es busca forat a la frontal de l’àrea per xutar, però no troba porteria.